ΠΑΝΩ από 200 τόνους ακατάλληλα για κατανάλωση τρόφιμα, τα οποία επρόκειτο να διοχετευτούν στην αγορά με αλλαγμένες ετικέτες, μπλόκαραν στο πάρα πέντε οι ελεγκτές της Νομαρχίας Πειραιά.

Ο μίτος της Αριάδνης άρχισε να ξετυλίγεται προχθές το μεσημέρι με την έφοδο των ελεγκτών σε δύο αποθήκες- χωματερές, που βρίσκονται στο κτίριο της οδού Αιτωλικού 26, στον Πειραιά.

Εκεί βρέθηκαν πάνω από 60 τόνοι ληγμένα και επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία προϊόντα – κυρίως ζυμαρικά, λάδια και μεγάλες ποσότητες τοματοπολτού- πεταμένα στο πάτωμα ανάμεσα σε ψόφια ποντίκια, περιστέρια και περιττώματα τρωκτικών!

Ύποπτες ετικέτες

Οι δύο αποθήκες βρίσκονται απέναντι από το εργοστάσιο ζυμαρικών Κορώνα το οποίο, σύμφωνα με τη Νομαρχία Πειραιά, έχει κλείσει από τον περασμένο Ιούλιο. Το γεγονός όμως ότι στις αποθήκες βρέθηκαν καινούργια ρολά με ετικέτες με άλλη ημερομηνία για επανασυσκευασία με τον τίτλο του εργοστασίου έβαλε σε υποψία τους ελεγκτές, και για τον λόγο αυτό χθες, παρουσία εισαγγελέα, άνοιξαν το εργοστάσιο που βρίσκεται επί της οδού Αιτωλικού 11.

Μέσα στο εργοστάσιο βρέθηκαν πάνω από 150 τόνοι εγκαταλελειμμένα εμπορεύματα (ζυμαρικά και ζωοτροφές), συσκευασίες με σήματα, όλα πεταμένα ανάμεσα σε ψόφια ποντίκια και περιττώματα τρωκτικών. Μάλιστα, εντοπίστηκαν και παραστατικά διακίνησης τροφίμων με ημερομηνία έως και την 24η Ιανουαρίου 2007! Κατασχέσεις

Με εντολή του νομάρχη Πειραιά κ. Γιάννη Μίχα ανακαλείται η άδεια λειτουργίας του εργοστασίου, αφού οι ιδιοκτήτες του δεν ενημέρωσαν τις αρμόδιες υπηρεσίες για τη διακοπή της λειτουργίας του, ενώ έγινε αναφορά στην Εισαγγελία Πειραιά για τον εντοπισμό και σύλληψή τους. Παράλληλα έγιναν έλεγχοι σε έξι κεντρικά σούπερ μάρκετ του Πειραιά όπου κατασχέθηκαν προϊόντα με την επωνυμία Κορώνα, ενώ ενημερώθηκαν το υπουργείο Ανάπτυξης, η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, ο ΕΦΕΤ και όλες οι νομαρχίες για τη δέσμευση από την αγορά των προϊόντων της εταιρείας Κορώνα.

«Στα τέσσερα χρόνια της θητείας μας δεν έχουμε ξανασυναντήσει τέτοιες εικόνες. Πρόκειται για μια κατάσταση απαράδεκτη που πέρα από αηδία προκαλεί τρόμο για το μέγεθος της ανευθυνότητας και της ασυνειδησίας κάποιων. Επιτέλους πρέπει να μπαίνουν στη φυλακή όλοι εκείνοι που παίζουν εγκληματικά παιχνίδια, βάζοντας μπροστά από τον άνθρωπο και την υγεία μας το κέρδος», τόνισε χθες ο νομάρχης Πειραιά κ. Γιάννης Μίχας.