OΟλυμπιακός είναι ουσιαστικά ο μοναδικός εκπρόσωπος του ελληνικού πόλο, που είναι στο «παιχνίδι» της πρόκρισης στην επόμενη φάση της Ευρωλίγκας. Οι «ερυθρόλευκοι», παρά την ήττα στη Γαλλία από τη Μαρσέιγ (7-6), διατήρησαν τη 2η θέση (είχαν νικήσει με διαφορά πέντε γκολ στον Πειραιά) και έχουν τα δύο τελευταία ματς στην έδρα τους (με Γιουγκ και Μπαρτσελόνα). Ο Εθνικός, μετά την ήττα στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν, ελπίζει σε θαύμα.

«Χάσαμε μία καλή ευκαιρία να “καθαρίσουμε” την πρόκριση από την 4η αγωνιστική. Φταίμε κι εμείς αλλά όλοι αισθανόμασταν κούραση από τα συνεχόμενα παιχνίδια και κυρίως τα ταξίδια», είπε ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Θόδωρος Χατζηθεοδώρου.

Τα γκολ πέτυχαν οι: Ντόσκας, Νίκιτς από 2, Σάντα, Αφρουδάκης. Στο άλλο ματς: Μπαρτσελόνα-Γιουγκ Ντουμπρόβνικ 5-11. Βαθμολογία: Γιουγκ 12, Ολυμπιακός και Μαρσέιγ από 6, Μπαρτσελόνα 0. Ελάχιστες οι ελπίδες πρόκρισης για τον Εθνικό, ο οποίος ηττήθηκε 9-7 στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν, παρ΄ ότι είχε την καλύτερη ίσως εφετινή εμφάνιση. Οι υπεύθυνοι της πειραϊκής ομάδας «φωνάζουν» για τα σφυρίγματα του Γερμανού διαιτητή Ρέινιν στα τελευταία λεπτά. Τα γκολ του Εθνικού (έμεινε στην τελευταία θέση του ομίλου) πέτυχαν οι: Κοκκινάκης 2, Μυλωνάκης, Χρ. Αφρουδάκης, Βλοντάκης, Νόσεκ, Καλακόνας, ενώ για την Παρτιζάν ο Φιλίποβιτς πέτυχε 6 γκολ.

Στη Νέα Σμύρνη, ο Πανιώνιος άγγιξε τον πρώτο του βαθμό, αλλά δεν τα κατάφερε, αφού ο Γκέργκελι 5΄΄ πριν από το τέλος δεν αξιοποίησε το πεναλτι που κέρδισε ο Τσόκας (απέκρουσε ο Γκαρσία). Έτσι, η Μπαρτσελονέτα έφυγε νικήτρια με 9-8 σε ένα ματς όπου η ελληνική ομάδα αγωνίστηκε αρκετά καλά. Τα γκολ του Πανιωνίου πέτυχαν οι: Γκέργκελι 2, Αναστασιάδης, Μουρίκης, Μιράλης, Θωμάκος, Μπέιλι, Τσόκας. Στο άλλο ματς: Χόνβεντ-Ποσίλιπο 15-7. Η βαθμολογία: Χόνβεντ 12, Μπαρτσελονέτα 7, Ποσίλιπο 4, Πανιώνιος 0. ***Η εθνική ομάδα πόλο αρχίζει σήμερα το απόγευμα στο κολυμβητήριο του Ζαππείου, την προετοιμασία της για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Μελβούρνης.