O Λορέντσο Σέρα Φερέρ παραδέχθηκε ότι η ΑΕΚ δεν έπιασε ιδιαίτερα καλή απόδοση στο χθεσινό ματς, αλλά παρουσιάστηκε ικανοποιημένος από τους τρεις βαθμούς. Ο Ισπανός τεχνικός τόνισε ότι η ομάδα δεν έχει βρει ακόμα τον ρυθμό που είχε στον πρώτο γύρο, έπλεξε το εγκώμιο των ποδοσφαιριστών που μπήκαν αλλαγή, ενώ καυτηρίασε τη στάση των Τόζερ και Σέζαρ για τον τσακωμό τους στην εκτέλεση ενός φάουλ: «Το ματς ήταν ένα παιχνίδι, πάνω σε αυτά που φανταζόμασταν. Η διάταξη του αντιπάλου στην άμυνα είχε οπισθοχωρήσει ιδιαίτερα. Αυτά τα ματς πρέπει να τα προετοιμάζεις έχοντας καλό κριτήριο, με βάθος στην επίθεση και ψυχραιμία. Επίσης, πρέπει να περιμένεις την καλύτερη φάση για το τελείωμά της», είπε ο τεχνικός των «κιτρινόμαυ- ρων» και συνέχισε: «Το πρώτο μέρος μάς κόστισε στο να αναζητούμε ένταση στον ρυθμό και να ανακτούμε την μπάλα. Στο δεύτερο, ο αντίπαλος ήταν κουρασμένος και μας άφηνε χώρους. Έτσι κυκλοφορήσαμε την μπάλα και είχαμε ευκαιρίες για να πάρουμε αυτό το καθαρό αποτέλεσμα».

ΡΙΨΟΚΙΝΔΥΝΟΣ

Για τον Ντάνιελ Τόζερ και τους παίκτες που αγωνίστηκαν αλλαγή, υπογράμμισε: «Ο Τόζερ προσαρμόστηκε καλά σε αυτή τη θέση. Έχει ποιότητα, κάτι που μας διευκολύνει να χειρίζεται καλά την μπάλα. Πρέπει λίγο να βελτιωθεί στο κομμάτι το αμυντικό, αλλά εμείς προσπαθούμε να κάνουμε ένα ριψοκίνδυνο παιχνίδι με παίκτες που έχουν ταλέντο και ποιότητα στο κέντρο. Ο Τόζερ είναι οργα- νωτής, ο Χετεμάι είναι επιθετικός, όπως και οι Ζούλιο Σέζαρ και Μαντούκα. Δώσαμε έμφαση στο ταλέντο, τη δημιουργία του παιχνιδιού. Όσον αφορά τις αλλαγές, προσπαθήσαμε να έχουμε ταχύτητα με τον Λάκη που ήταν αρκετά καλός. Έδωσε δύο ασίστ για γκολ και θα μπορούσαμε να έχουμε κάνει και άλλο γκολ, αν είχε καλύτερη οπτική στο τελείωμα της φάσης. Ο Καπετάνος μπήκε να δώσει φρεσκάδα στην επίθεση, μας βοήθησε πολύ, έψαξε το εναέριο παιχνίδι και πήγε αρκετά καλά. Ο Κονέ μπήκε αλλαγή στον Μαντούκα, σε μία θέση που του αρέσει να αγωνίζεται. Είναι πολύ επιθετικός και χαίρομαι που σκόραρε, αυτό θα αυξήσει την αυτοπεποίθησή του. Ήταν από τα καλύτερα που συνέβησαν στο ματς».

Σε ερώτηση για την κακή απόδοση της ΑΕΚ στο χθεσινό ματς, είπε: «Ένας προπονητής μπορεί να δουλεύει στον αγωνιστικό χώρο μέσω των προπονήσεων. Στον αγώνα ο προπονητής δεν μπορεί να αγωνιστεί. Εγώ δουλεύω γι΄ αυτό. Αν δεν έχουμε καλή απόδοση και νικάμε 30 είναι καλό». Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην εκτέλεση φάουλ: «Πριν ξεκινήσει ο αγώνας υπάρχει ένας πίνακας στον οποίο αναφέρονται οι στημένες φάσεις. Στη συγκεκριμένη φάση δεν συμπεριφερθήκαμε σωστά και εύχομαι αυτό να το διορθώσουμε σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο. Όχι για την εκτέλεση, αλλά γι΄ αυτό που όλοι είδαμε και δεν ήταν σωστό». Καταλήγοντας τόνισε: «Είναι αλήθεια ότι δεν είχαμε την ίδια απόδοση με τον πρώτο γύρο. Δεν έχουμε ανακτήσει τον ρυθμό μας και την άνεση κινήσεων, αλλά αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Στον πρώτο γύρο είχαμε φέρει ισοπαλία με αυτές τις ομάδες και τώρα έχουμε έξι βαθμούς. Δηλαδή περισσότερους απ΄ όσους στα αντίστοιχα του πρώτου γύρου, τρεις πόντους περισσότερους. Μας λείπουν και ο ρυθμός και το επίπεδο στο παιχνίδι μας».

Ο ΚΟΚΟΤΟΒΙΤΣ

Στη λάθη της ομάδας του απέδωσε ο Ντράγκαν Κοκότοβιτς την ήττα από την ΑΕΚ. Ο τεχνικός του Ατρομήτου είπε: «Η ΑΕΚ χωρίς να ιδρώσει πήρε το παιχνίδι. Στο πρώτο μέρος παλέψαμε. Είχαμε πάθος και δύναμη. Μετά το δεύτερο γκολ παραιτηθήκαμε από το ματς. Το μεγαλύτερο πρόβλημά μας είναι η αυτοσυγκέντρωση. Κάναμε κάποια λάθη από μόνοι μας, χωρίς να μας πιέζει ο αντίπαλος. Στο μέλλον πρέπει να διορθώσουμε κάποια πράγματα. Είμαι αισιόδοξος. Στα επόμενα ματς θα δείξουμε το καλό πρόσωπό μας».