ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ στις αυλές και στα μπαλκόνια θα φιλοξενούν σύντομα οι κάτοικοι του Λεκανοπεδίου εάν δεν βρεθεί άμεσα λύση με τους χώρους απόθεσης απορριμμάτων.

Αυτό το σήμα κινδύνου εξέπεμψε χθες ο πρόεδρος του φορέα διαχείρισης της μοναδικής χωματερής του Λεκανοπεδίου (ΕΣΔΚΝΑ) Γιώργος Μαστοράκος, διευκρινίζοντας ότι το προσωρινό κύτταρο στη Φυλή έχει χρόνο ζωής μόλις 70 ημερών. Σε χθεσινή συνέντευξη τόνισε την ανάγκη να εφαρμοστεί άμεσα ο περιφερειακός σχεδιασμός, που προβλέπει την κατασκευή των τριών νέων ΧΥΤΑ σε Φυλή, Γραμματικό και Κερατέα.

Στο μεταξύ, με πόλεμο προειδοποιούν δήμαρχοι της Ανατολικής Αττικής εάν επιχειρήσει εργολάβος να ξεκινήσει την κατασκευή ΧΥΤΑ στην περιοχή τους. Ωστόσο, αποκαλυπτικές ήταν οι δηλώσεις του κοινοτάρχη Γραμματικού στο πλαίσιο της συνέντευξης του ΕΣΔΚΝΑ: την ώρα που διαφωνούσε κατηγορηματικά με τη δημιουργία χωματερής στην Ανατολική Αττική, παραδεχόταν ότι παρανόμως μεταφέρει τα σκουπίδια της περιοχής στον χώρο της Φυλής!

Σύμφωνα με τον κ. Μαστοράκο, μοναδική λύση μέχρι την ολοκλήρωση των νέων ΧΥΤΑ είναι η διαμόρφωση χώρου απόθεσης απορριμμάτων 300 στρεμμάτων, που βρίσκεται εντός των ορίων του νέου ΧΥΤΑ Φυλή και ο οποίος μπορεί να είναι έτοιμος μέσα σε 4 περίπου μήνες, εξυπηρετώντας το Λεκανοπέδιο για τα επόμενα δύο έτη.