ΤΗΝ ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ της κατασκευής του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό, που καθυστερεί εξαιτίας των προσφυγών ιδιοκτητών των εκτάσεων της περιοχής, υποδεικνύει με την εισήγησή του προς την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, ο σύμβουλος Σ. Μαρκάτης. Ο κ. Μαρκάτης προτίθεται να εισηγηθεί την απόρριψη των προσφυγών, με τις οποίες ζητείται η ακύρωση του νομοθετικού πλαισίου που επιτρέπει την κατασκευή του γηπέδου του ΠΑΟ, όπου εκτός του γηπέδου ποδοσφαίρου χωρητικότητας 40.000

θέσεων, προβλέπεται η κατασκευή κλειστού γηπέδου μπάσκετ, βόλεϊ, εμπορικού κέντρου και χώρων στάθμευσης αυτοκινήτων. Οι προσφεύγοντες ζητούν ειδικότερα να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικά και παράνομα τα νομοθετήματα, αλλά και οι απαλλοτριώσεις που δρομολογήθηκαν για την κατασκευή του αθλητικού συγκροτήματος.

Οι ιδιοκτήτες των εκτάσεων στρέφονται κατά του ΥΠΕΧΩΔΕ, του Δήμου Αθηναίων, της Εκτελεστικής Επιτροπής του Οργανισμού της Αθήνας, καθώς και εναντίον σχετικών γνωμοδοτήσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Το σκεπτικό

Ο εισηγητής πάντως πρόκειται να υποστηρίξει ότι οι αιτήσεις των ιδιοκτητών πρέπει να απορριφθούν ως εκπρόθεσμες και όσον αφορά την αξίωση ακύρωσης του Ν. 3481/2006, ο οποίος επιτρέπει τη δημιουργία νέων οικοδομικών τετραγώνων και καθορίζει τον χώρο ανέγερσης των γηπέδων, ο κ. Μαρκάτης επισημαίνει ότι ο νόμος δεν μπορεί να προσβληθεί ευθέως, αλλά μόνο με αποφάσεις που εκδίδονται κατ΄ εξουσιοδότηση του νόμου.