ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΡΙΜΠΟ

Λίγο πριν από τις 3 έφθασε η αποστολή της ΑΕΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο και εκεί συναντήθηκε με τους παίκτες και την τεχνική ηγεσία του Ηρακλή. Αμέσως οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ για την καθιερωμένη αναγνωριστική βόλτα. Κεντρικό πρόσωπο ήταν ο Ριβάλντο. Αρκετοί από τους ποδοσφαιριστές του Ηρακλή ζήτησαν να βγουν…φωτογραφίες με τον Ρίμπο, δείχνοντας τον θαυμασμό τους για τον μεγάλο Βραζιλιάνο άσο της «Ένωσης». Ο Ρίμπο είχε ιδιαίτερο τετ α τετ με τον Δημήτρη Μαυρογενίδη. Οι δύο ποδοσφαιριστές ήταν συμπαίκτες στον Ολυμπιακό, αγκαλιάστηκαν φιλήθηκαν και μίλησαν για αρκετή ώρα.

ΚΟΜΒΟΛΙΔΗΣ

Την ευκαιρία να τα πει με τους πρώην συμπαίκτες του είχε και ο Άγγελος Κομβολίδης, ο οποίος επέστρεψε στο ΟΑΚΑ σαν αντίπαλος της ΑΕΚ. Ο νεαρός επιθετικός ανήκε μέχρι πέρυσι στο έμψυχο δυναμικό της «Ένωσης» και φυσικά δεν ξέχασε τους φίλους του. Αγκαλιάστηκε με τους Σέζαρ και Δέλλα ενώ τα είπε και με τα φιλαράκια του από την ΑΕΚ και τις μικρές εθνικές ομάδες τούς Σωκράτη Παπασταθόπουλο και Παναγιώτη Κονέ. Ο νεαρός χαιρέτησε τον Λορέντζο Σέρα Φερέρ και αγκαλιάστηκε με τον Πεπ Αλομάρ. Ο Παπασταθόπουλος μίλησε για αρκετή ώρα με τον συμπαίκτη του από την εθνική ομάδα νέων και ελπίδων Γιάννη Παπαδόπουλο του Ηρακλή.

ΜΑΧΟ

Την αποθέωση γνώρισε ο Γιούργκεν Μάχο από τους οπαδούς της ΑΕΚ, όταν μπήκε περίπου 40΄ πριν από την έναρξη του παιχνιδιού για να κάνει την προθέρμανσή του. Ο Αυστριακός γκολκίπερ άκουσε τους οπαδούς της «Ένωσης» να φωνάζουν ρυθμικά το όνομά του και να τον χειροκροτούν. Αυτός με τη σειρά του σήκωσε τα χέρια και ανταπέδωσε το θερμό χειροκρότημα.

ΒΙΝΤΕΟ

Βίντεο από παλιούς αγώνες της ΑΕΚ με τον Ηρακλή προβλήθηκε στα μάτριξ του ΟΑΚΑ πριν από την έναρξη του παιχνιδιού. Στο βίντεο αυτό οι οπαδοί της «Ένωσης» είχαν την ευκαιρία να δουν αρκετά γκολ, αλλά το κυριότερο να θυμηθούν και πάλι το γήπεδο «Νίκος Γκούμας», αφού εκεί είχαν διεξαχθεί τα περισσότερα παιχνίδια μεταξύ των δύο ομάδων.

ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ

Έπειτα από αρκετό καιρό, ο γνωστός οπαδός της ΑΕΚ, Άγης μπήκε και πάλι στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ, λίγη ώρα πριν από την έναρξη του αγώνα και έδωσε το έναυσμα για την αποθέωση. Ο Άγης συντόνισε τους οπαδούς της ΑΕΚ για να κάνουν το γνωστό ρυθμικό χειροκρότημα από τις εξέδρες και στη συνέχεια αποχώρησε να πάει στην εξέδρα. Φυσικά ούτε αυτή τη φορά έλειψε από την εξέδρα των φανατικών οπαδών της ΑΕΚ το γνωστό σύνθημα: «Γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια». Οι οργανωμένοι της Ορίτζιναλ 21 φώναξαν το σύνθημα λίγη ώρα πριν από την έναρξη του αγώνα της ΑΕΚ με τον Ηρακλή.

Ο ΚΑΤΣΟΥΡΑΝΗΣ

Ο Κώστας Κατσουράνης πέτυχε το νικητήριο γκολ της Μπενφίκα με την Πάσος Φερίερα (2-1), έξι λεπτά πριν από τη λήξη της αναμέτρησης. Έτσι, οι «αετοί» πλησίασαν στους έξι βαθμούς την Πόρτο (25 έναντι 19), η οποία υποχρεώθηκε σε ισοπαλία 1-1 από την Μπελενένσες.

ΝΤΡΟΓΚΜΠΑ

«Αηδιασμένος» ένιωσε ο Ντιντιέ Ντρογκμπά την ημέρα που υπέγραψε συμβόλαιο με την Τσέλσι.

Όπως αναφέρει ο ποδοσφαιριστής στο DVD που κυκλοφορεί στη Γαλλία, έκανε κάποια παράλογα πράγματα προκειμένου να κοπεί στις ιατρικές εξετάσεις που υποβλήθηκε σε νοσοκομείο του Παρισιού. «Προσευχόμουν να βρουν κάποιο πρόβλημα στο γόνατό μου ή κάτι τέτοιο ώστε να ναυαγήσει η μεταγραφή μου. Δεν με ένοιαζε τι θα έχανα. Δεν με ενδιέφεραν τα χρήματα που θα έβγαζα, απλώς δεν ήθελα να φύγω από τη Μαρσέιγ. Ήθελα να μείνω εκεί έως το τέλος της καριέρας μου». Η Τσέλσι απέφυγε να σχολιάσει το θέμα.

Ο ΑΛΟΝΣΟ

Την ευκαιρία να επιστρέψει στη Ρενό προσφέρει στον Φερνάντο Αλόνσο το αφεντικό της ομάδας, Φλάβιο Μπριατόρε, μετά το «διαζύγιο» του Ισπανού με τη ΜcLaren. Όπως άφησε να εννοηθεί στις δηλώσεις του, ο Μπριατόρε θα δώσει δεύτερη ευκαιρία στον Αλόνσο μόνο με την προϋπόθεση ότι θα υπογράψει πολυετές συμβόλαιο συνεργασίας. Όσον αφορά τον αντικαταστάτη του στη ΜcLaren, λόγο σε αυτό το θέμα φαίνεται πως θα έχει ο Λιούις Χάμιλτον. Ο νεαρός οδηγός εξέφρασε την άποψη πως αυτός πρέπει να είναι πιο ομαδικός και θεωρεί πως πρέπει να επιλεγεί ένας εκ των Ρόζμπεργκ (Γουίλιαμς), Σούτιλ (Σπάικερ) και Κοβαλάινεν (Ρενό). ΝΤΕΡΜΠΙ

Σούπερ ντέρμπι ανέδειξε η κλήρωση των προημιτελικών του Λιγκ Καπ Αγγλίας. Η κάτοχος του τίτλου Τσέλσι θα υποδεχθεί τη Λίβερπουλ τον επόμενο μήνα, την οποία είχε νικήσει στον τελικό της ίδια διοργάνωσης πριν από δύο χρόνια. Επίσης η Άρσεναλ θα ταξιδέψει στο Μπλάκμπερν, η Μάντσεστερ Σίτι θα υποδεχθεί την Τότεναμ και η Γουέστ Χαμ την Έβερτον.

ΓΑΛΛΙΑ

Ένατη νίκη στα δέκα τελευταία παιχνίδια στο Γαλλικό Πρωτάθλημα πέτυχε η Λυών με 2-0 επί της Βαλανσιέν, διατηρώντας τους τέσσερις βαθμούς διαφορά από τη Νανσί που όμως έχει έναν αγώνα λιγότερο. Η τελευταία γιόρτασε με νίκη 1-0 επί της Μπορντό (αντίπαλος του Πανιωνίου στο Κύπελλο UΕFΑ) τη συμπλήρωση σαράντα χρόνων ζωής, ενώπιον του Μισέλ Πλατινί. Ο πρόεδρος της UΕFΑ είχε ξεκινήσει την ποδοσφαιρική του καριέρα στη Νανσί. το 1976. Η Μονακό έκανε τη μεγάλη έκπληξη νικώντας 1-0 εκτός έδρας τη φιλόδοξη φέτος Ρεν, ενώ η Μαρσέιγ παρέμεινε στη ζώνη υποβιβασμού μετά την ισοπαλία με τη Λοριάν (0-0). Στα άλλα παιχνίδια: ΟσέρΛιλ 0-1, Νις- Σοσό 0-0, Στρασμπούρ- Παρί Σεν Ζερμέν 1-2. Η βαθμολογία: Μονακό 31, Νανσί 27, Ρεν 24.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Την πρώτη της ήττα στο Ολλανδικό Πρωτάθλημα γνώρισε η Αϊντχόβεν με 2-1 από τη Χέρενφεν, επιτρέποντας στον Άγιαξ και τη Φέγενορντ να την γκρεμίσουν από την πρώτη θέση της βαθμολογίας. Ο Αίαντας επικράτησε 4-2 της Ρόντα, ενώ η Φέγενορντ νίκησε 2-0 την Γκράαφσαπ. Η αντίπαλος της Λάρισας στο ύπελλο UΕFΑ, Αλκμάαρ συνέτριψε με 4-0 τη Ναϊμέγκεν και ανέβηκε στη 10η θέση. Στα άλλα παιχνίδια: Γκρόνινγκεν- Βίτεσε 0-0, Ουτρέχτη- Μπρέντα 0-1, Αλμέλο- Τβέντε 0-3, Εξέλσιορ- Σπάρτα 4-3. Η βαθμολογία: Άγιαξ και Φέγενορντ 22, Αϊντχόβεν 23.