«Ελεγκτικό» κουτσομπολιό

Το τηλεοπτικό κουτσομπολιό κορδώνεται- ακόμη και με κουβέντες κομμωτηρίου- πως παραμένει το μοναδικό σύστημα ελέγχου εξουσιών και υπερεξουσιών στην ΤV
Η απρόσμενη ανακοπή της πορείας του Νίκου Χατζηνικολάου σε θέσεις καναλικής εξουσίας και ως εκ τούτου η αποχώρησή του από τον τηλεοπτικό ορίζοντα του Αlpha- προς το παρόν - δεν θα μπορούσε παρά να αποτελέσει θέμα προσφιλές τού «ΟΛΑ 7».

Γ νωστή η κόντρα του Α ναστασιάδη με τον πρώην πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του Αlpha, η οποία έχει τροφοδοτήσει πολλές ώρες τηλεοπτικού κουτσομπολιού. Αφορμή της, η σκληρή σάτιρα του πρώτου στον Χατζηνικολάου, αλλά η αιτία της άγνωστη (σύγκρουση χαρακτήρων ή συμφερόντων, ποιος να ξέρει;). Σ τόχος της ωστόσο πάντα οι υψηλές φιλοδοξίες του Χατζηνικολάου, η αλαζονική συμπεριφορά του, το κυνήγι τίτλων και βραβείων.

Οι εξελίξεις αναζωπύρωσαν το πάθος. Με τα κορίτσια τού «Ο ΛΑ 7» ντυμένα με πλερέζες και πένθιμα ταγιέρ- χωρίς να λείπει το κοντινό πλάνο στη διχτυωτή κάλτσα- και επικεφαλής τον Βαγγέλη Περρή, και αυτόν με πένθιμο κοστουμάκι, να κλαίνε και να πίνουν το καφεδάκι της παρηγοριάς. Η ειρωνεία για το γεγονός της βίαιης απομάκρυνσης του Χατζηνικολάου από τα υψηλά του καθήκοντα ήταν σαφής. Δίπλα στον Αναστασιάδη ο Τ ζόνι Καλημέρης , υπεύθυνος του προγράμματος του Αlpha μέχρι που αποχώρησε λίγο μετά την έλευση του κουμπάρου του Χατζηνικολάου, χωρίς ποτέ να μιλήσει ανοιχτά για τους λόγους.

Γ ι΄ αυτό και δεν φανταζόμασταν ότι θα δούμε τους δυο τους να επιδίδονται στο πιο γαστριμαργικό κουτσομπολιό για τη συμπεριφορά του πρώην προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του Αlpha που είχε ποτέ ακουστεί στην τηλεόραση. Θυμωμένοι και οι δυο με τη συμπεριφορά του αντάλλασσαν τη γνώμη τους για το διευθυντικό «ποιόν» τού αποχωρήσαντος Νίκου σαν παλιές φιλενάδες στο κομμωτήριο. «Το συνηθίζει ο Νίκος να αδειάζει τον χώρο γύρω του από ανταγωνιστές σε όποια μαγαζιά βρίσκεται», λέει ο Αναστασιάδης, «γιατί έτσι γίνεται απαραίτητος και δεν μπορούν να τον διώξουν. Αν συμβεί, δεν υπάρχει κανείς να τον αντικαταστήσει». Τη μέθοδο της εκκαθάρισης στελεχών τη χαρακτηρίζει «σοβιετική» ο Καλημέρης (η αλήθεια είναι ότι από τον Αlpha έφυγαν Λάτσιος, Καλημέρης , Αναστασιάδης, Τ ριανταφυλλόπουλος σε διάστημα λιγότερο του έτους) και οι δυο τους γελούν καθώς αποκαλύπτουν άγριες εργασιακές κόντρες, επιβεβαιώνουν ένα τοπίο χωρίς κανόνες, με μόνη την άμετρη φιλοδοξία που στοιχειώνει τους τηλεοπτικούς χώρους. Έκοβε ο ένας, έραβε ο άλλος. Αλλά αυτό που προκαλούσε έκπληξη ήταν ότι ο κ. Καλημέρης, σήμερα στέλεχος στην ΕΡΤ , δεν είχε βγει ποτέ μέχρι τώρα να μιλήσει για τους ακριβείς λόγους της αποχώρησής του από τον Αlpha και επιλέγει τη στιγμή που ο κουμπάρος του Νίκος Χατζηνικολάου δεν είναι κυρίαρχος του «παιχνιδιού» για να αποκαλύψει ότι εκείνος τον εξώθησε σε αποχώρηση, για να αναλάβει ο ίδιος υπεύθυνος τους προγράμματος.

«Είναι δυνατόν κάποιος να είναι διευθυντής του εαυτού του; Είναι δυνατόν να απολύσει τον εαυτό του αν δεν πηγαίνει καλά;», ειρωνεύονται το αποτέλεσμα της υπερσυγκέντρωσης εξουσιών από τον Χατζηνικολάου, που το είχε ωστόσο δεχτεί το μιντιακό σύστημα μηδέ της ΕΣΗΕΑ ενοχλουμένης.


Η κουλτούρα των «μπουγαδόνερων»

Τηλεοπτική καρικατούρα ή πραγματικό πορτρέτο του Νίκου Χατζηνικολάου αυτό που «φιλοτέχνησαν» οι Αναστασιάδης- Καλημέρης στο «ΟΛΑ 7», το χειρότερο είναι το φόντο που πάνω του το ανέδειξαν. Αυτό που γνωρίζουμε, υποψιαζόμαστε και δυστυχώς, όσο δεν εφαρμόζονται νόμοι και δεοντολογία, όσο δεν λειτουργούν συστήματα ελέγχου, μόνον από κουτσομπολίστικα ξεκατινιάσματα επιβεβαιώνουμε, είναι πως πίσω από τις κάμερες είναι πιο άγριος ο κανιβαλισμός. Και ακόμη ότι η κουλτούρα των «μπουγαδόνερων» χαρακτηρίζει το σύνολο του τηλεοπτικού χώρου ή μάλλον της σοουμπίζνες, αφού οι κόντρες δεν περιορίζονται στις Μπεζαντάκου και Λάμπρου, για το ποια εκτοπίζει την άλλη στο πεδίο όπου αναπτύσσουν τις δραστηριότητές τους, αλλά φτάνουν μέχρι τις διευθυντικές και προεδρικές θέσεις των καναλιών.

Πάντως από όλα αυτά, ο Νίκος Χατζηνικολάου ξεχώρισε το κομμάτι που αφορούσε την αμοιβή του από τον Αlpha, για την οποία ισχυρίστηκε ο Θέμος Αναστασιάδης ότι ανέρχεται στα 1,8 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Σε δήλωσή του απαντάει πως οι ετήσιες αμοιβές του για το σύνολο των ρόλων του στο κανάλι είναι πολύ μικρότερες από το μισό του ποσού που αναφέρθηκε και ότι τόσο το συμβόλαιό του στον Αlpha το έχει η Εφορία όσο και το πόθεν έσχες βρίσκεται στον εισαγγελέα και μπορεί οποιοσδήποτε να τα ελέγξει.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από