ΑΠΟ ΜΙΖΑ, μπαταρία και βλάβες στο ηλεκτρικό σύστημα ακινητοποιούνται κάθε χρόνο στους δρόμους τα περισσότερα οχήματα, των οποίων οι ιδιοκτήτες αναζητούν «χείρα σωτηρίας» στις εταιρείες οδικής βοήθειας.

Ωστόσο, υπάρχουν κι εκείνοι που ενώ ξεκινούν για ταξίδι, ξεχνούν να βάλουν βενζίνη!

Πέρυσι το σύνολο των κλήσεων για οδική βοήθεια σε όλη τη χώρα ξεπέρασε τις 500.000, από τις οποίες περίπου 220.000 κλήσεις δέχτηκε μόνο το Τμήμα Οδικής Βοήθειας της ΕΛΠΑ (ΟΒΕΛΠΑ).

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της ΕΛΠΑ, σχεδόν οι μισές κλήσεις (120.000) προήλθαν από οδηγούς των μεγαλύτερων αστικών κέντρων της χώρας (περιοχή ΑττικήςΘεσσαλονίκης), ενώ η ακινητοποίηση των οχημάτων οφειλόταν κυρίως στην ελλιπή συντήρησή τους. Μόνο ένα στα δέκα αυτοκίνητα ακινητοποιήθηκε λόγω ατυχήματος.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η διοίκηση της ΟΒΕΛΠΑ, ποσοστό μεγαλύτερο από 60% από τις βλάβες που παρουσιάζονται, αποκαθίσταται επί τόπου και ο οδηγός συνεχίζει απρόσκοπτα τη διαδρομή του, ενώ σε ποσοστό 40% το όχημα μεταφέρεται σε συνεργείο.

Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της ΕΛΠΑ κ. Χρήστο Κιούφη, σε ποσοστό μεγαλύτερο από 50%, οι βλάβες κάθε αυτοκινήτου μπορούν να προληφθούν με τον τακτικόπροληπτικό έλεγχο και την προγραμματισμένη συντήρηση του αυτοκινήτου στο συνεργείο.