Στο δεξί ημισφαίριο του εγκεφάλου των ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού- εκεί όπου κυριαρχούν η επικοινωνία, η διαίσθηση και τα συναισθήματα- προσπάθησε να περάσει μηνύματα χθες ο Πεσέιρο. «Ελπίζω να ξεχάσατε ήδη το ματς με τον Λεβαδειακό και να μη σκέφτεστε το μέλλον που είναι το ντέρμπι με την ΑΕΚ. Το παρόν είναι η Κοπεγχάγη».

Ο Πορτογάλος προπονητής, όπως συνηθίζει έπειτα από καλές εμφανίσεις, έδωσε συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές του, αλλά αναφέρθηκε και στη δύσκολη συνέχεια και κυρίως στο μεθαυριανό παιχνίδι του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ (2ο ματς στους ομίλους) κόντρα στους Δανούς στην Κοπεγχάγη. «Έχουμε καιρό για την ΑΕΚ, προσπαθήστε να μην τη σκέφτεστε και να συγκεντρωθείτε μόνο στην αντίπαλό μας στην Ευρώπη», τόνισε μεταξύ άλλων ο 47χρονος προπονητής περιμένοντας ότι το αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου τους, στο οποίο βασιλεύουν η μνήμη και η λογική, θα παίξει κι αυτό τον ρόλο του. Ο Πεσέιρο είχε στείλει τον συνεργάτη του, Πέδρο Καϊσίνια, να «κατασκοπεύσει» την Κοπεγχάγη και αναμένεται να λάβει αναλυτική αναφορά για την ομάδα της Δανίας σήμερα και αύριο.

Οι ποδοσφαιριστές από την πλευρά τους στις μεταξύ τους συζητήσεις πριν από την προπόνηση μιλούσαν για τη μεγάλη ευκαιρία που τους δίδεται την Κυριακή να πατήσουν στην κορυφή, ενώ φεύγοντας από την Παιανία και προφανώς μετά το μάθημα Πεσέιρο οι κουβέντες τους αφορούσαν την Κοπεγχάγη. «Είναι πολύ καλό για εμάς το ότι η ΑΕΚ έχασε, όμως αυτό τώρα δεν πρέπει να μας απασχολεί γιατί έχουμε το ματς με την Κοπεγχάγη.

Πρέπει να κοιτάξουμε κάθε ματς ξεχωριστά, γιατί έχουν όλα τη δική τους σημασία. Αφού παίξουμε στην Ευρώπη, τότε θα σκεφτούμε και το ματς με την ΑΕΚ», τόνισε μετά το ματς με τον Λεβαδειακό ο Νταμέ Εν Ντόι, ενώ επεσήμανε για το ταξίδι στην Κοπεγχάγη και τον παράγοντα κούραση: «Ενδεχομένως να υπάρξει λόγω του ταξιδιού και του αγώνα. Αυτό είναι λογικό, η ζωή του ποδοσφαιριστή είναι έτσι. Δεν θα μας επηρεάσει, πρέπει να συνηθίσουμε και να ξεπεράσουμε όλες τις δυσκολίες». Το σημαντικότερο, σύμφωνα με τον Σενεγαλέζο, είναι η βελτίωση του ΠΑΟ: «Πατάμε πιο γερά στο γήπεδο, βρισκόμαστε καλύτερα και αρχίζουμε και παίζουμε το ποδόσφαιρο που θέλουμε. Συνεχίζουμε όπως θέλαμε, με νίκες και καλές εμφανίσεις».

Η αποστολή του ΠΑΟ θα αναχωρήσει αύριο το πρωί για την Κοπεγχάγη και το απόγευμα θα προπονηθεί στο Πάρκεν Στάντιον.

Μίνι αφιέρωμα στον Παναθηναϊκό έχει το επίσημο site της Κοπεγχάγης εν όψει της συνάντησης και όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά θα αντιμετωπίσουν «έναν από τους μεγαλύτερους συλλόγους της Ελλάδας». Οι Δανοί κάνουν ιδιαίτερη μνεία στη χρυσή εποχή του ΠΑΟ, από το 1960 μέχρι το 1972, ενώ φιλοξενούνται δηλώσεις του πρώην «πράσινου» Μίκαελ Άντονσον που παρά την αποχώρησή του μιλάει με καλά λόγια για την ομάδα και… στάζει μέλι για τους Δημήτρη Παπαδόπουλο και Γιάννη Γκούμα.

●●● Ενδιαφέρον του ΠΑΟ για τον Γιουσούφ Κονέ ανέφερε χθες γαλλικό site. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, οι «πράσινοι» είναι μία από τις ομάδες (μαζί με την Άντερλεχτ) που εξετάζουν την περίπτωση απόκτησης του 25χρονου επιθετικού της Ρόζενμποργκ, με την Τότεναμ και την Μπλάκμπερν ωστόσο να έχουν τον πρώτο λόγο.

●●●Με την ομάδα Νέων του ΠΑΟ θα αγωνιστεί ξανά ο Σωτήρης Νίνης στα παιχνίδια με τον Ατρόμητο (αύριο) και την ΑΕΚ το ερχόμενο Σάββατο, προκειμένου να μπει σιγά σιγά σε αγωνιστικό ρυθμό, έπειτα από την επέμβαση στους κοιλιακούς.