1 .Αγριεύει η μάχη ΡουαγιάλΣαρκοζί για τις εντυπώσεις, στη Γαλλία. Αυτή την εβδομάδα, το…

διακύβευμα ήταν η περιβόητη εθνική ταυτότητα. Ο Σαρκοζί εξαγγέλλει την ίδρυση υπουργείου Μετανάστευσης και Εθνικής Ταυτότητας. Η Ρουαγιάλ- βλέποντας τη θετική ανταπόκριση του κόσμου σε τέτοια θέματα- «ντύνει» τις προεκλογικές συγκεντρώσεις της με τη «Μασσαλιώτιδα» και προτρέπει τους Γάλλους να κρεμάσουν σημαίες στα μπαλκόνια τους.

2. Κάποιος αισθάνεται «απ΄ τα ψηλά, στα χαμηλά κι απ΄ τα πολλά στα λίγα». Ένα ματς, τέσσερα γκολ και αρκετή φόρτιση, εθνικά χρωματισμένη, ήταν αρκετά για να αναστρέψουν το κλίμα και να καταβαραθρώσουν τον μέχρι εκείνη την ώρα ήρωα στα κατώτατα επίπεδα εκτίμησης.

3.Ο Βρετανός αρχιτέκτονας Richard Rogers, πάντως, «παίζει» πια με άλλο αέρα! Τιμήθηκε με την ανώτατη διάκριση στην Αρχιτεκτονική, το βραβείο Ρritzker για το 2007, από το Ίδρυμα Ηyatt στο Λος Άντζελες. Ανάμεσα στα δημιουργήματά του, το εικονιζόμενο κέντρο Georges Ρompidou στο Παρίσι, ο πύργος Lloyd΄s στο Λονδίνο, το κτίριο του World Τrade Center στη Νέα Υόρκη.

4. Ούτε πέντεούτε δέκα αλλά 113,33 γραμμάρια χρυσού «κουβαλάνε» αυτά τα γυαλιά ηλίου του Κινέζου σχεδιαστή Ζhu Fei. Ίσως να μην είναι τα ιδανικά για καθημερινή χρήση, αλλά στον διαγωνισμό χρυσοχοΐας της Κίνας- από τις ελάχιστες χώρες που ούτε καν ένιωσαν τη μείωση της ζήτησης του χρυσού- στάθηκαν αξιοπρεπώς.

5.Πλησιάζει το εβραϊκό Πάσχα και το Δυτικό Τείχος πρέπει να είναι έτοιμο να δεχτεί τους χιλιάδες προσκυνητές και τα σημειώματά τους προς τον Θεό. Ραβίνοι και εργάτες απομακρύνουν παλιά σημειώματα, κάνοντας χώρο για να τοποθετηθούν τα καινούργια με τις προσευχές των απανταχού Εβραίων.

6. Έναν χρόνο προθεσμία δίνει η Γερουσία στον πρόεδρο Μπους να απομακρύνει και τα τελευταία αμερικανικά στρατεύματα από το Ιράκ. Θα προφθάσουν σε έναν χρόνο οι κάτοικοι της Βαγδάτης να ξαναχτίσουν τα ερείπια της πόλης τους και της ζωής τους;