Πρεμιέρα απόψε με τα «Παντρολογήματα» του Γκόγκολ, στο Θέατρο Τ έχνης (Φρυνίχου 14, Πλάκα). Είναι μια συμπαραγωγή του Θεάτρου Τέχνης και του Γ ιάννη Μπέζου, ο οποίος σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στην κλασική κωμωδία που ανεβάζει σε μετάφραση Λεωνίδα Καρατζά και Δημήτρη Τάρλοου. Τ α σκηνικά και τα κοστούμια είναι του Γιώργου Πάτσα και η μουσική του Θοδωρή Οικονόμου. Συμπρωταγωνιστούν: Ναταλία Τσαλίκη, Σ τέλιος Μάινας , Γιώργος Ψυχογιός κ.ά.

* Το «Κοσμικό γεγονός» του Νιλ Λαμπιούτ, σε μετάφραση Χριστίνας Μπάμπου-Παγκουρέλη, επαναλαμβάνεται απόψε στον «Φούρνο» (Μαυρομιχάλη 168, τηλ. 2 1 06460.748).

Η σκηνοθεσία είναι της Μαρίας Σάββα, η οποία πρωταγωνιστεί μαζί με τους: Αθανασία Αντωναράκου, Α ντώνη Δημητροκάλη και Σταύρο Σιούλη.

* Έως την Κυριακή θα παίζεται από τη θεατρική ομάδα Fugaστο Θέατρο Όραμα (Εθνικής Αμύνης 58, Παπάγου, τηλ. 21 0-6540.260) το ψυχολογικό θρίλερ του Τζον Πίκοκ «Τ α παιδιά του λύκου» σε σκηνοθεσία Αναστασίας Παπαστάθη. Παίζουν: Γεωργία Ζώη, Α ναστασία Παπαστάθη, Γιάννης Χαρμπάτσης και Α ντώνης Δαμίγος.

* Έως την Τετάρτη 3 1 Ιανουαρίου θα παίζεται στο Θέατρο Σφενδόνη (Μακρή 4, Μακρυγιάννη, τηλ. 21 0-9246.692) το έργο του Μπρεχτ «Ο καλός άνθρωπος του Σε Τσουάν». Η παράσταση, σε μετάφραση Άννης Κολτσιδοπούλου, σκηνοθεσία Άγγελου Μέντη, μουσική Κωνσταντίνου Βήτα και σκηνικά- κοστούμια Μαρίας Ηλία, αξιοποιεί το θέμα που είναι μια παραβολή πάνω στο Καλό και πώς μπορεί να επιβιώσει σε συνθήκες σημερινής κοινωνία. Στον ρόλο της καλής Σεντέ και του κακού Σεϊτά η Άννα Κοκκίνου.

ΙΝFΟ

Πρεμιέρα έχουν απόψε τα «Παντρολογήματα» του Γκόγκολ, στο Θέατρο Τέχνης (Φρυνίχου 1 4, Πλάκα).