Οι άνθρωποι του «προέδρου»


Η διαφάνεια σε όλους τους τομείς (συνεπώς και στον αθλητισμό) είναι κάτι που ικανοποιεί σίγουρα κάθε ευνομούμενο πολίτη σε αυτή τη χώρα. Με βάση αυτό το σκεπτικό θα έπρεπε να υπάρχει ικανοποίηση από τις κλήσεις της Επιτροπής Φιλάθλου Πνεύματος προς τους προέδρους του ΣΕΓΑΣ (Βασίλης Σεβαστής) και της ΕΓΟ (Δημήτρης Δημητρόπουλος), οι οποίοι κατηγορούνται για τις υποθέσεις Παπακώστα και Σιναπίδου αντίστοιχα, κινδυνεύοντας να χάσουν το αξίωμά τους. Όμως, προκαλεί ερωτηματικά η ανακίνηση της όλης διαδικασίας (η υπόθεση της Σιναπίδου μάλιστα είναι από το 1992), όταν πρόεδρος της ΕΦΙΠ είναι ο Χρήστος Χατζηαθανασίου, ο άνθρωπος που προσπάθησε να διαχωρίσει την ελληνική ομοσπονδία χιονοδρομίας σε τέσσερις ξεχωριστές, προκειμένου να ελέγξει τις ψήφους στην ΕΟΕ. Δεν είναι μυστικό, ότι θεωρείται άνθρωπος του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Ορφανού, τον οποίο οι κακές γλώσσες είχαν κατηγορήσει τότε ότι βρισκόταν πίσω από αυτή την υπόθεση.

Τώρα υποψήφια θύματα της ΕΦΙΠ είναι δύο «σκληροπυρηνικοί» πρόεδροι ισχυρών ομοσπονδιών, που έχουν έρθει αρκετές φορές σε ισχυρή κόντρα με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Ορφανό.

Την ίδια στιγμή ένας άλλος πρόεδρος (μοντέρνο πένταθλο), μεγάλη δόξα του κλασικού αθλητισμού, ο Κώστας Κουκοδήμος, περιμένει ακόμα ραντεβού με τον πρώην «προϊστάμενό του» στη ΓΓΑ, Γιώργο Ορφανό, για τις 12.000 ευρώ επιχορήγησης που ακόμα περιμένει η ομοσπονδία του.

T α γραφεία της οποίας βρίσκονται 300 μέτρα από τα αντίστοιχα της ΓΓΑ, αλλά εδώ οι δύο άντρες δεν μπόρεσαν να συναντηθούν όταν ήταν στο ίδιο κτίριο (με διαφορά 2 ορόφων), τώρα θα τα πουν; Εκτός αν βρεθεί κενό στην ατζέντα τού Γιώργου Ορφανού…