Ο Λουτσιάνο Γκαλέτι είναι το πολυεργαλείο του Ολυμπιακού! Ο 27χρονος Αργεντινός μεσοεπιθετικός κάνει δουλειά για… τρεις στον αγωνιστικό χώρο.

Ο πιο ποιοτικός παίκτης των «ερυθρολεύκων» δεσπόζει στη δεξιά πτέρυγα έχοντας τριπλό ρόλο: οργανωτή, εκτελεστή και στυλοβάτη στην αμυντική λειτουργία.

Ο Τάκης Λεμονής ποντάρει πολλά στον Γκαλέτι και θα του αναθέσει ειδική αποστολή στα παιχνίδια με ΠΑΟΚ και Ρεάλ στο Καραϊσκάκη. Ο Αργεντινός άσος θα βγαίνει ως τρίτος επιθετικός δίπλα στους Κοβάσεβιτς, Λούα Λούα. Ο Σέρβος φορ θα είναι η αιχμή του δόρατος, ο Κονγκολέζος θα κινείται αριστερά και ο Αργεντινός δεξιά. Έτσι ο Ολυμπιακός θα παίξει με τριπλέτα-φωτιά σε δύο δύσκολα ματς στο φαληρικό γήπεδο. Ο Γκαλέτι με το φαρμακερό δεξί πόδι έχει πολύ καλή σχέση με τα δίχτυα, είναι ικανός να περάσει πάσες-τρύπες, να βγάλει συστημένες σέντρες στους συμπαίκτες του και να προσφέρει βοήθειες στην αμυντική λειτουργία. Ο πρώην μεσοεπιθετικός της Ατλέτικο Μαδρίτης μαρκάρει ψηλά και δεν αφήνει τους αντιπάλους του να κατεβαίνουν με ευκολία στην εστία του Νικοπολίδη.

Όπως ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς τόσα χρόνια ήταν το βαρόμετρο στο παιχνίδι του Ολυμπιακού, έτσι ο Λουτσιάνο Γκαλέτι είναι το νέο βαρόμετρο για τους«ερυθρόλευκους».

ΟΡΙΑΚΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ

Ματς της χρονιάς μπορεί να χαρακτηριστεί για την πειραϊκή ομάδα αυτό με τη Ρεάλ την ερχόμενη Τρίτη στο Φάληρο. Ο «Θρύλος» έχει την ευκαιρία σε περίπτωση νίκης επί της «Βασίλισσας» να ανοίξει διάπλατα την πόρτα της πρόκρισης στις «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Γι΄ αυτό ο Λεμονής πιστεύει ότι θα χτυπήσει τους «Μερένγκες» με το σύστημα «4-3-3»: Νικοπολίδης, Πατσατζόγλου- Σέζαρ- Ζεβλάκοφ- Ραούλ Μπράβο, ΛεντέσμαΣτολτίδης- Τζόρτζεβιτς, ΚοβάσεβιτςΛούα Λούα- Γκαλέτι. Ο τελευταίος και ο Λούα Λούα θα προσφέρουν βοήθειες στην άμυνα όταν η Ρεάλ θα βρίσκεται στην επίθεση και ο Ολυμπιακός θα ακολουθεί το σύστημα «4-5-1». Ακόμα και ο Κοβάσεβιτς θα βοηθά στην αμυντική λειτουργία. Ο Σέρβος φορ θα πιέζει ψηλά τους στόπερ της Ρεάλ, ενώ θα βρίσκεται στην εστία του Νικοπολίδη σε στατικές φάσεις.

Μεγάλη απώλεια για τον Λεμονή αποτελούν οι απουσίες των Άντζα (τραυματίας), Τοροσίδη (τιμωρημένος).

ΜΕ ΠΑΟΚ

Την τέταρτη σερί νίκη στοχεύει φέτος ο Ολυμπιακός, απόψε στο κατάμεστο Καραϊσκάκη, με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ (19.00, ΝΕΤ). Οι «ερυθρόλευκοι» θα προσπαθήσουν να επιστρέψουν στις νίκες ύστερα από την τελευταία ισοπαλία με τον Εργοτέλη στο Παγκρήτιο για τρεις λόγους: για να ικανοποιήσουν τον κόσμο τους, για να μη χάσουν άλλο πολύτιμο έδαφος από την κορυφή της βαθμολογίας και για να αγωνιστούν με ανεβασμένο ηθικό στην αναμέτρηση με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Τοροσίδης θα βρίσκεται στο βασικό σχήμα κόντρα στον ΠΑΟΚ και ο Λεμονής θα έχει την ευκαιρία να ξεκουράσει έναν από τους Πατσατζόγλου, Στολτίδη.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα παρακολουθήσουν από την τηλεόραση το αποψινό ματς της Σεβίλλης με την πρωτοπόρο Ρεάλ, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Πριμέρα Ντιβιζιόν. Ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς θα βρεθεί την ερχόμενη Τρίτη στο Ολύμπικο για να παρακολουθήσει τον αγώνα Λάτσιο- Βέρντερ Βρέμης.