Το θέμα της ελληνοποίησης του Σωτήρη Νίνη απασχολεί ήδη τους ανθρώπους τόσο της ΠΑΕ ΠΑΟ όσο και της ΕΠΟ. Και είναι γεγονός ότι γίνονται προσπάθειες προκειμένου ο νεαρός παίκτης των «πρασίνων» να φορέσει τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας και όχι την αντίστοιχη της Αλβανίας.

Οι άξονες του όλου εγχειρήματος εντοπίζονται στα εξής: πρώτον, να επισπευσθούν οι διαδικασίες ώστε να αποκτήσει ελληνικό διαβατήριο και είναι αλήθεια πως για τα παιδιά που θεωρούνται Βορειοηπειρώτες, η ταχύτητα στο συγκεκριμένο θέμα είναι μεγαλύτερη. Και δεύτερον, να πειστεί ο Νίνης ότι οι προοπτικές όταν φορέσει τη φανέλα της δικής μας Εθνικής θα είναι πολύ μεγαλύτερες απ΄ ό,τι αν φορέσει την αλβανική.

Το μεγαλύτερο αρνητικό παράδειγμα απώλειας παίκτη που θα μπορούσε να φορέσει τη γαλάζια φανέλα, ήταν ο Μασμανίδης. Ο συγκεκριμένος αγωνίστηκε στην Εθνική Ελπίδων της Γερμανίας και σύμφωνα με τις διατάξεις της ΦΙΦΑ, μπορούσε να επιλέξει την Εθνική Ανδρών της αρεσκείας του μέχρι την ηλικία των 23 ετών. Πότε κινήθηκαν οι αρμόδιοι; Όταν ο Μασμανίδης έφτασε τα 24 χρόνια! Μπράβο τους για τη σβέλτη αντίδραση… Στα ενδότερα έχει γίνει έρευνα και μιλούν όλοι για Έλληνες πιτσιρικάδες που παίζουν σε πρωταθλήματα ανατολικών χωρών (όπως ο Παπαδόπουλος στην Τσεχία) ή στη Νότιο Αφρική. Ουδέποτε, όμως, έγινε εμπεριστατωμένο σκάουτινγκ, ποτέ δεν ασχολήθηκε κάποιος με σοβαρότητα με τους νεαρούς που έχουν ελληνικές ρίζες. Έτσι, χάνονται τα ταλέντα.

Τουλάχιστον η επιχείρηση ελληνοποίησης του Νίνη πρέπει να στεφθεί με επιτυχία. Γιατί το προϊόν είναι ελληνικό και επιτέλους, οι παράγοντες της ΕΠΟ οφείλουν να ξεπεράσουν τον κακό εαυτό τους…

Η «ΤΡΕΛΑ» του Μουνιόθ με τους μικρούς του Παναθηναϊκού είναι γνωστή. Αλλά ας τονιστεί ότι ο Ισπανός προπονητής βρίσκει πρόσφορο έδαφος και τα νιάτα καλλιεργούνται με σωστό τρόπο. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι ο Μουνιόθ διατηρεί άριστη επαφή με τους προπονητές των τμημάτων υποδομής του ΠΑΟ. Πολύ συχνά στην Παιανία γίνονται εσωτερικά διπλά μεταξύ των επτά προπονητών των ακαδημιών και της «ομάδας» του Μουνιόθ. Παιχνίδια που διανθίζονται από χιούμορ και ανταλλαγή απόψεων για την πορεία των «πράσινων» ταλέντων. Όσο για τον αριθμό των τμημάτων αυτών, ήδη έφτασαν τα οκτώ και τα στελεχώνουν παιδιά ηλικίας από 10 έως 17 ετών. Και όταν σκεφτόμαστε πως το 2001 υπήρχε μόνο ένα τμήμα με νεαρούς παίκτες…

ΥΠΗΡΧΕ, πάντως, ανοιχτή γραμμή και καλό κλίμα για να ευδοκιμήσει το φλερτ του Παντελή Καφέ με την ΑΕΚ. Ο Νικολαΐδης διατηρούσε καλή επαφή με τον διεθνή μέσο και εκτός των άλλων, παραμένει κολλητός του Κώστα Κατσουράνη. Τι σημασία έχει αυτό; Τίποτα το σπουδαίο. Απλά, ο Κατσουράνης τυγχάνει και είναι ο κουμπάρος του Καφέ! Ο ικανότατος μέσος είχε και στο παρελθόν απασχολήσει τους (εκάστοτε) διοικητικούς υπευθύνους της ΠΑΕ. Τόσο όταν ήταν στον ΠΑΟΚ όσο και όταν πήρε την απόφαση να κατέβει στην πρωτεύουσα. Αλλά τότε προτίμησε τις πολλές χιλιάδες ευρώ του Ολυμπιακού.

ΝΕΑ από την ωραία πόλη του Βόλου: Πρόσφατα έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του ο Ναυταθλητικός Όμιλος ΟΕΑΝΑΒ και το «παρών» έδωσαν πολλοί επίσημοι. Ο σύλλογος διατηρεί τμήματα κωπηλασίας, κολύμβησης, τεχνικής κολύμβησης και ακαδημίες πόλο. Το μεγαλύτερο όνομα που ανήκει στις τάξεις του ΟΕΑΝΑΒ, είναι ο Ολυμπιονίκης Νίκος Σκιαθίτης, ενώ στα φυτώρια μαθαίνουν να αγαπούν το νερό δεκάδες παιδιά.

Ο ΠΙΣΤΟΣ αναγνώστης των «ΝΕΩΝ», Μάνος Τενές, είχε μια υπέροχη ιδέα. Δημιούργησε σκίτσα και ζωγραφιές, τα ενέταξε σε ένα ημερολόγιο και τα έστειλε στην «ΟΜΑΔΑ»! Οι γεμάτες κίνηση και χρώμα εμπνεύσεις του Τενέ θα κοσμούν όλο το 2007 τα γραφεία και θα μας θυμίζουν το ταλέντο των φίλων τής εφημερίδας μας