H προσπάθεια ανάτασης της ψυχολογίας των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ άρχισε χθες από τον Λορέντσο Σέρα Φερέρ. Ο τεχνικός της Ένωσης θέλει να κάνει τους παίκτες του να ξεχάσουν την αναπάντεχη ήττα από τον Ηρακλή.

Αντί για έβδομη νίκη η ΑΕΚ δέχθηκε δύο γκολ στο σπίτι της. Το κλίμα δεν ήταν το ιδανικό στα αποδυτήρια των Θρακομακεδόνων. Οι παίκτες φαινόταν ότι δεν ήταν σε καλή ψυχολογική κατάσταση.

Η ήττα πάντως ήρθε σε χρονικό σημείο που ίσως να λειτουργήσει και ως «σήμα κινδύνου» για όλους στην ΑΕΚ. Γιατί τώρα και μάλιστα εν όψει του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, οι παίκτες αφυπνίστηκαν. Κατάλαβαν ότι κανείς δεν θα τους χαριστεί, ότι τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο και ότι για να πάρουν

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Πρέπει να δείτε τη βαθμολογία. Ο Ολυμπιακός την ίδια αγωνιστική πέρυσι είχε 18 βαθμούς και έχασε τους πρώτους βαθμούς στο εκτός έδρας ματς με τον Ατρόμητο και εμείς μόλις 12

τους τρεις βαθμούς εναντίον οποιασδήποτε ομάδας πρέπει να ιδρώσουν. «Δεν θέλω να βλέπω κατεβασμένα κεφάλια» είπε ο Φερέρ στους ποδοσφαιριστές του. «Το αποτέλεσμα είναι άδικο, αλλά εγώ είμαι ικανοποιημένος από την προσπάθεια που κάναμε. Δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες και δυστυχώς δεν τις μετατρέψαμε σε γκολ. Αν στις μισές καταφέρναμε να πετύχουμε γκολ, το σκορ θα έπαιρνε μεγάλες διαστάσεις. Σίγουρα κάναμε κάποια λάθη, τα οποία θα μπορούσε να αποφευχθούν και θα δουλέψουμε πάνω σε αυτά. Είναι επίσης σημαντικό ότι παίξαμε καλό ποδόσφαιρο. Άλλωστε για να καταφέρεις να πάρεις ένα αποτέλεσμα πρέπει να έχεις και τύχη και αυτή δεν ήταν με το μέρος μας. Στο ποδόσφαιρο όλα είναι δυνατόν να συμβούν. Αυτό όμως που έχει σημασία είναι ότι κανείς δεν πρέπει να επηρεαστεί από αυτή την ήττα. Τώρα πρέπει να κοιτάξουμε το επόμενο ματς, το οποίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό γιατί θα αντιμετωπίσουμε μία από τις ομάδες που θα είναι αντίπαλός μας για τον τίτλο».

Καταλήγοντας, ανέφερε κάτι σημαντικό: «Πρέπει να δείτε τη βαθμολογία του φετινού πρωταθλήματος και του περυσινού. Ο Ολυμπιακός την ίδια αγωνιστική πέρυσι είχε 18 βαθμούς και έχασε τους πρώτους βαθμούς στο εκτός έδρας ματς με τον Ατρόμητο και εμείς μόλις 12. Φέτος, εμείς έχουμε 18 βαθμούς και ο Ολυμπιακός 15. Άρα είμαστε σε καλύτερη βαθμολογική θέση και πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας για τον στόχο που έχουμε βάλει. Χρειάζεται να δουλέψουμε σκληρά, να ξεχάσουμε τον Ηρακλή και όλα θα πάνε καλά».

Είπε και άλλα ο Φερέρ στην προσπάθειά του να ανεβάσει την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών, ενώ κυκλοφόρησε η φήμη ότι μίλησαν και οι τρεις αρχηγοί. Κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε, αφού οι παίκτες άκουσαν τον προπονητή τους και δεν πήραν τον λόγο. Ο τεχνικός των «κιτρινόμαυρων» είχε τετ α τετ με κάθε Βραζιλιάνο μετά το τέλος του αγώνα με τον Ηρακλή στα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ και προφανώς μίλησε για την απόδοσή τους κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Το καλό για την «κιτρινόμαυρη» ομάδα είναι ότι αυτή την εβδομάδα έχει ρεπό στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ και δεν θα αγωνιστεί, σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό που θα αγωνιστεί εκτός έδρας στην Κοπεγχάγη.

ΤΟΥΣ… ΞΕΘΕΩΣΕ

Μπορεί ο Φερέρ να αναλώθηκε αρκετή ώρα στην προσπάθεια ανάτασης του ηθικού των ποδοσφαιριστών του και οι βασικοί να έκαναν αποθεραπεία, με τρέξιμο και ασκήσεις στο γυμναστήριο, όμως οι υπόλοιποι πλήρωσαν τη… νύφη. Για 2 ώρες και 20 λεπτά ο Ισπανός τεχνικός έκανε προπόνηση στους παίκτες του. Το πρόγραμμα περιελάμβανε κυκλοφορία της μπάλας και σπριντ, ενώ πήραν μέρος και οι Μανού, Τόζερ.

Στους Θρακομακεδόνες είχαν μεταβεί και 13 παίκτες της ομάδας των νέων και εκτός από την προπόνηση πραγματοποιήθηκε διπλό, διάρκειας μιας ώρας. Η μία ενδεκάδα αποτελείτο από ποδοσφαιριστές της πρώτης ομάδας και η άλλη ήταν μεικτή. Το αποτέλεσμα ήταν 7-5 υπέρ των βασικών με τους Καπετάνο, Μπούρμπο να σημειώνουν από τρία γκολ. Ο Ταμαντανί Ενσαλίβα ακολούθησε πρόγραμμα προπόνησης με τον γυμναστή της ομάδας Αντώνη Κέζο. Σήμερα ο Φερέρ έδωσε ρεπό στους παίκτες του.

●●●Το μεσημέρι της Τετάρτης, μετά την προπόνηση, οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ θα γευματίσουν μαζί, στο πλαίσιο της σύσφιγξης των σχέσεων τους.

●●● Χθες ο Νίκος Λυμπερόπουλος υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία η οποία επιβεβαίωσε μια απλή διάταση στη συνδέσμωση κνήμης- περόνης (στο γόνατο)- «παράσημο» από το ματς με τον Ηρακλή- η οποία δεν εμπνέει καμία ανησυχία.