ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ για μία σύνδεση με τα δίκτυα φυσικού αερίου δεν είναι μόνον τα τέλη σύνδεσης, αλλά και οι δαπάνες για την εσωτερική εγκατάσταση. Γι΄ αυτό η ΕΠΑ Αττικής προσφέρει μια σειρά από ελκυστικά χρηματοδοτικά προγράμματα μέσω των τραπεζών Αlpha Βank, Εurobank, Νova Βank, Τράπεζα Αττικής – Γενική Τράπεζα και Εμπορική. Βεβαίως, δεν είναι οι εκπτώσεις και οι προσφορές που φέρνουν τους καταναλωτές κοντά στο φυσικό αέριο.

Το σημαντικότερο κίνητρο είναι οι σημαντικές διαφορές του κόστους που υπάρχουν σε σύγκριση με το πετρέλαιο – πολύ περισσότερο τώρα, που η τιμή του έχει φθάσει στα ύψη- και το ηλεκτρικό ρεύμα.

Φθηνότερο

Συγκριτικά με το πετρέλαιο θέρμανσης, το φυσικό αέριο είναι αποδεδειγμένα 20% πιο οικονομικό, ενώ παραμένει 60% φθηνότερο και από το ηλεκτρικό ρεύμα.

Για παράδειγμα, μία πολυκατοικία με 8 διαμερίσματα, που καταναλώνει ετησίως 8.000 λίτρα πετρελαίου, θα είχε όφελος περίπου 1.000 ευρώ. Το κόστος μετατροπής της εγκατάστασης μιας τέτοιας πολυκατοικίας αρχίζει από 3.000 ευρώ, που σημαίνει ότι η αρχική αυτή επένδυση θα έχει αποσβεστεί σε περίπου 3 χρόνια.

Ενδεικτικά, το συνολικό κόστος σύνδεσης με το δίκτυο φυσικού αερίου για την ίδια πολυκατοικία είναι: τέλη σύνδεσης 630 ευρώ, εσωτερική εγκατάσταση 510 ευρώ, καυστήρας 1.250 ευρώ, ΦΠΑ 454 ευρώ, συνολικό κόστος 2.844 (δεν περιλαμβάνεται η εγγύηση). Άρα, το αρχικό κόστος σύνδεσης με το φυσικό αέριο για την πολυκατοικία αποσβένεται σε λιγότερο από 3 χρόνια.