Μάθημα στον… πίνακα περιελάμβανε μεταξύ άλλων το χθεσινό πρόγραμμα της προπόνησης της ΑΕΚ. Θέμα; Οι «κομπίνες» που έχουν διδαχτεί οι ποδοσφαιριστές για τις στημένες φάσεις όταν βρίσκονται στην επίθεση και οι οποίες δεν εφαρμόζονται.

Ο Λορέντσο Σέρα Φερέρ, λοιπόν, είδε ότι εδώ και αρκετό καιρό η ομάδα του όχι μόνο δέχεται εύκολα γκολ από στημένες φάσεις, αλλά αντίθετα δεν εφαρμόζει από την πλευρά της την ίδια μέθοδο όταν επιτίθεται. Το μεγάλο ατού της «Ένωσης» με προπονητή τον Φερνάντο Σάντος, όταν σχεδόν κάθε στημένη φάση «μύριζε» γκολ, εφέτος δεν λειτουργεί σχεδόν καθόλου. Ο Ισπανός τεχνικός αποφάσισε να βάλει και πάλι τους παίκτες του στα… θρανία, τονίζοντάς τους ότι όλες εκείνες οι κινήσεις που έκαναν και έμαθαν το καλοκαίρι την περίοδο της προετοιμασίας, δεν εφαρμόζονται σχεδόν καθόλου. Ανέλυσε λοιπόν στον πίνακα τον τρόπο που πρέπει να λειτουργούν οι ποδοσφαιριστές του στο γήπεδο και ανέφερε κάθε «κομπίνα» ξεχωριστά, εξηγώντας τους εκ νέου πώς πρέπει να κινούνται. Έδειξε τι πρέπει να γίνεται στα κόρνερ, στα φάουλ, στα πλάγια άουτ, αλλά ακόμα και στα ελεύθερα κτυπήματα από τον Σορεντίνο ή τα φάουλ από την περιοχή της ομάδας: «Μάλλον ξεχάσαμε τι μάθαμε το προηγούμενο καλοκαίρι» τους είπε χαρακτηριστικά ο Ισπανός. Στη συνέχεια βγήκε στον αγωνιστικό χώρο των Θρακομακεδόνων και προσπάθησε να κάνει στην πράξη όσα πριν από λίγη ώρα έδειξε στον πίνακα.

Εκτός όμως από τις ασκήσεις, ο Λορέντσο Σέρα Φερέρ ασχολήθηκε και με το σύστημα με το οποίο θα αγωνιστεί η ομάδα. Όπως φαίνεται, ο κλασικός ρόμβος μάλλον επανέρχεται στο ματς με τον Άρη και θα υπάρξουν ορισμένες αλλαγές, αφού ο Δέλλας τέθηκε στη διάθεσή του, ενώ Τσιρίλο είναι τιμωρημένος και θα απουσιάσει.

Ο ΛΑΓΟΣ

Το ευχάριστο είναι ότι στους Θρακομακεδόνες ανέβηκε ο Παναγιώτης Λαγός για πρώτη φορά μετά την εγχείρηση στον αχίλλειο τένοντα και άρχισε πρόγραμμα ενδυνάμωσης. Ατομικό πρόγραμμα έκανε ο Ζούλιο Σέζαρ, επειδή ήταν κουρασμένος εξαιτίας προσωπικού προβλήματος. Το θέμα είναι ότι ο Άκης Ζήκος έκανε για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα πρόγραμμα ενδυνάμωσης και αυτό προκαλεί ανησυχίες στον προπονητή. Οι Λάκης, Κονέ, Αλεξόπουλος συνέχισαν την αποθεραπεία τους και ο Χετεμάι έκανε ασκήσεις κορμού. Ο Γεωργέας απουσίασε πάλι, αφού ταλαιπωρείται από ίωση. ●●● Ούτε και χθες πήγαν στο γραφείο διαχείρισης, στο ΟΑΚΑ, οι σύνδεσμοι οπαδών της ΑΕΚ για να παραλάβουν τα εισιτήρια που δικαιούνται για τον μεθαυριανό αγώνα εναντίον του Άρη. Φυσικά δεν μιλάμε για την Ορίτζιναλ 21, αφού σ΄ αυτήν ο Ντέμης Νικολαΐδης, αποφάσισε μη δώσει, αλλά για τους υπόλοιπους.

ΜΑΝΤΟΥΚΑ: «ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ»

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην πορτογαλική εφημερίδα «Record» ο Γκουστάβο Μαντούκα δήλωσε ευχαριστημένος που βρίσκεται στην ΑΕΚ: «Είμαι καλά στην ΑΕΚ, αλλά ίσως και να γυρίσω στην Πορτογαλία το καλοκαίρι. Είμαι πολύ ικανοποιημένος εδώ γιατί η δουλειά μου αναγνωρίζεται, παίζω συχνά, έχω σημειώσει ορισμένα σημαντικά γκολ και έχω κάνει καλά παιχνίδια. Πιστεύω ότι οι άνθρωποι της ομάδας είναι ευχαριστημένοι από την απόδοσή μου. Έτσι δεν μου κάνει εντύπωση αν η ομάδα προσπαθήσει να με κρατήσει».

Παρ΄ όλα αυτά, όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ από την Πορτογαλία, η πιθανότητα να γυρίσει ο Βραζιλιάνος στην Μπενφίκα παραμένει. Ο κύριος λόγος είναι η οψιόν του ενός εκατ. ευρώ.

●●● Η «Μarca» θα δημοσιεύσει σήμερα αφιέρωμα στους τρεις Ισπανούς προπονητές που εργάζονται στην Ελλάδα. Σ΄αυτό ο Λορέντσο Σέρα Φερέρ μιλά με τα καλύτερα λόγια για την Ελλάδα και την ΑΕΚ και δηλώνει ότι έχει μεγάλα όνειρα για την «κιτρινόμαυρη» ομάδα και πως θέλει να μείνει για πολύ καιρό στην «Ένωση».

«Όχι» και από το ΣτΕ στη Ν. Φιλαδέλφεια!


«Όχι» στην κατασκευή του νέου σταδίου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια λέει οριστικά η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, κάνοντας δεκτή τη σχετική προσφυγή του Δήμου και 131 κατοίκων της περιοχής που ανησυχούσαν για την επιβάρυνση της ποιότητας ζωής τους. Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έκρινε κατά πλειοψηφία (28-3) αντισυνταγματικό και αντίθετο προς την ευρωπαϊκή νομοθεσία το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει την κατασκευή του νέου σταδίου και του πολυλειτουργικού κέντρου της ΑΕΚ, το οποίο- σύμφωνα με τον σχεδιασμό- θα περιελάμβανε γήπεδο ποδοσφαίρου 32.000 θέσεων, κλειστό γήπεδο μπάσκετ 7.000 θέσεων, δεύτερο κλειστό γήπεδο μπάσκετ, δύο κλειστά γήπεδα βόλεϊ, συνεδριακό κέντρο, καταστήματα, κινηματογράφους και άλλους χώρους.