Χάνει το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ο Έμερσον, ενώ αμφίβολη θεωρείται η συμμετοχή του στον αγώνα της 18ης Φεβρουαρίου της ΑΕΚ εναντίον του Παναθηναϊκού.

Οι φόβοι επιβεβαιώθηκαν καθώς ο Έμερσον έχει υποστεί ζημιά που, όπως δείχνουν τα πράγματα, θα του στοιχίσει την παρουσία σε σημαντικούς αγώνες του πρωταθλήματος και σίγουρα στο πρώτο ματς εναντίον της Παρί Σεν Ζερμέν στο ΟΑΚΑ, στις 14 Φεβρουαρίου.

Ο Βραζιλιάνος είχε τραυματιστεί κατά τη 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος στον εκτός έδρας αγώνα με το Αιγάλεω και τότε είχε διαγνωσθεί θλάση του δεξιού

ΤΡΕΧΟΥΝ

Οι Ζήκος και Καφές, παρά το χθεσινό ρεπό, ανέβηκαν στους Θρακομακεδόνες για να κάνουν μόνοι τους προπόνηση

προσαγωγού. Η αποθεραπεία του διήρκεσε μέχρι το ματς της προηγούμενης Κυριακής, όταν ο Έμερσον επανήλθε στην αγωνιστική δράση και ξεκίνησε στην ενδεκάδα της ΑΕΚ. Στο 61΄ όμως έγινε αναγκαστική αλλαγή, αφού ένιωσε πάλι ενόχληση στον προσαγωγό. Ο μέσος της «κιτρινόμαυρης» ομάδας υποβλήθηκε χθες σε μαγνητική τομογραφία, η οποία έδειξε ότι έχει υποστεί «μερική αποκόλληση στην έκφυση του μείζονος προσαγωγού». Θα ακολουθήσει φυσικοθεραπευτική αγωγή, η οποία θα διαρκέσει περίπου τρεις εβδομάδες. Έτσι, πρέπει να θεωρείται εξαιρετικά αμφίβολη η συμμετοχή του και στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό που θα διεξαχθεί στις 18 Φεβρουαρίου στο ΟΑΚΑ, αφού ακόμα κι αν είναι έτοιμος θα έχει χάσει πολλές προπονήσεις και δύσκολα θα διακινδυνέψει ο Φερέρ να τον χρησιμοποιήσει σε τέτοιου είδους αγώνα, έπειτα απ΄ αυτό που έπαθε στο ματς με τον Ηρακλή.

ΕΣΠΑΣΑΝ ΤΟ… ΡΕΠΟ

Ο Άκης Ζήκος και ο Παντελής Καφές δεν τήρησαν το χθεσινό ρεπό που έδωσε ο Φερέρ στους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, δείχνοντας ότι περιμένουν με μεγάλη ανυπομονησία το ντέρμπι εναντίον του Ολυμπιακού.

Την ίδια στιγμή κόσμος πάει κι έρχεται στα μεταγραφικά της ΑΕΚ, όμως όλοι μέσω των ΜΜΕ από αρκετές χώρες της Ευρώπης.

Οι Ζήκος και Καφές δείχνουν λοιπόν μεγάλο ζήλο για να προετοιμαστούν όσο το δυνατόν καλύτερα. Παρά το ρεπό που είχε δώσει χθες ο προπονητής τους ανέβηκαν στους Θρακομακεδόνες για να κάνουν μόνοι τους προπόνηση. Ο Ζήκος θέλει να επιστρέψει στην αρχική ενδεκάδα, μετά την αρθροσκόπηση. Ο Παντελής Καφές θέλει να καλύψει το χαμένο έδαφος λόγω των προπονήσεων που έχασε αποχωρώντας από τον Ολυμπιακό αφ΄ ενός και αφ΄ ετέρου για να δείξει στον Φερέρ ότι επιθυμεί να αγωνιστεί στο ντέρμπι, παρά το γεγονός ότι θα αντιμετωπίσει την πρώην ομάδα του.

ΤΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΑ

Σε ό,τι αφορά τα μεταγραφικά, τα ιταλικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι η Πάρμα προσπαθεί να αποκτήσει την τελευταία στιγμή τον Σορεντίνο. Η «Gazzetta Dello Sport» λοιπόν έγραψε χθες ότι η Πάρμα θέλησε να αποκτήσει τον γκολκίπερ Αβράμοφ, αλλά η Τρεβίζο δεν τον παραχωρεί και έτσι κινείται για να πάρει τον Στέφανο Σορεντίνο από την ΑΕΚ. Η είδηση είναι αληθινή, όμως η προσφορά που έκανε η ιταλική ομάδα δεν ικανοποιεί την «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ. Ακόμα όμως κι αν ήταν πολύ καλή, η ΑΕΚ δύσκολα θα τον έδινε. Οι λόγοι είναι προφανείς. Αν γινόταν η μεταγραφή, η Ένωση θα έπρεπε να αποκτήσει την τελευταία στιγμή γκολκίπερ και σε όποια ομάδα κι αν απευθυνόταν η τιμή που εκείνη θα απαιτούσε από την ΑΕΚ θα ανέβαινε υπερβολικά, αφού θα είχε άμεση ανάγκη για την απόκτησή του. Πληροφορίες από την Ισπανία ανέφεραν ότι η ΑΕΚ κινήθηκε για την απόκτηση του αριστερού μπακ της Ρεάλ Σοσιεδάδ, Αντριάνο Φαμπιάνο Ροσσάτο, που είναι Βραζιλιάνος με ιταλικό διαβατήριο, αλλά χθες το βράδυ παραχωρήθηκε στην Λεϊρία. Η πορτογαλική ομάδα κατάφερε να τον πάρει και χθες αργά το βράδυ ανακοινώθηκε επισήμως η μεταγραφή του.

Σε ό,τι αφορά τον Μονταϊνί, φαίνεται ότι η υπόθεση αυτή δύσκολα θα προχωρήσει, αφού υπάρχει μεγάλο μπέρδεμα με τους μάνατζερ που έχουν τα δικαιώματά του αλλά και με την ομάδα του, την Μπόκα Τζούνιορς, που ακόμα δεν έχει αποφασίσει αν θα τον δώσει ή όχι. Η περίπτωση του Ζε Μεγιόνγκ κολλάει στο οικονομικό. Μόνο αν η ομάδα του, η Λεβάντε, τον δώσει δανεικό χωρίς να έχει οικονομικές απαιτήσεις θα προχωρήσει η μεταγραφή του, με τη μορφή δανεισμού.

ΕΦΥΓΑΝ Όπως αναμενόταν, έλυσαν τελικά τη συνεργασία τους με την ΠΑΕ ΑΕΚ οι Ουντέζε και Ντελίμπασιτς. Οι δύο ποδοσφαιριστές πήγαν στα γραφεία της ΠΑΕ, συζήτησαν με τους ανθρώπους της «κιτρινόμαυρης» διοίκησης και συμφώνησαν να λύσουν τα συμβόλαιά τους κοινή συναινέσει. Ο Αντρίγια Ντελίμπασιτς συμφώνησε και θα συνεχίσει την καριέρα του στην Πορτογαλία στην Μπέιρα Μαρ.