ΣΟΥΠΕΡΜΑΝ

Ύμνοι του ιταλικού Τύπου για τις εντυπωσιακές εμφανίσεις του Δημήτρη Ελευθερόπουλου με την Άσκολι. Η μεγαλύτερη αθλητική εφημερίδα της Ιταλίας, «Γκατζέτα Ντέλο Σπορτ» υπό τον τίτλο «Ελληνικό Θαύμα» αφιερώνει διθυράμβους στον πρώην πορτιέρο του Ολυμπιακού και της Ίντερ. Αφού υπενθυμίζει πως η Άσκολι παραμένει αήττητη στα τέσσερα ματς που αγωνίστηκε ο Ελευθερόπουλος, στη συνέχεια τον χαρακτηρίζει «αυθεντικό πορτιέρο» και «σούπερμαν». Υπογραμμίζει δε πως η τύχη της Άσκολι, που κινδυνεύει άμεσα με υποβιβασμό, κρέμεται από τα χέρια του Έλληνα τερματοφύλακα. Ο Ελευθερόπουλος, που βαθμολογήθηκε με 8 (άριστος) και συμπεριλήφθηκε στην κορυφαία ενδεκάδα της αγωνιστικής, θα τεθεί αντιμέτωπος την επόμενη Κυριακή με τους επιθετικούς της αήττητης Ίντερ…

Τη φράση «Filho da puta», που σημαίνει πουτ… γιε στα πορτογαλικά, χρησιμοποίησε ο Ζοσέ Μουρίνιο τη στιγμή που πλησίαζε τον διαιτητή Μάικ Ράιλι στο ημίχρονο του αγώνα τής Τσέλσι με την Τότεναμ, για να παραπονεθεί για τα σφυρίγματά του. Για κακή του τύχη, τα μικρόφωνα της τηλεόρασης «έπιασαν» τα λόγια του και η ομοσπονδία άφησε τον Ράιλι να αποφασίσει αν πρέπει να τιμωρηθεί ο Πορτογάλος. Ο Άγγλος διαιτητής ωστόσο, θεώρησε πως τέτοιες φράσεις λέγονται στην ένταση του παιχνιδιού και δεν ζήτησε την τιμωρία του προπονητή. Απολογούμενος ο Μουρίνιο είπε πως τη συγκεκριμένη φράση τη χρησιμοποιεί συνέχεια όταν κάτι δεν πάει καλά και δεν απευθυνόταν στον διαιτητή.

Επτά φίλαθλοι τραυματίστηκαν και 34 συνελήφθησαν ύστερα από επεισόδια μεταξύ οπαδών της Τσέλσι και της Τότεναμ στο Δυτικό Λονδίνο, μετά τον προημιτελικό του Κυπέλλου μεταξύ των δύο ομάδων. Οι οπαδοί συναντήθηκαν έξω από μια παμπ εξοπλισμένοι με ρόπαλο του μπέιζμπολ και μαχαίρια, γεγονός που κατά την Αστυνομία σημαίνει πως το «ραντεβού» ήταν προκαθορισμένο.

Τσέλσι και Τότεναμ θα αναμετρηθούν ξανά μετά το ισόπαλο 3-3 και ο νικητής θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά την Μπλάκμπερν. Επίσης, η Γουότφορντ θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Μάντσεστερ Γ.- Μίντλεσμπρο.

Θετικός σε κοκαΐνη βρέθηκε ο τερματοφύλακας της Μεσίνα Νίκολας Καλιόνι σε τεστ που υποβλήθηκε στις 11 Φεβρουαρίου στο παιχνίδι με την Κατάνια, ανακοίνωσε χθες η ιταλική ολυμπιακή επιτροπή. Ο 24χρονος ποδοσφαιριστής κλήθηκε σε απολογία και φυσικά αντιμετωπίζει ποινή αποκλεισμού.