Όλα επάνω της «φωνάζουν» πως είναι το κορίτσι της διπλανής πόρτας. Με ποιότητα αντι-σταρ λάμπει κι το ζεστό χαμόγελο καταργεί τις όποιες αποστάσεις μπορεί να δημιουργούνται από τα εκατομμύρια των δίσκων της που αγοράζει ο κόσμος. Η Νόρα Τζόουνς επιστρέφει στα δικά της. Μόνο που αυτήν τη φορά, «αρκετά με τον έρωτα, είναι ώρα για πολιτική», δηλώνει προετοιμάζοντας το έδαφος για το νέο της- το τρίτο- άλμπουμ, «Νot Τoo Late» (όχι πολύ αργά) που κυκλοφορεί μέσα στην εβδομάδα. «Είναι πιο κυνικό, πιο σοβαρό. Δεν θέλω πια να λέω μόνο γλυκά τραγούδια αγάπης. Αυτό το καινούργιο άλμπουμ είναι επιπλέον πιο προσωπικό, έχω γράψει η ίδια όλα τα τραγουδια. Όταν αρχίζει κανείς στα 20 του χρόνια έχει άλλα πράγματα στο μυαλό του. Τώρα νιώθω πιο ολοκληρωμένη, πιο ώριμη. Μου αρέσει επίσης να τραγουδάω κομμάτια άλλων, αλλά πάνω από όλα με ενδιαφέρει να γράφω τα δικά μου τραγούδια».

Η Νόρα Τζόουνς έκανε αίσθηση με τον πιο απλό τρόπο. Κοίταξε το κοινό στα μάτια, έσκυψε στο πιάνο και είπε μερικά από τα όμορφα, φολκ-τζαζ τραγούδια. Δεν χρειάστηκε καν να επικαλεστεί τη διάσημη καταγωγή της, ως κόρη του Ραβί Σανκάρ με τον οποίο- είναι αλήθεια- δεν είχε ποτέ ιδιαίτερα καλές σχέσεις.

Με το «Come With Μe», που κυκλοφόρησε το 2002 με την ετικέτα της Βlue note πούλησε πάνω από 20 εκατομμύρια αντίτυπα και γέμισε μια αγκαλιά από βραβεία Γκράμι. Σήμερα ακούγεται διαφορετική. «Δεν είμαι απαισιόδοξο άτομο, αλλά όταν βλέπω τι συμβαίνει γύρω στον κόσμο, δεν μπορώ να αδιαφορώ», λέει στην παρουσίαση της νέας της δουλειάς, όπου στο τραγούδι «Μy Dear Country» ο λόγος της είναι καθαρά πολιτικός. «Αλήθεια έτσι είναι», σημειώνει στη «Ρεπούμπλικα», αλλά συμπληρώνει «δεν με ενδιαφέρει η πολιτική με τη στενή έννοια του όρου, απλώς βλέπω έναν κόσμο γύρω μου που δεν μου αρέσει. Και γι΄ αυτό τα βάζω με το εκλογικό μας σύστημα. Πολλοί νέοι στην Αμερική πιστεύουν πως είναι άχρηστο να ψηφίσουν, γιατί δεν αλλάζει τίποτε. Αντιθέτως, πρέπει να το κάνουν γιατί αλλιώς θα μας κυβερνούν άνθρωποι που δεν μας αντιπροσωπεύουν».

Η επόμενη κίνησή της θα είναι στο σινεμά στο «Μy Βluberry Νights», του Γουνγκ Καρ Βάι, όπου πρωταγωνιστεί μια Νεοϋορκέζα, η οποία ψάχνει να βρει τον δρόμο της διασχίζοντας την Αμερική. Η δική της επιθυμία στη ζωήλέει η Νόρα Τζόουνς- είναι να έχει πάντα την ελευθερία να κάνει αυτό που θέλει.