H Κέρκυρα καιγόταν για τη νίκη χθες στο ματς κόντρα στον ΠΑΟΚ, αλλά τελικά οι Θεσσαλονικείς ήταν αυτοί που έφυγαν ικανοποιημένοι από το νησί των Φαιάκων. Και αυτό αφού η ισοπαλία (0-0) ύστερα από αρκετά ανεπιτυχή αποτελέσματα κρίνεται θετικό αποτέλεσμα για τον «δικέφαλο».

Η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ ήθελε τη νίκη για να ξεφύγει από την επικίνδυνη ζώνη, αλλά το γεγονός αυτό «βάρυνε» τα πόδια των παικτών, ενώ σε αρκετά σημεία του αγώνα το άγχος και η νευρικότητα ήταν διάχυτα. Ακόμη για τους Κερκυραίους, οι απουσίες των Ντακόλ και Σκούφαλη ήταν κάτι περισσότερο από εμφανείς, αφού ευκαιρίες τους δόθηκαν, όμως δεν υπήρχαν οι παίκτες που θα τις αξιοποιήσουν.

Οι γηπεδούχοι είχαν τη μεγάλη ευκαιρία στο 14΄ με τον Γκουέλα και από το σημείο αυτό και μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου 45λεπτου είχαν τον πλήρη έλεγχο του αγώνα, με τον ΠΑΟΚ να προσπαθεί να φανεί απειλητικός με μακρινά σουτ. Η δεύτερη μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους ήταν στο 36΄, όταν η κεφαλιά του Μπούρμπου από πλεονεκτική θέση κατέληξε λίγο άουτ. Στην επανάληψη ο ρυθμός έπεσε, με τις δύο ομάδες να δείχνουν ικανοποιημένες από την ισοπαλία. Όλα αυτά όμως μέχρι το 65΄, αφού στη συνέχεια η Κέρκυρα «ανέβασε ρυθμό» και χρειάστηκαν οι σωτήριες επεμβάσεις του Φερνάντεζ για να κρατηθεί ανέπαφη η εστία του ΠΑΟΚ: η πρώτη ήταν στο 69΄ σε φάουλ του Καγκιούζη όταν ο Πορτογάλος γκολκίπερ έδιωξε με τις άκρες των δαχτύλων του και η δεύτερη στο 74΄, όταν ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ πρόλαβε τον Τζαβέλλα που βρισκόταν σε πλεονεκτική θέση έπειτα από γύρισμα του Σίκοφ. Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ δεν έφθασε ούτε μία φορά με αξιώσεις στην εστία του Σιντιμπέ. Και είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι το μοναδικό αξιόλογο σουτ των Θεσσαλονικιών ήταν ένας κεραυνός του Χριστοδουλόπουλου στο 87΄, που έφυγε μόλις άουτ.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μπάμπης Τεννές: Έγινε μια πολύ καλή προσπάθεια από τα παιδιά, δυστυχώς όμως δεν ήρθε το αποτέλεσμα που ζητούσαμε απέναντι σε μια ομάδα που έδειξε ότι ήθελε περισσότερο να αποφύγει την ήττα. Αν είχαμε καθαρό μυαλό θα μπορούσαμε να πετύχουμε γκολ σε κάποια από τις ευκαιρίες που δημιουργήσαμε. Πάντως ακόμη κρατάμε την τύχη στα χέρια μας. Πίστευα και πιστεύω ότι έχουμε καλή ομάδα και τελικά θα μείνουμε στην κατηγορία.

Γιώργος Παράσχος: Από αυτό το παιχνίδι κρατάμε μόνο τον βαθμό της ισοπαλίας σε μια δύσκολη έδρα και εναντίον μιας ομάδας που καίγεται για βαθμούς. Το παιχνίδι είχε πολύ άγχος και νευρικότητα, αλλά λίγες ευκαιρίες. Εμείς μείναμε αδικαιολόγητα πίσω στο β΄ μέρος και δεν εκμεταλλευτήκαμε τους κενούς χώρους. Ο ΠΑΟΚ είναι μια μεγάλη ομάδα και πρέπει να βρει λύσεις στα προβλήματά του, αγωνιστικά και διοικητικά. Πιστεύω ότι το όριο για έξοδο στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ είναι 44-45 βαθμοί.