1.Μια λαοθάλασσα να συνοδεύει στην τελευταία του κατοικία τον δημοσιογράφο Χραντ Ντινκ φωνάζοντας «Είμαστε όλοι Αρμένιοι», είναι εικόνα ελπιδοφόρα. Ένα εικοσιτετράωρο αργότερα, ωστόσο, ένας Κούρδος μπήκε φυλακή για 18 μήνες στο Ντιγιάρμπακιρ βάσει του ίδιου άρθρου-δολοφόνου, του περιβόητου 301, περί «προσβολής του Τουρκισμού». Θαύματα δεν γίνονται. Μόνο τα μικρά βήματα μπορούν να αλλάξουν κατεύθυνση: αντί να ακολουθούν τη νεκροφόρα, να στραφούν προς τα περιστέρια.

2. Ο νεαρός Τομάείναι ένα από τα τέσσερα τέκνα της Σεγκολέν Ρουαγιάλ και του Φρανσουά Ολάντ.

Συμμετέχει κι αυτός ενεργά στην εκστρατεία για τη γαλλική προεδρία.

Πρόσφατα δημιούργησε ένα νεολαιίστικο μπλογκ ονόματι «Σεγκοσφαίρα». Ωραίο και το σύνθημα: «Το αύριο δεν θα γίνει χωρίς εσένα». Να προσέξει όμως λίγο η Σεγκό πώς κινείται (ολίγον άτσαλα…)

στην εξωτερική πολιτική γιατί το αύριο απειλεί να γίνει χωρίς εκείνη!

3.Μη σας ξεγελά η θερμή χειραψία. Πρόεδρος της Βουλής είναι η Δημοκρατική Νάνσι Πελόσι και ο Μπους είχε μόλις ολοκληρώσει την ομιλία του για την Κατάσταση του Έθνους. Η ουσία βρίσκεται στη δήλωση που έκανε η Πελόσι αμέσως μετά: «Παρ΄ ότι ο πρόεδρος εξακολουθεί να αγνοεί τη βούληση της χώρας, το Κογκρέσο δεν θα αγνοήσει την αποτυχημένη πολιτική του προέδρου». Η «καμπάνα» χτυπά φυσικά για το Ιράκ.

4. Αποκλεισμένοι δρόμοι, φλεγόμενα ελαστικά, πυκνές στήλες καπνού, πετροπόλεμος, ανταλλαγή πυρών, επτά νεκροί και δεκάδες τραυματίες. Η αντιπαράθεση ανάμεσα στη Χεζμπολάχ και τη φιλοδυτική κυβέρνηση Σινιόρα απειλεί να βυθίσει για μια ακόμα φορά τη χώρα στον εμφύλιο. Λένε πως στην ιστορία της ανθρωπότητας η ειρήνη αποδεικνύεται μόνο ένα διάλειμμα του πολέμου και λίγες περιοχές του κόσμου στηρίζουν αυτή τη θεωρία περισσότερο από ό,τι ο Λίβανος.

5. «Ειρήνη στη Μιτρόβιτσα», ζητεί το γκράφιτι σε αυτήν την πολύπαθη, εθνοτικά διχασμένη πόλη του Κοσόβου, δεν είναι όμως βέβαιο πως θα εισακουστεί. Μπορεί ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ, ο Μάρτι Αχτισάαρι, να κατέληξε στο συμπέρασμα πως το Κόσοβο πρέπει να αποκτήσει περιορισμένη μεν, ανεξαρτησία δε, ούτε το Βελιγράδι όμως (με εξαίρεση τον απερχόμενο πρόεδρο Τάντιτς) ούτε η Μόσχα δείχνουν διατεθειμένα να δεχθούν αμαχητί τις προτάσεις του.

6. Ότι το είδαμε το είδαμε, δύσκολα όμως το πιστέψαμε. Ούτε φοιτητές είναι ούτε αναρχικοί ένα στάδιο πριν από την κουκούλα οι εικονιζόμενοι νεαροί, που ποζάρουν προκλητικά μπροστά στα ΜΑΤ, στη διάρκεια (ενός ακόμα) πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου στο κέντρο της Αθήνας. Για φωτογράφιση μόδας πρόκειται. Ναι, ναι. Άραγε το γνώριζαν από πριν οι άνδρες των ΜΑΤ να βάλουν λίγη πούδρα, να φτιάξουν την τσάκιση ή αιφνιδιάστηκαν- πάλι;