Παρελθόν για τον Αlpha είναι από χθες ο Νίκος Χατζηνικολάου. Και μπορεί μεν το κανάλι να ανακοινώνει απλά ότι «ο κ. Νίκος Χατζηνικολάου έχει θέσει τον εαυτό του εκτός του στελεχικού δυναμικού του σταθμού», ο δημοσιογράφος όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι «αποφασισμένος να διεκδικήσει τη νόμιμη αποζημίωσή του».

Χθες έληξε η εβδομαδιαία άδεια που είχε πάρει, αφότου επαύθη αιφνιδιαστικά από τα διοικητικά του καθήκοντα (ήταν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος) στο κανάλι από τον ίδιο τον Δημήτρη Κοντομηνά. Με εκείνον (που εδώ και μία εβδομάδα ανέλαβε καθήκοντα προέδρου του διοικητικού συμβουλίου) άλλωστε περίμενε να συναντηθεί κατά την επιστροφή του, χθες, στα γραφεία του Αlpha· πλην όμως τον δέχθηκε ο στενός συνεργάτης και αντικαταστάτης του στα καθήκοντα τού διευθύνοντος συμβούλου, Γ. Σουβατζής.

Πάντως από την πλευρά του καναλιού αναφέρεται ότι εξέλαβαν ως οικειοθελή παραίτηση το εξώδικο που απέστειλε ο κ. Χατζηνικολάου την περασμένη Πέμπτη, ενώ εκείνος πάλι είχε χαρακτηρίσει τις ενέργειες του Αlpha, που οδήγησαν στο εξώδικο, ως «βλαπτικές σε βάρος του». Σε αυτήν την άποψη, ότι δηλαδή είναι ο Αlpha που ευθύνεται για την αποχώρησή του, επέμεινε ο κ. Χατζηνικολάου στην τελευταία συνάντηση που είχε με τα στελέχη του ειδησεογραφικού τομέα, τα οποία αποχαιρέτησε τονίζοντας: «Δεν έχω παραιτηθεί, αλλά με διώχνουν. Η άδειά μου έληξε και ήρθα στην εργασία μου, αλλά δεν με θέλουν», είπε, όπως ανέφεραν άνθρωποι του σταθμού.

Γ εγονός είναι πάντως πως από την περασμένη Τετάρτη έως χθες στον Αlpha ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος παρέμενε δυνάμει παρουσιαστής του κεντρικού δελτίου του και όπως με σαφήνεια είχε τονίσει και ο νέος διευθύνων σύμβουλος Γ. Σουβατζής κατά τη συνάντηση- γνωριμία με τα επιτελικά στελέχη του καναλιού την προηγούμενη Πέμπτη, όχι μόνο «συγκαταλέγεται στο δυναμικό του σταθμού», αλλά «δεν διαταράσσεται η εργασιακή του σχέση με τον Αlpha».