«Είμαι έτοιμος να παίξω την Κυριακή κόντρα στον Ολυμπιακό, αλλά δεν αποφασίζω εγώ. Ο προπονητής θα κρίνει αν με χρησιμοποιήσει», δήλωσε χθες ο Αλεξάντερ Σίμιτς, λίγο μετά την υπογραφή του συμβολαίου του με τον ΟΦΗ. Ο 27χρονος Σέρβος μεσοεπιθετικός υπέγραψε για 3,5 χρόνια στην κρητική ομάδα και μάλιστα χθες έκανε και την πρώτη του (ατομική) προπόνηση κάτω από τις οδηγίες του γυμναστή της ομάδας, κάτι που σημαίνει πως το πιθανότερο είναι ο Σίμιτς να ντεμπουτάρει την Κυριακή στο Καραϊσκάκη.

«Φυσικά και θα το ήθελα. Ξέρω ότι ο Ολυμπιακός είναι μια από τις μεγάλες ελληνικές ομάδες, είναι ο πρωταθλητής και παρακολουθώ και την πορεία του στο Τσάμπιονς Λιγκ τα τελευταία χρόνια. Για κάθε παίκτη είναι σημαντικό να αγωνίζεται στα παιχνίδια με τις μεγάλες ομάδες. Έτσι και εγώ θα ήθελα να παίξω όμως επαναλαμβάνω ότι ο προπονητής αποφασίζει…», υπογράμμισε το νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΟΦΗ.

Ο Αλεξάντερ Σίμιτς ήταν ο διακαής πόθος του Ράινερ Μάουρερ, που δεν έκρυψε την ανακούφισή του βλέποντας τον παίκτη στο Ηράκλειο. «Είναι γρήγορος και πολύ καλός στο ένας εναντίον ενός. Έχει όλα τα στοιχεία του παίκτη που ήθελα για την δεξιά πλευρά», δήλωσε ο Γερμανός τεχνικός για τον Σίμιτς, επισημαίνοντας επίσης ότι «με αυτόν τον παίκτη μπορούμε να παίξουμε και με έναν κλασικό επιθετικό γιατί ο Σίμιτς παίζει πολύ κοντά στην επίθεση». Στον ΟΦΗ ξεκίνησαν από χθες έναν αγώνα δρόμου για την έκδοση του δελτίου του ποδοσφαιριστή, προκειμένου αυτός να μπορέσει να αγωνιστεί στην Κυριακάτικη αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό.

ΤΕΛΟΣ ΜΕ ΣΙΛΑ

Έπειτα από μαραθώνιες συζητήσεις ανάμεσα στις δυο πλευρές, οι δρόμοι του ΟΦΗ και του Ζαν Μαρί Σιλά χώρισαν χθες. Οι συναντήσεις των εκπροσώπων του ποδοσφαιριστή, με τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΟΦΗ Φανούρη Βατσινά, ήταν αλλεπάλληλες, όμως τελικά βρέθηκε η χρυσή τομή. Ο Σιλά έλαβε κάποια χρήματα ως αποζημίωση (είχε συμβόλαιο για δυο χρόνια με τον ΟΦΗ) και οι δυο πλευρές συμφώνησαν στην κοινή συναινέσει λύση του συμβολαίου.