ΠΟΙΝΙΚΗ δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Βόλου κ. Αχιλ. Ζήσης εις βάρος του πρώην προέδρου της Νομαρχιακής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας στη Μαγνησία κ. Κ. Γκαβόπουλου. Η υπόθεση αφορά οικονομικές ατασθαλίες στο ταμείο της ΝΟΔΕ το 2004. Προηγήθηκε πολύμηνη έρευνα της Εισαγγελίας και συγκέντρωση όλων των οικονομικών στοιχείων του κόμματος σε συνδυασμό με τις επιχορηγήσεις που δόθηκαν το επίμαχο διάστημα από τη Ρηγίλλης. Η υπεξαίρεση, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί και το πόρισμα των πραγματογνωμόνων, οι οποίοι ορίστηκαν με εισαγγελική παραγγελία, πλησιάζει το ποσό των 50.000 ευρώ.

Η δίωξη σε βαθμό κακουργήματος εις βάρος του κ. Γκαβόπουλου είναι για υπεξαίρεση κατ΄ εξακολούθηση από εντολοδόχο και από διαχειριστή ξένης περιουσίας. Από τα στοιχεία της έρευνας, η υπεξαίρεση φέρεται να διαπράχθηκε το 2004 και αφορά χρήματα που απέστειλε η Ρηγίλλης για τη μετακίνηση ετεροδημοτών εν όψει των εκλογών τότε, εισπράξεις από συνδρομές μελών προς το κόμμα και έσοδα από άλλες πηγές. Από το πόρισμα των πραγματογνωμόνων φέρεται να προκύπτει ότι υπεξαιρέθηκε το ποσό των 25.500 ευρώ που προορίζονταν για τις μετακινήσεις ετεροδημοτών με λεωφορεία εν όψει των εκλογών του 2004, 14.000 ευρώ από κουπόνια που αφορούσαν τις συνδρομές μελών και 10.000 ευρώ που πιθανότατα προέρχονταν από άλλη πηγή, ίσως από την επιχορήγηση της κεντρικής διοίκησης του κόμματοςαπό τα στοιχεία διαπιστώνεται ανάληψη από βιβλιάριο καταθέσεων 10.000 ευρώ στις 4 Μαρτίου 2004 χωρίς αιτιολογία. Για όλα αυτά τα ποσά δεν υπάρχουν παραστατικά και αποδείξεις ούτε είχαν γίνει οι αντίστοιχες εγγραφές στο βιβλίο- ταμείο της Νομαρχιακής Επιτροπής.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στα γραφεία της ΝΟΔΕ Μαγνησίας είχαν μεταβεί για έλεγχο στοιχείων δύο φορές υπάλληλοι της Οικονομικής Υπηρεσίας (πρώην ΣΔΟΕ), αλλά με διάφορες προφάσεις είχαν εκδιωχθεί από τους υπευθύνους του κόμματος. Για τη συγκέντρωση των στοιχείων εκδόθηκε στη συνέχεια εισαγγελική παραγγελία, βάσει της οποίας δόθηκαν τα οικονομικά στοιχεία προς έλεγχο. Από την Εισαγγελία έχει κατασχεθεί και το βιβλίο του ταμείου της ΝΟΔΕ (περιόδου 1996- 2005) που αποτελεί πλέον στοιχείο της δικογραφίας.