ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ να προχωρήσει στη συνταξιοδότηση άλλων 666 εργαζομένων, που είχαν εξαιρεθεί από την εθελουσία έξοδο του ΟΤΕ το 2005, εμφανίζεται ο πρόεδρος του Οργανισμού Παναγής Βουρλούμης.

Οι εργαζόμενοι αυτοί δεν εντάχθηκαν στο πρόγραμμα εθελουσίας του 2005, καθώς τόσο το υπουργείο Απασχόλησης όσο και η διοίκηση της επιχείρησης δεν αναγνώρισαν τη στρατιωτική θητεία ως χρόνο προϋπηρεσίας, ερχόμενοι σε σύγκρουση με τη σχετική γνωμοδότηση του ΤΑΠ-ΟΤΕ.

Οι εργαζόμενοι προσέφυγαν στο Διοικητικό Εφετείο το οποίο παρέπεμψε την υπόθεση στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ενώ αυτό με τη σειρά του ανέπεμψε την υπόθεση στο Διοικητικό Εφετείο όπου και θα εκδικαστεί σήμερα.

Παρά την όποια απόφαση του δικαστηρίου, ο κ. Βουρλούμης φέρεται αποφασισμένος να προχωρήσει στη συνταξιοδότησή τους, καθώς κάθε εργαζόμενος κοστίζει περί τις 90 χιλ. ευρώ ετησίως στον Οργανισμό (ποσό τριπλάσιο σε σχέση με κάθε νεοπροσλαμβανόμενο).

Έχει 15% η ΜΙG στον ΟΤΕ

Στο μεταξύ, η ΜΙG κατέχει ήδη το 15% του ΟΤΕ, όπως δήλωσε ο κ. Α. Βγενόπουλος, ο οποίος ωστόσο δεν αποκάλυψε μέχρι ποιο ύψος θα φθάσει το ποσοστό συμμετοχής στον Οργανισμό. Ο κ. Βγενόπουλος επεσήμανε ότι δεν υπάρχει καμία, απολύτως, κόντρα με την κυβέρνηση, ενώ σημείωσε ότι είχε επικοινωνία με τον κ. Π. Βουρλούμη, για να εξουσιοδοτηθεί o τελευταίος να ψηφίσει στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού και ως εκπρόσωπος των μετοχών της ΜΙG. Ανασχηματισμός

Συνεχίστηκε χθες ο… ανασχηματισμός στελεχών στην CosmΟΤΕ, όπου νέος γενικός εμπορικός διευθυντής της εταιρείας τοποθετήθηκε ο κ. Ζαχαρίας Πιπερίδης, ο οποίος μέχρι προχθές το βράδυ ήταν γενικός διευθυντής Δικτύων της Wind Ηellas. Αντίστοιχα, ο μέχρι χθες γενικός εμπορικός διευθυντής της CosmΟΤΕ κ. Κ. Λιαμίδης αναλαμβάνει καθήκοντα συμβούλου της διοίκησης της εταιρείας. Στο μεταξύ, από τη Wind ανακοινώθηκε ότι τη θέση που κατείχε ο κ. Πιπερίδης αναλαμβάνει ο Φ. Κωνσταντέλλος.