Για σκοταδισμό και… Μεσαίωνα έκανε λόγο μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής (και Ελληνικής) Γυμναστικής Ομοσπονδίας (ΕΓΟ), Δημήτρης Δημητρόπουλος, στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Πάτρα, παρουσία πολιτικών και τοπικών φορέων. Σήμερα λήγει η προθεσμία υποβολής δηλώσεων από τους αθλητές και τις αθλήτριές μας που θα λάβουν μέρος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Άμστερνταμ τον Απρίλιο, όμως τα γραφεία της Ομοσπονδίας τελούν υπό κατάληψη! Συνεπώς δεν θα μπορέσει να σταλεί η ονομαστική λίστα, με αποτέλεσμα η χώρα μας να χάσει αυτή τη μεγάλη διοργάνωση (θα πρέπει να ψάξουμε μετά για… παραθυράκια μέσω UΕG)!

«Θα χαρακτηρίσω αυτό το γεγονός καθαρά ως πολιτική δίωξη. Δεν είναι απλά προσωπικό και αφορά γενικότερα την κοινωνία. Δυστυχώς, τέτοιες ενέργειες συνιστούν εκτροπή και κάνουν τους πολίτες να νιώθουν ανασφαλείς. Ουσιαστικά πρόκειται για σκοταδισμό και επιστροφή στον Μεσαίωνα, που κάποιοι το επιδιώκουν. Τα θεσμικά όργανα ας αναλάβουν έστω και την ύστατη στιγμή τις ευθύνες τους, για να σταματήσει η κατρακύλα», τόνισε μεταξύ άλλων ο ισχυρός άνδρας της Γυμναστικής, που θα κινηθεί, φυσικά, νομικώς κατά της απόφασης της ΕΦΙΠ προσφεύγοντας στο ΑΣΕΑΔ, όπου όμως- μην ξεχνάμε- τους δικαστές ορίζει η Πολιτεία. Επίσης, με αφορμή την παρουσία του συμβούλου του κ. Ορφανού, κ. Βασιλειάδη, στα προπονητήρια αυτές τις ημέρες, ο κ. Δημητρόπουλος απέστειλε προειδοποίηση προς τον υφυπουργό τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Καλώ τον κ. Ορφανό να σταματήσει τις συνεχόμενες παρεμβάσεις στα εσωτερικά της Ομοσπονδίας μέσω του συμβούλου του, κ. Βασιλειάδη, που εμφανίζεται στα γυμναστήρια και προσπαθεί να προκαταβάλει δικαστικές αποφάσεις προκαλώντας το δημόσιο αίσθημα. Ό,τι και αν συμβεί, πλέον, την ευθύνη έχει ο ίδιος ο υφυπουργός».

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι αντιδράσεις φορέων του κλασικού αθλητισμού κατά της απόφασης της ΕΦΙΠ για τιμωρία του προέδρου του ΣΕΓΑΣ, κ. Βασίλη Σεβαστή, με στέρηση για 2,5 χρόνια της φίλαθλης ιδιότητας.

Με επιστολή προς τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Ορφανό, ΠΣΥΑΣ, ΣΚΚΑΑ, ΣΦΚΑ, ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ, ΤΕ ΣΕΓΑΣ, Αθλητικά Σωματεία χαρακτηρίζουν άδικη την απόφαση και ζητούν συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό για τα προβλήματα και το αδιέξοδο που δημιουργείται στον στίβο, αναφέροντας ότι έχουν συγκεντρώσει 3.000 υπογραφές.