Τους στόχους της Σούπερ Λίγκας επανέλαβε χθες στην Κέρκυρα ο πρόεδρός της Πέτρος Κόκκαλης, τονίζοντας πως πρώτο ζητούμενο είναι έπειτα από τρεις σεζόν να υπάρχουν ομάδες στην Α΄ Εθνική οι οποίες θα πληρούν τους όρους και τις προϋποθέσεις που θέτει η ΟΥΕΦΑ.

Παράλληλα έκανε λόγο για ένα πρωτάθλημα ποιοτικό και ισότιμο.

Ο κ. Κόκκαλης είπε πως άρχισε από την Κέρκυρα την ενημέρωση των ανθρώπων του ποδοσφαίρου γύρω από τις προθέσεις της Λίγκας, λέγοντας πως στόχος είναι έπειτα από τρία χρόνια να υπάρχουν κατάλληλα γήπεδα, τόσο από πλευράς αγωνιστικού χώρου όσο και από πλευράς συνθηκών για τους θεατές, ώστε να μπορούν οι οικογενειάρχες να επιστρέψουν στις κερκίδες.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της βίας στους αγωνιστικούς χώρους, ο κ. Κόκκαλης σημείωσε πως είναι ένα πρόβλημα που υπάρχει εδώ και 20 χρόνια, ενώ για τη διαιτησία τόνισε πως απαιτείται συνεργασία όλων των παραγόντων που εμπλέκονται στο ποδόσφαιρο ώστε να υπάρξει βελτίωση.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΕΠΣ Κέρκυρας Ανδρέας Προβατάς και ο πρόεδρος της ΠΑΕ Κέρκυρα Σπύρος Καλογιάννης, ο οποίος είπε: «Για την κατάσταση του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα ευθύνονται οι παράγοντες οι οποίοι δεν είναι σωστά οργανωμένοι. Υπάρχουν τρεις- τέσσερις δυνατές ομάδες και οι υπόλοιπες είναι αφημένες στη μοίρα τους».

●●● Σήμερα ή αύριο αναμένεται να υπάρξει η τελική απόφαση ΕΠΟ και Σούπερ Λίγκας σχετικά με την παράταση της λήξης του πρωταθλήματος κατά 15 ημέρες.