«ΗΤΑΝ ΟΛΙΣΘΗΜΑ» οι χαρακτηρισμοί για την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Αυτό λέει με δήλωσή του στα «ΝΕΑ» ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος σχετικά με τους πρόσφατους χαρακτηρισμούς του ότι «η μόνη συναλλαγή που γνωρίζουν κάποια στελέχη της Επιτροπής είναι να αγοράζουν τσιγάρα από το περίπτερο». Πρόκειται για τις δηλώσεις που προκάλεσαν έντονες επικρίσεις, αφού θεωρήθηκε ότι ο κ. Δασκαλόπουλος, ως επικεφαλής της Vivartia, της μεγαλύτερης εταιρείας του κλάδου, η οποία είναι και από τους βασικούς κατηγορουμένους στην υπόθεση του καρτέλ για το γάλα, χρησιμοποιεί την ιδιότητα του προέδρου του ΣΕΒ για να στηρίξει τις γαλακτοβιομηχανίες και να επιτεθεί στην Επιτροπή.

Μιλώντας στα «ΝΕΑ» ο πρόεδρος του ΣΕΒ χαρακτηρίζει το σχόλιό του για τη συγκεκριμένη εισήγηση της Γενικής Διεύθυνσης της Επιτροπής Ανταγωνισμού ως «άκομψη έκφραση» και ως «ολίσθημα εκείνης της στιγμής». «Θα ήλπιζα ότι αυτή η στιγμή δεν θα στιγματίζει καθ΄ υπερβολήν το σύνολο των θέσεών μου», λέει χαρακτηριστικά.

Στιγμές χαλαρότητας

Αναφερόμενος στο θέμα που έχει δημιουργηθεί τονίζει: «Δεν έχω χρησιμοποιήσει απαξιωτικές εκφράσεις για οποιοδήποτε θεσμό ούτε βέβαια για την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Οι τοποθετήσεις του ΣΕΒ είναι δημόσιες και ο επιμελής και καλόπιστος παρατηρητής θα δυσκολευτεί να βρει σε αυτά επιθέσεις». Κάνοντας την αυτοκριτική του σε ό,τι αφορά την επίμαχη αναφορά, σημειώνει πως «δεν ήταν δήλωση αλλά σχολιασμός που έγινε σε στιγμές χαλαρότητας σε έναν πολύ μικρό κύκλο από τους καλεσμένους κατά τη διάρκεια φιλικής γιορτινής εκδήλωσης για τους δημοσιογράφους που καλύπτουν τον ΣΕΒ».

«Γι΄ αυτό και ίσως μεταφέρθηκε από τους συναδέλφους σας σε όλους τους άλλους κυρίως αυτό το μέρος του σχολίου και όχι επαρκώς το σύνολο της τοποθέτησής μου, που περιείχε την έκφραση βεβαιότητας ότι οι θεσμοί της Ολομέλειας της Επιτροπής και της Ελληνικής Δικαιοσύνης θα αντιμετωπίσουν και τη συγκεκριμένη υπόθεση με σοβαρότητα και αντικειμενικότητα», αναφέρει στη δήλωσή του.