Βαριές κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ηθική αυτουργία στην εγκληματική ενέργεια, αλλά και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη κακουργηματικών πράξεων είναι οι κατηγορίες που θα απαγγελθούν εις βάρος των επτά οπαδών του Ολυμπιακού που φέρονται ως υπεύθυνοι για τη δολοφονία του 25χρονου οπαδού του Παναθηναϊκού Μιχάλη Φιλόπουλου.


O ένας από τους κατηγορουμένους είναι μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΕ, ενώ άλλοι δύο είναι υπάλληλοί της. Σε τρεις καταθέσεις – φωτιά που ανέφεραν πρόσωπα και τον ρόλο που έπαιξαν στο φονικό στηρίζουν τις ελπίδες τους οι αξιωματικοί της Ασφάλειας για την καταδίκη των δολοφόνων του 25χρονου Μιχάλη Φιλόπουλου. Πολύ σημαντικές πληροφορίες, όπου κατονομάζει συγκεκριμένα πρόσωπα που συμμετείχαν στη δολοφονία, έδωσε 27χρονος οπαδός του Ολυμπιακού που κατέθεσε στην Ασφάλεια το βράδυ της Παρασκευής. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο νεαρός βλέποντας ότι ο

ΕΝΤΑΛΜΑΤΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ

Η ανακρίτρια πρόκειται να εκδώσει, ίσως και εντός της ημέρας, τουλάχιστον επτά εντάλματα σύλληψης για οπαδούς του Ολυμπιακού

κλοιός είχε σφίξει εις βάρος του αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στο φονικό. Κατέθεσε ότι η ομάδα των χούλιγκαν «κυνήγησε τον 25χρονο, ο οποίος δεν κατάφερε να ξεφύγει. Τον κυνήγησαν, τον πρόλαβαν και άλλοι τον χτύπησαν με ρόπαλα και άλλοι τον μαχαίρωσαν στα πόδια».

Ο οδηγός ταξί

Στους βασικούς υπόπτους, οι οποίοι αναμένεται σύμφωνα με αξιωματικούς της Ασφάλειας να κατηγορηθούν ως φυσικοί αυτουργοί στη δολοφονία περιλαμβάνονται: Ο οδηγός ταξί, που ανήκει στον σύνδεσμο Ολυμπιακού της Νίκαιας και κατονομάσθηκε από την αρχή από μάρτυρες ως ο άνθρωπος που μαχαίρωσε τον Φιλόπουλο. Ο ίδιος ήταν από τους πρώτους που κλήθηκαν στην Ασφάλεια, αλλά προέβαλε άλλοθι ότι την ώρα της συμπλοκής εργαζόταν στο ταξί του. Τελικά όμως από τις έρευνες το άλλοθί του καταρρίφθηκε. Στο σημείο της επίθεσης βρισκόταν και ο 18χρονος οπαδός των ερυθρολεύκων του οποίου αποτύπωμα βρέθηκε σε λέσχη- γιάφκα του Ολυμπιακού, ενώ για τη φονική συμπλοκή αναμένεται να κατηγορηθεί και ο 35χρονος οπαδός που ακούγεται στο βίντεο να φωνάζει για «εκδίκηση από τα Μανιάτικα».

Διασταύρωση καταθέσεων

Προς το παρόν τα στοιχεία της δικογραφίας στηρίζονται σε διασταύρωση καταθέσεων. Από τα εργαστήρια όπου εξετάσθηκε το κατασχεθέν υλικό, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχει προκύψει τίποτα σημαντικό. Άλλωστε τα όπλα του φονικού δεν έχουν βρεθεί ώστε να γίνει εξέταση αποτυπωμάτων και ακόμα εξέταση γενετικού υλικού.

Η ανακρίτρια πρόκειται να εκδώσει, ίσως και εντός της ημέρας, τουλάχιστον επτά εντάλματα σύλληψης για τους οπαδούς του Ολυμπιακού για τους οποίους στο στάδιο της προανάκρισης προέκυψαν ενδείξεις ενοχής για τη συμμετοχή τους – ως φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί- στη δολοφονία του 25χρονου Μιχ. Φιλόπουλου.

Οι διωκτικές αρχές έφτασαν στον εντοπισμό των νέων υπόπτων μετά τις αποκαλυπτικές απολογίες άλλων συγκατηγορουμένων τους, οι οποίοι ξεσκέπασαν τόσο τον δράστη του εγκλήματος όσο και εκείνους που οργάνωσαν το ραντεβού του θανάτου.

Οι πρώτες συλλήψεις

Συγκεκριμένα τέσσερις από τους κατηγορουμένους οι οποίοι είχαν συλληφθεί στην πρώτη φάση για την αιματηρή συμπλοκή της Παιανίας έχουν υποδείξει στις απολογίες τους συνολικά 20 άτομα αποδίδοντάς τους ενεργό ρόλο στα επεισόδια, ενώ εμπλέκουν ευθέως στην υπόθεση και ένα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Χθες τρεις εισαγγελείς πήγαν στα γραφεία της Ασφάλειας στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και μελετούσαν για ώρες την ογκώδη δικογραφία- βόμβα για την αιματηρή συμπλοκή των χούλιγκαν στην Παιανία. Σκοπός τους ήταν η μελέτη των 80 καταθέσεων με κάθε λεπτομέρεια για την περίπτωση που υπάρξει κενό στις έρευνες για τη στήριξη των κατηγοριών ώστε να συμπληρωθεί και να αποσταλεί στην ανακρίτρια.

Γνωστά στελέχη στην πρώτη γραμμή


ΔΥΟ ΣΤΕΛΕΧΗ του Ολυμπιακού πολύ γνωστά στους οργανωμένους οπαδούς κατονομάζονται από μάρτυρες ότι βρίσκονταν στην πρώτη γραμμή των επεισοδίων. Για φυσική αυτουργία στη δολοφονία του 25χρονου οι αξιωματικοί της Ασφάλειας εκτιμούν ότι θα κατηγορηθούν επτά οπαδοί του Ολυμπιακού, ανάμεσά τους και ένα μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΕ Ολυμπιακός, ενώ άλλοι 25 οπαδοί του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού θα αντιμετωπίσουν τις κατηγορίες της ηθικής αυτουργίας και της συμμετοχής στο φονικό ραντεβού.

Πολιτική αγωγή

Εν αναμονή των νέων συλλήψεων που θα αρχίσουν μετά την έκδοση των ενταλμάτων, ο πατέρας του 25χρονου κατέθεσε στην Ασφάλεια και δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής ορίζοντας ως πληρεξούσιους δικηγόρους τους κ.κ. Δημήτρη και Λύδια Τσοβόλα. «Ζητώ την ποινική δίωξη και την τιμωρία κάθε υπευθύνου για τη δολοφονία του γιου μου», είπε ο κ. Φιλόπουλος.

«Θα πρέπει να χυθεί άπλετο φως σε αυτή την υπόθεση που αφορά όχι μόνο την οικογένεια του δολοφονηθέντος, αλλά ολόκληρη την ελληνική κοινωνία», επισήμανε ο κ. Δ. Τσοβόλας, δηλώνοντας ότι «οι συγγενείς του 25χρονου θα ασκήσουν τα νόμιμα δικαιώματά τους για να εντοπιστούν όλοι οι ένοχοι».