Kαθοριστική για την υπόθεση πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ θεωρεί ο Τάκης Λεμονής τη σημερινή 4η αγωνιστική. Ο προπονητής των πρωταθλητών είπε ότι ο Ολυμπιακός είναι υποχρεωμένος να διεκδικήσει τη νίκη και ελπίζει ότι το σήμα κατατεθέν αυτής της ομάδας θα είναι το πάθος της: «Δεν πρέπει να κλαιγόμαστε για τις απουσίες. Είμαστε υποχρεωμένοι να διεκδικήσουμε τη νίκη. Απουσιάζουν

ΣΟΥΣΤΕΡ

Ήρθαμε για τη νίκη, για να εξασφαλίσουμε την πρόκριση. Θα παρατάξω την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα

σημαντικοί παίκτες αλλά υπάρχουν και άλλοι ποδοσφαιριστές οι οποίοι μπορούν να προσφέρουν. Από αυτή την αγωνιστική θα αρχίσουμε να κοιτάμε και τα άλλα αποτελέσματα. Υπό προϋποθέσεις και η ισοπαλία μπορεί να είναι θετικό αποτέλεσμα. Όμως δεν θα μπούμε με αυτή τη λογική στο γήπεδο. Θα κάνουμε την καλύτερη δυνατή προσπάθεια. Είναι καθοριστική αυτή η αγωνιστική και θα ήθελα το άλλο παιχνίδι να έρθει ισόπαλο. Αν μπορούσα ν΄ αλλάξω κάτι στον όμιλο θ΄ άλλαζα τη σειρά των αγώνων. Θα ήθελα τη Ρεάλ στην έδρα μας την τελευταία αγωνιστική, ώστε να έχει προκριθεί. Η Ρεάλ είναι μια μεγάλη και πολύ καλή ευρωπαϊκή ομάδα. Πολύ σπάνια αλλάζει τον τρόπο παιχνιδιού της, είτε παίζει εντός είτε εκτός έδρας. Από το Μπερναμπέου θα ήθελα να κρατήσουμε το πάθος των ποδοσφαιριστών και πώς κοιτάξανε στα μάτια τους αντιπάλους τους και μάλιστα με δέκα παίκτες. Αυτό αλλάζει στον Ολυμπιακό και ελπίζω να είναι το σήμα κατατεθέν της ομάδας».

Αναφερόμενος στην παρουσία του κόσμου για πρώτη φορά φέτος στο Καραϊσκάκη στο Τσάμπιονς Λιγκ, ο Λεμονής είπε: «Υπάρχουν νέα δεδομένα από τον κόσμο που δείχνει ότι καταλαβαίνει τη νέα προσπάθεια που γίνεται. Πρέπει και οι φίλαθλοι να μπαίνουν στο κομμάτι της τακτικής και να καταλάβουν ότι δεν γίνεται να είμαστε 90 λεπτά στην επίθεση, όπως στο πρωτάθλημα».

Για τους Λούα Λούα, Κωνσταντίνου, ο «ερυθρόλευκος» τεχνικός υποστήριξε: «Θέλουμε από τον Λούα Λούα να έχει καθαρότερο μυαλό σε ορισμένες φάσεις. Όσον αφορά τον Κωνσταντίνου, πιστεύω σε αυτόν, αλλά του λείπει η ψυχολογία, που παίζει σημαντικό ρόλο στον επιθετικό. Του λείπει ένα γκολ».

Ο Λεμονής αναφέρθηκε στη νοοτροπία του Τύπου αλλά και του κόσμου: «Πρέπει να δείτε διαφορετικά το ποδόσφαιρο και να μην προβάλετε μόνο αυτόν που σημειώνει το γκολ. Είναι φυσιολογικό τα γκολ να έχουν τα φώτα της δημοσιότητας, όμως υπάρχουν παίκτες που κάνουν πολλή δουλειά στο παιχνίδι και δεν φαίνονται τόσο. Ο Στολτίδης κάνει σπουδαία δουλειά και δεν νομίζω να έχει εκφράσει ποτέ κάποιο παράπονο για την αμυντική λειτουργία. Ο κόσμος πρέπει να το προσέξει αυτό».

Τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού εκπροσώπησε ο Χρήστος Πατσατζόγλου. Τόνισε: «Παίζουμε για δύο αποτελέσματα. Και η ισοπαλία είναι καλό αποτέλεσμα. Η Ρεάλ είναι το φαβορί του ομίλου. Δεν μας ενδιαφέρει πώς θα παίξουν οι αντίπαλοί μας, αλλά πώς θα παρουσιαστούμε εμείς. Έχουμε αποδείξει ότι στην καλή μας μέρα δεν φοβόμαστε τίποτα. Δεν βλέπουμε το ματς σαν ρεβάνς. Είναι ένα ακόμα δύσκολο ματς για το Τσάμπιονς Λιγκ. Ο κόσμος πρέπει να έχει υπομονή, χτίζεται μια καινούργια ομάδα, και πρέπει να είναι μαζί μας από το πρώτο έως το ενενηκοστό λεπτό».

Ο Λεμονής σε χθεσινή ομιλία προς τους παίκτες του υπογράμμισε: «Για να έχεις ελπίδα να κερδίσεις τέτοιες ομάδες, πρέπει είσαι αποφασισμένος και στην προκειμένη περίπτωση να είμαστε όλοι προσηλωμένοι και συγκεντρωμένοι στην τακτική μας. Με τον τρόπο που θα παίξουμε να κάνουμε τον κόσμο συμπαραστάτη μας και στα ενενήντα λεπτά. Δεν ζητάω τίποτα διαφορετικό από αυτά που ζήτησα στα προηγούμενα ματς. Όλοι έχετε νιώσει ότι ο κόσμος μας έχει ενθουσιαστεί από την προσπάθεια που κάνετε και αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο κέρδος για την ομάδα που θέλουμε να φτιάξουμε».

«ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΟΙ»

Ο τεχνικός της Ρεάλ Μπερντ Σούστερ υποστήριξε: «Ήρθαμε για τη νίκη, για να εξασφαλίσουμε την πρόκριση. Θα παρατάξω την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα. Πάντως και η ισοπαλία είναι καλό αποτέλεσμα για την ομάδα μου. Δεν θα επηρεαστούμε από τον κόσμο. Είμαστε μεγάλη και έμπειρη ομάδα. Έχουμε συνηθίσει να παίζουμε σε δύσκολες έδρες». Ο γκολκίπερ των «Μερένγκες» Ίκερ Κασίγιας τόνισε:« Ο Ολυμπιακός είναι πολύ δύσκολος αντίπαλος και θα είναι περίπλοκο το παιχνίδι». Ο αμυντικός της Ρεάλ Σέρχιο Ράμος σχολίασε: «Θα είναι σημαντικό να πάρουμε τη νίκη και να σπάσουμε την κακή παράδοση που έχουμε στην Αθήνα». Οι Σύνδεσμοι της Ρεάλ στην Ελλάδα βράβευσαν τον πρόεδρο Ραμόν Καλντερόν και τον τεχνικό διευθυντή Πέτζα Μιγιάτοβιτς στο ξενοδοχείο, όπου κατέλυσε η αποστολή των Μαδριλένων.

Ο Καλντερόν δήλωσε: Ο Ολυμπιακός μάς αιφνιδίασε στη Μαδρίτη. Ήταν φανταστικός, δεν τον περιμέναμε τόσο δυνατό. Είναι πολύ γρήγορη ομάδα και αν της δώσεις χώρο είναι πολύ επικίνδυνη. Ο Ραούλ Μπράβο είναι δικός μας παίκτης και τον Κοβάσεβιτς τον έχουμε γνωρίσει καλά στο ισπανικό πρωτάθλημα, καθώς μάς έχει κάνει πολλές φορές τη ζημιά».