ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Έτοιμοι για πολύ σκληρές μάχες σε όλα τα παιχνίδια της ημιτελικής φάσης των πλέι οφ μέχρι την κόρνα της λήξης είναι στον Άρη, αν και έχουν πάρει τον αέρα του Ολυμπιακού με τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια στη φετινή σεζόν.

«Όλα τα παιχνίδια θα είναι πολύ κλειστά. Ο νικητής θα αναδεικνύεται στο τελευταίο δευτερόλεπτο, αφού και εμείς αλλά και ο Ολυμπιακός είμαστε ομάδες υψηλού επιπέδου», προέβλεψε ο Σιμόνας Σεραπίνας.

Ο Λιθουανός εκτελεστής του Ολυμπιακού συνέχισε: «Ο πρώτος ημιτελικός εξελίχθηκε όπως τον περίμενα. Ίσως το κλειδί για τη νίκη μας ήταν η ομαδική δουλειά μας στην άμυνα και την επίθεση. Και οι δύο ομάδες, πάντως, μπορούν να παρουσιάσουν περισσότερα ποιοτικά στοιχεία».

Στην ποιοτική βελτίωση του Άρη μέσω των συνεχόμενων παιχνιδιών πιστεύει και ο Αντρέα Ματζόν. Άλλωστε, γι΄ αυτόν ακριβώς τον λόγο ούτε ήθελε να ακούσει για αίτημα αναβολής του δεύτερου αγώνα της σειράς εξαιτίας της αδυναμίας εξεύρεσης ξενοδοχείου την παραμονή του παιχνιδιού της Πέμπτης.

Οι «κίτρινοι» αναγκάζονται να ταξιδέψουν την Πέμπτη αυθημερόν, αφού όλα τα ξενοδοχεία τεσσάρων και πέντε αστέρων στην Αττική είναι κλεισμένα από τον Οκτώβριο λόγω του τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ.

ΟΡΙΑΚΑ

Τελικά η αποστολή θα διημερεύσει στο ξενοδοχείο όπου συνήθως διαμένει όταν παίζει στην Αθήνα, με τους δώδεκα παίκτες να καταλαμβάνουν δωμάτια φιλάθλων του ποδοσφαιρικού τελικού που αναμένεται να έχουν αναχωρήσει λίγα λεπτά νωρίτερα από την άφιξη των «κιτρίνων».

Τα υπόλοιπα εννέα μέλη της αποστολής ίσως χρειαστεί να περιμένουν μίαδύο ώρες για να τακτοποιηθούν. Όσον αφορά την προετοιμασία, ο Αντρέα Ματζόν έδωσε χθες ρεπό και πολλοί παίκτες πέρασαν από τον φυσικοθεραπευτή για θεραπεία.

Σήμερα το πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο προπονήσεις, ενώ η ισχνή παρουσία των οπαδών την Κυριακή στο «Παλέ» δεν σχολιάστηκε επισήμως, αλλά προκάλεσε εντονότατη δυσφορία στους χρηματοδότες της ομάδας.

Η πικρή για τον Άρη αλήθεια είναι πως και ο μέσος όρος των εισιτηρίων στην κανονική περίοδο μειώθηκε σε σύγκριση με την περυσινή σεζόν και επιπλέον το κοινό της ομάδας δεν συγκινήθηκε ούτε από την καλή πορεία στην Ευρωλίγκα, ούτε από τον στόχο της συμμετοχής στους τελικούς πρωταθλήματος ύστερα από 16 χρόνια.

Ποια είναι η αιτία του φαινομένου; Η συστηματική δυσφήμηση του Αντρέα Ματζόν και σχεδόν όλων των επιλογών του και η λάθος αντίληψη για τα ποιοτικά και τα ποσοτικά χαρακτηριστικά του κοινού του Άρη.