ΑΠΕΙΛΗ

Με αποβολή από τους κόλπους της FΙFΑ και της UΕFΑ και από τη διοργάνωση του Εuro 2008 απειλείται η πολωνική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, μετά την πρωτοβουλία του υπουργού Αθλητισμού της χώρας Τόμας Λίπιετς να καθαιρέσει την ηγεσία της με το αιτιολογικό ότι πολλά από τα στελέχη της εμπλέκονται σε σκάνδαλο με στημένους αγώνες. Η FΙFΑ χαρακτήρισε «παρέμβαση που αντιβαίνει το άρθρο 17 των κανονισμών της» την απόφαση του Πολωνού υπουργού και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθεί ο αποκλεισμός της Ομοσπονδίας. Εβδομήντα παράγοντες έχουν συλληφθεί ή τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για συμμετοχή σε κύκλωμα με στημένα παιχνίδια μέχρι σήμερα.

ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΤ

Το καλύτερο deal πέτυχε η Λυών στον μεταγραφικό τομέα. Ο προπονητής της Ζεράρ Ουγιέ επιθυμούσε να εντάξει στο δυναμικό της ομάδας τον Τσέχο επιθετικό της Άστον Βίλα Μίλαν Μπάρος, με τον οποίον είχε συνεργαστεί και την περίοδο που ήταν κόουτς της Λίβερπουλ. Τελικά ο Μπάρος αποκτήθηκε από τη Λυών χωρίς να δαπανηθεί ένα ευρώ, αφού επετεύχθη…

ανταλλαγή με τον Νορβηγό Τζον Κάρεου. ΛΕΕΙ ΑΝΤΙΟ

Ένας από τους καλύτερους αμυντικούς της γενιάς του, ο Γενς Νοβότνι ανακοίνωσε πως αποσύρεται από την ενεργό δράση σε ηλικία 33 ετών μετά τον νέο τραυματισμό του στο αριστερό γόνατο. Ο Γερμανός ποδοσφαιριστής έχει αγωνιστεί 48 φορές με την εθνική ομάδα, ενώ έκανε σπουδαία καριέρα στη Λεβερκούζεν πριν μετακομίσει πρόσφατα στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Παίκτης του Πανιωνίου είναι από χθες ο Ουμάρ Κοντέ, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο 2 χρόνων με την ομάδα της Νέας Σμύρνης. Είναι η τέταρτη μεταγραφή των «κυανέρυθρων», μετά τους Τζιμπούρ, Λουρένσο και Παύλου. Ο Κοντέ δοκιμαζόταν τις τελευταίες μέρες από τον Έβαλντ Λίνεν, ο οποίος έμεινε ευχαριστημένος από τα στοιχεία που έδειξε και εισηγήθηκε την απόκτηση του. Είναι 27 ετών, αμυντικός και στο παρελθόν έχει αγωνιστεί στις ομάδες Βασιλεία, Μπλάκμπερν, Φράιμπουργκ και Χάνσα Ροστόκ και αναμένεται να αποτελέσει αξιόπιστη λύση στην αμυντική γραμμή του Πανιωνίου. Στο μεταξύ χωρίς τους τιμωρημένους Μπρέσκα, Μάκο και Μπερτέ θα παραταχθεί η ομάδα της Νέας Σμύρνης κόντρα στον Παναθηναϊκό, ενώ μικροπροβλήματα τραυματισμού αντιμετωπίζουν οι Τζιμπούρ και Σπυρόπουλος.

ΛΙΑΝ ΚΑΛΩΣ

Για μία ακόμα αγωνιστική, οι βαθμολογίες των διαιτητών των αγώνων της Σούπερ Λίγκας κυμάνθηκαν σε υψηλά επίπεδα, παρ΄ ότι υπήρξαν λάθη. Ο Γιώργος Κασναφέρης βαθμολογήθηκε με 8,7 για την απόδοσή του στο ντέρμπι ΠΑΟΚΟλυμπιακός, ενώ για τον βοηθό του Γιώργο Γενναίο η βαθμολογία ήταν 7,4 από τον παρατηρητή Ναούμ Μιντιούρη, γεγονός που σημαίνει ότι δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει πρόβλημα τιμωρίας. Με 8,7 βαθμολογήθηκε και ο Κύρος Βασσάρας στο παιχνίδι Πανιώνιος – Εργοτέλης, ενώ στα υπόλοιπα παιχνίδια οι βαθμολογίες των διαιτητών ήταν:

SΚΟDΑ Ξάνθη- Παναθηναϊκός: Μπριάκος (8,6), Άρης – Αιγάλεω: Δαλούκας (8,4), Καλαμαριά- Ιωνικός: Γκαιτατζής (8,2), Λάρισα- Κέρκυρα: Αργυρόπουλος (8,25), ΑΕΚ- Ατρόμητος:

Φωτιάδης (8) και ΟΦΗ- Ηρακλής: Ζανετίδης (8).

ΑΙΓΑΛΕΩ

Τον Κύπριο τερματοφύλακα Τάσο Γιαλουρή ενδέχεται να αποκτήσει το Αιγάλεω. Ο Γιαλουρής προέρχεται από τον Ολυμπιακό Λευκωσίας. Στο μεταξύ, σε φιλικό παιχνίδι που έγινε χθες, το Αιγάλεω νίκησε το Χαϊδάρι με 3-2. Τα γκολ του Σίτυ πέτυχαν οι Πετρόπουλος (2), Αγρίτης.