ΣΕ ΑΝΑΒΟΛΗ επ΄ αόριστον, αν όχι ναυάγιο, οδηγήθηκε το σχέδιο της κυβέρνησης για εισαγωγή της εταιρείας του Αεροδρομίου των Σπάτων στο Χρηματιστήριο, μετά την αδυναμία εξεύρεσης κοινώς αποδεκτής λύσης με τους Γερμανούς μετόχους της Ηochtief.

Χθες ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργος Αλογοσκούφης είχε μία ακόμη συνάντηση με τη γερμανική πλευρά, που δεν κατέληξε σε συμφωνία. Οι Γερμανοί συναρτούν, σύμφωνα με πληροφορίες, τη συγκατάβασή τους για την εισαγωγή στο Χρηματιστήριο με την παράταση του συμβολαίου τους, υπό όρους που δεν έγιναν αποδεκτοί από την ελληνική πλευρά.

Ετσι, έπειτα από δύο χρόνια συντήρησης του σχεδίου, φαίνεται ότι προς το παρόν τουλάχιστον εγκαταλείπεται. Σίγουρα πάντως τα Σπάτα δεν θα δουν την… πόρτα του Χρηματιστηρίου το 2007.

Ας σημειωθεί ότι η αλλαγή στον σχεδιασμό είχε διαφανεί από τον προϋπολογισμό του 2007, στον οποίο αναφερόταν ότι το πρόγραμμα αποκρατικοποίησης περιλαμβάνει απλώς «αξιοποίηση της συμμετοχής του Δημοσίου» στον Αερολιμένα Αθηνών. Αντίθετα, ο προϋπολογισμός του 2006 μιλούσε ευθέως για εισαγωγή στο Χρηματιστήριο.

Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή μάλιστα δεν αποκλείεται να μη συμφέρει τελικά η εισαγωγή στο Χρηματιστήριο, με βάση τις διαπραγματεύσεις με τη γερμανική πλευρά.