Την τονωτική ένεση που χρειαζόταν ο Άρης, εν όψει του κρίσιμου και καθοριστικού αγώνα με την Μπαρτσελόνα στο Αλεξάνδρειο, τη βρήκε χθες στο Μαρούσι. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης, αν και είχε αφήσει στα… πιτς τον Άλεξ Σκέιλς, κατόρθωσε να περάσει νικηφόρα από τον «Άγιο Θωμά» (69-62), διατηρώντας τη δεύτερη θέση και κυρίως δίνοντας τέλος στα… στραπάτσα των τελευταίων ημερών.

Η συντριβή από τον Παναθηναϊκό στο Αλεξάνδρειο και η πικρή ήττα στο Κάουνας, έδωσαν τη θέση τους σε μια εμφάνιση με επιθετική άμυνα (14 κλεψίματα), καλές επιλογές στην επίθεση (μόλις οκτώ λάθη) και υψηλό δείκτη συγκέντρωσης. Ακόμη κι όταν το Μαρούσι, εκμεταλλευόμενο τις βολές που κέρδισε από τεχνική ποινή που καταλογίστηκε στον Μάσεϊ την στιγμή που ο Σεϊμπούτις εκτελούσε (τρεις) βολές(!) και από αντιαθλητικό φάουλ που δόθηκε σε βάρος του Γιαννούλη (οι διαιτητές δεν είδαν την αντίδραση του Σεϊμπούτις, που έμεινε ατιμώρητη), μείωσε από 49-42 σε 49-48, ο Άρης δεν έχασε τον έλεγχο του αγώνα.

Με τον Ηλιάδη να σκοράρει όχι μόνο για τον απόντα Σκέιλς αλλά και για τον Μάσεϊ που λόγω της τεχνικής ποινής αποσύρθηκε (4φ στο 28΄), η ομάδα του Ματζόν έβρισκε τρόπους να φθάνει στο καλάθι του Αμαρουσίου που είχε εμφανές πρόβλημα στην οργάνωση του παιχνιδιού. Με τον Ντίκελ εκτός αγώνων λόγω τραυματισμού, η πίεση του Άρη στους Στεφανίδη, Χαραλαμπίδη ή Κυρίτση που ενίοτε έπαιζε ρόλο πλέι-μέικερ, ήταν ασφυκτική και συχνά αποτελεσματική (19 λάθη οι γηπεδούχοι). «Για εμάς η περίοδος αυτή δεν είναι εύκολη αφού είχαμε τραυματισμούς, πολλά ταξίδια και γνωρίσαμε σκληρές ήττες. Όμως εκείνο που πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι δεν είναι λογικό ύστερα από 1-2 ήττες να αρχίζει η κριτική και αμέσως να γίνονται συζητήσεις για αλλαγές παικτών», είπε ο Ματζόν που είδε την ομάδα του να αντιδρά άριστα και στο φινάλε του αγώνα.

Μετά το έξυπνο γκολ-φάουλ του Στεφανίδη το Μαρούσι μείωσε στον πόντο (63-62, 38΄΄). Ο Καστλ ευστόχησε στις βολές (2/2, 22΄΄) και στην πίεση που εφάρμοσε οδήγησε τον Στεφανίδη σε λάθος. Ο πλέι-μέικερ γλίστρησε, ο Καστλ πήρε την μπάλα και έτρεξε στον αιφνιδιασμό για να τον τελειώσει ο Μάσεϊ με κάρφωμα (67-62) στα 11΄΄ για να ολοκληρωθεί το ματς με νέο καλάθι του Καστλ (69-62).