Χρυσώνει τους παίκτες του ο Ντέμης Νικολαΐδης, με στόχο να κατακτήσει η ΑΕΚ το πρωτάθλημα!

Χθες, λοιπόν, ο Τραϊανός Δέλλας ανακοίνωσε τον εσωτερικό κανονισμό στους συμπαίκτες του, στον οποίο περιέχονται και τα πριμ για τη χρονιά που διανύουμε.

Ο Νικολαΐδης αποφάσισε να δώσει στους ποδοσφαιριστές του 2,5 εκατ. ευρώ (!), στην περίπτωση που η Ένωση κατακτήσει το πρωτάθλημα, ένα ποσόν που δείχνει τον διακαή πόθο του για τον τίτλο του πρωταθλητή. Παράλληλα, αν η ΑΕΚ κατακτήσει το

ΦΕΡΕΡ

«Πρέπει να είμαστε σοβαροί, πειθαρχημένοι, συγκεντρωμένοι και κυρίως να το αποδείξουμε στον αγωνιστικό χώρο»

πρωτάθλημα, θα παίξει προκριματικά για να μπει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Στην περίπτωση που οι παίκτες της καταφέρουν να περάσουν, θα μοιραστούν επιπλέον 500.000 ευρώ Εκτός όμως από αυτό, υπάρχει πριμ για τη δεύτερη θέση, αλλά και πριμ για τον όμιλο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ στον οποίο μετέχει η ΑΕΚ. Αν λοιπόν η Ένωση κατακτήσει τη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος, θα αναγκαστεί να αγωνιστεί σε δύο προκριματικούς γύρους για να μπει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Στην περίπτωση που οι «κιτρινόμαυροι» καταφέρουν να περάσουν τις δύο ομάδες και μπουν στους ομίλους, τότε και μόνο σ΄ αυτήν την περίπτωση θα μοιραστούν 2 εκατ. ευρώ.

Επίσης, αν πάρουν την πρώτη θέση στον όμιλο που μετέχει φέτος η ΑΕΚ στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, θα μοιραστούν 250.000 ευρώ, ενώ αν καταλάβουν τη δεύτερη ή την τρίτη θέση που δίνει την πρόκριση στην επόμενη φάση θα μοιραστούν 200.000 ευρώ.

Η ΩΡΑ ΤΟΥ… ΠΑΓΚΟΥ

Ήρθε η ώρα των αναπληρωματικών στην ΑΕΚ. Ο σημερινός (18.00) αγώνας Κυπέλλου της Ένωσης εναντίον του Φωστήρα, στο γήπεδο της Ριζούπολης, δίνει την ευκαιρία στον Λορέντσο Σέρα Φερέρ να δοκιμάσει αρκετούς ποδοσφαιριστές Ο Φερέρ άφησε εκτός αποστολής από τον σημερινό αγώνα τους Μάχο, Ριβάλντο, Λυμπερόπουλο, Αρουαμπαρένα, Ενσαλίβα, Μαντούκα, Δέλλα και Ζήκο, ενώ συμπεριέλαβε τους Λαγό, Χετεμάι, που προέρχονται από σοβαρότατους τραυματισμούς και τον νεαρό Παναγιώτη Ταχτσίδη, που προωθήθηκε από την ομάδα των νέων, αλλά εκκρεμεί ακόμα η έκδοση του δελτίου του.

Ο Ισπανός τεχνικός πήρε παράμερα τους Λαγό και Χετεμάι και τους μίλησε για λίγο, προφανώς για να ανεβάσει την ψυχολογία τους και να τους επιστήσει την προσοχή στο σημερινό παιχνίδι. Είναι άλλωστε γνωστό ότι καθ΄ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, ο προπονητής των «κιτρινόμαυρων» προσπαθούσε να πείσει τους ποδοσφαιριστές του να είναι προσεχτικοί και να πάρουν στα σοβαρά τον αγώνα. Το ίδιο έκανε και χθες: «Πρέπει να είμαστε σοβαροί, πειθαρχημένοι, συγκεντρωμένοι και κυρίως να το αποδείξουμε στον αγωνιστικό χώρο», είπε στη χθεσινή ομιλία του στους ποδοσφαιριστές.

Στη συνέχεια, ο Φερέρ έκανε κάποιες δοκιμές για το σημερινό ματς. Για τη θέση του γκολκίπερ κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ποιος θα κάνει την αρχή, αφού ο Μορέτο προέρχεται από καλές εμφανίσεις, ενώ ο Αραμπατζής δεν έχει πάρει ευκαιρίες και ίσως του δοθεί σήμερα. Στη δεξιά πλευρά της άμυνας αναμένεται να αρχίσει ο Μπούρμπος. Στην αριστερή μάλλον θα δούμε έπειτα από 11 μήνες τον Παναγιώτη Λαγό. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο θα είναι οι Ασκαράτε ή ο Άλβες με τον Παπασταθόπουλο. Ο Παντελής Καφές ή ο Τόζερ θα είναι ο ένας από τους δύο αμυντικούς μέσους και ο δεύτερος μάλλον θα είναι ο Περπαρίμ Χετεμάι. Ο Ζούλιο Σέζαρ θα αγωνιστεί στην αριστερή πλευρά, ο Μανού στη δεξιά και επιθετικό δίδυμο ο Καπετάνος με τον Κονέ. Δεν αποκλείεται, όμως, να δούμε τον νεαρό Ταχτσίδη σε θέση αμυντικού χαφ στην περίπτωση που βγει το δελτίο του.

ΔΥΟ ΒΡΑΒΕΙΑ

Διπλή «κιτρινόμαυρη» νίκη σημειώθηκε την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος, αφού το γκολ του Ίσμαελ Μπλάνκο ψηφίστηκε σαν το καλύτερο με ποσοστό 41,6% (δεύτερο του Χριστοδουλόπουλου με 36%), ενώ ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος αναδείχτηκε ο ΜVΡ με 50% (δεύτερος ο Παντελής Κωνσταντινίδης με 30,3%).

●●● Χθες, το ΕΣΚΑΝ επισκέφθηκε το προπονητικό κέντρο των Θρακομακεδόνων και ύστερα από κλήρωση ελέγχθηκαν οι: Παπασταθόπουλος, Κονέ, Αρουαμπαρένα, Ζούλιο Σέζαρ, Μορέτο και Μανού.