Προδομένοι από τον πρόεδρο Μπους, απογοητευμένοι από το μικρό «ανάστημα» των Ρεπουμπλικανών υποψηφίων για την προεδρία και συντετριμμένοι από κάτι που μέχρι τώρα θεωρούσαν αδιανόητο: την αποτυχία τους να δαιμονοποιήσουν τη Χίλαρι Κλίντον. Αυτά ήταν τα αισθήματα χιλιάδων Ρεπουμπλικανών που συγκεντρώθηκαν την Πέμπτη στην Ουάσιγκτον. Και μόνο η σκέψη πως θα μπορούσε ποτέ να εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ η Χίλαρι Κλίντον, ήταν αρκετή για να θορυβηθεί η Δεξιά, όπως ακριβώς είχε θορυβηθεί από τον σύζυγός της τη δεκαετία του 1990. Όμως με το ηθικό τους τόσο χαμηλό όσο ποτέ εδώ και μια δεκαετία και με το κόμμα τους πιο κατακερματισμένο από ό,τι την εποχή του Ψυχρού Πολέμου, η εξέγερση των στελεχών των Ρεπουμπλικανών κατά της Χίλαρι Κλίντον δεν μπόρεσε μέχρι τώρα να πάρει σάρκα και οστά. Πολλοί από αυτούς αντιλαμβάνονται ότι η αποφασιστικότητα με την οποία επιδιώκει το χρίσμα των Δημοκρατικών κάνει την ήττα της ακόμη πιο δύσκολη υπόθεση.

«Έχει γίνει πιο μετριοπαθής» λέει ο Κρίστοφερ Ρούντι, διευθυντής του «ΝewsΜax», του μεγαλύτερου συντηρητικού περιοδικού της Αμερικής στο Ίντερνετ. «Είναι κάπως πιο σκληρή στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας και δεν έχει ευθυγραμμιστεί με την αντιπολεμική Αριστερά. Μερικοί συντηρητικοί τα βλέπουν όλα αυτά και δεν τους φαίνεται και τόσο κακή». Ο Κρίστοφερ Ρούντι πιστεύει ότι η Χίλαρι Κλίντον θα είναι ακόμη πιο δύσκολο να στοχοποιηθεί από ό,τι ο σύζυγός της. «Κινήθηκε έξυπνα. Κέρδισε ακόμη και ρεπουμπλικανικές περιφέρειες της Νέας Υόρκης. Και δεν προκαλεί τα ίδια έντονα συναισθήματα αγάπης ή μίσους που προκαλούσε ο Μπιλ Κλίντον».

Στη Διάσκεψη Συντηρητικής Πολιτικής Δράσης που έγινε στην Ουάσιγκτον, τη μεγαλύτερη ετήσια σύνοδο της αμερικανικής Δεξιάς, όπου συνήθως πρωταγωνιστούν η χαμηλή φορολογία, η περιορισμένη κυβέρνηση και το δικαίωμα οπλοκατοχής, το πιεστικό ζήτημα για τους 6.000 Ρεπουμπλικάνους που βρέθηκαν εκεί δεν ήταν η παλινόρθωση των Κλίντον, αλλά η ανάσταση των συντηρητικών. Νιώθοντας ίσως ότι η Δεξιά αφήνει πολύ ελεύθερο πεδίο στη Χίλαρι Κλίντον, ο Νιουτ Γκίνγκριτς προσπάθησε να αφυπνίσει τους ομοϊδεάτες του. Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και πιθανός υποψήφιος για τον Λευκό Οίκο, που τα τελευταία χρόνια είχε επαινέσει τη Χίλαρι Κλίντον, επέστρεψε στον παλιό του ρόλο της δεκαετίας του 1990, αποκαλώντας την «κακή γυναίκα» που διευθύνει έναν «απέραντα ανελέητο» προεκλογικό μηχανισμό. Ήταν μια σαφής προειδοποίηση προς τους Ρεπουμπλικανούς ότι πρέπει επιτέλους να κινητοποιηθούν εναντίον αυτής της απειλής.