ΚΕΡΚΥΡΑ «Φοβόταν ο Γιάννης το θεριό και το θεριό τον Γιάννη». Έτσι αντιμετώπισαν το μεταξύ τους παιχνίδι Κέρκυρα και Ηρακλής, και το τελικό 0-0 κρίνεται απολύτως φυσιολογικό. Καμία από τις δύο ομάδες δεν ξεχώρισε, οι καλές φάσεις «μετριούνται» στα δάχτυλα τους ενός χεριού, ενώ το άγχος και τα λάθη ήταν αυτά που κυριάρχησαν σε ένα παιχνίδι που κανείς δεν θα θέλει να θυμάται.

Στο χθεσινό ματς, η Κέρκυρα ήθελε τη νίκη για να οριστικοποιήσει σε μεγάλο βαθμό την παραμονή της στη μεγάλη κατηγορία και ο Ηρακλής έπαιζε το τελευταίο του «χαρτί» για την παραμονή στα μεγάλα σαλόνια. Τελικά κερδισμένη βγήκε η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ, αφού ακόμη και με τον ένα βαθμό, σε συνδυασμό με την ήττα του Αιγάλεω, αύξησε σε τέσσερις τους πόντους της διαφοράς από την ομάδα του Σίτι (31 έναντι 27) και φυσικά ατενίζει με μεγάλη αισιοδοξία την παραμονή της στην Α΄ εθνική. Αντιθέτως, ο Ηρακλής μπορεί να έχει μαθηματικά ελπίδες, ουσιαστικά όμως έχει ήδη υποβιβασθεί στη Β΄ κατηγορία.

Ο Ηρακλής «μπήκε» δυνατά στο παιχνίδι και κατάφερε να έχει την υπεροχή στο πρώτο 20λεπτο. Ήταν όμως… φλύαρος στον χώρο του κέντρου και οι παίκτες του, επηρεασμένοι από το άγχος, δεν κατάφεραν να φανούν απειλητικοί για την εστία του Σιντιμπέ. Οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν στο τελευταίο 15λεπτο, με τη μοναδική αξιόλογη ευκαιρία να καταγράφεται υπέρ των Θεσσαλονικέων. Στο 39΄ ο Ερέρα έκανε τη σέντρα, ο Σίσιτς έστρωσε στον Δέντσα, όμως τον τελευταίο πρόλαβε ο Φλαβίνιο πριν γίνει απειλητικός.

ΙΔΙΑ ΓΕΥΣΗ

Στην επανάληψη η εικόνα του αγώνα ήταν η ίδια. Μέτριο ποιοτικά θέαμα, λίγες οι καλές φάσεις. Η Κέρκυρα πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων, ήλεγχε την κατάσταση στον χώρο του κέντρου και επισκεπτόταν με αξιώσεις την εστία του Φιλίπκο, χωρίς όμως να έχει τις σωστές επιλογές στην τελική προσπάθεια. Στο 67΄ ο Μπιλίσκοφ πρόλαβε την τελευταία στιγμή τον Γκουστάβο, στην καλύτερη φάση για τους γηπεδούχους, ενώ η κορυφαία ευκαιρία του αγώνα ήταν για τον Ηρακλή, με τον Ρίβας στο 76΄ να μην μπορεί να νικήσει τον Σιντιμπέ και ο «Γηραιός» να χάνει την ευκαιρία να μπει και πάλι στο «κόλπο» της παραμονής στην κατηγορία. Ο Μπάμπης Τεννές δήλωσε: «Θεωρώ δίκαιο το αποτέλεσμα και φάνηκε ότι η μεγάλη αποχή από το πρωτάθλημα αποσυντόνισε και τις δύο ομάδες. Εμείς δεν είχαμε τον ρυθμό που θέλαμε, όμως με την ισοπαλία αυξήσαμε τη διαφορά μας από την τρίτη ομάδα που πέφτει σε τέσσερις βαθμούς και αυτό μας… κρατάει στην πρίζα. Υπάρχουν ακόμη τρία παιχνίδια και θα κυνηγήσουμε σε όλα τους απαραίτητους βαθμούς, για να πετύχουμε τον μεγάλο μας στόχο που είναι η παραμονή».

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς από την πλευρά του, επεσήμανε: «Το αποτέλεσμα δεν μπορεί να μας αφήνει ικανοποιημένους, παρότι κάναμε τεράστια προσπάθεια σε μια δύσκολη έδρα και σε ένα ματς το οποίο ήταν σημαντικό και για τις δύο ομάδες.

Δεν κινδυνέψαμε σοβαρά από την Κέρκυρα, αλλά ταυτόχρονα δεν μπορέσαμε να λειτουργήσουμε με αυτοπεποίθηση και καθαρό μυαλό σε κάποιες φάσεις, ώστε να πετύχουμε γκολ. Υπάρχουν ακόμη πιθανότητες. Η κατάσταση είναι δύσκολη και θα κάνουμε το παν για να κερδίσουμε τα τρία τελευταία παιχνίδια, ώστε να μείνουμε στην κατηγορία».