ΜΕ ΛΟΥΚΕΤΟ απειλείται η μονάδα εμφραγμάτων στο Νοσοκομείο του Πύργου λόγω έλλειψης γιατρών, ενώ το νοσοκομείο που στεγάζεται σε ένα σύγχρονο κτίριο υπολειτουργεί.

Ήδη, οι εφημερίες στην καρδιολογική κλινική καλύπτονται με αποσπάσεις γιατρών από τα νοσοκομεία της Αμαλιάδας και της Πάτρας, ενώ την περασμένη Παρασκευή καρδιολόγος, που κανονικά εφημέρευε στο νοσοκομείο της Καλαμάτας, πήρε εντολή να πάει να κάνει την εφημερία του στον Πύργο- παρά το γεγονός ότι τα δύο νοσοκομεία δεν ανήκουν καν στην ίδια υγειονομική περιφέρειααφού διαφορετικά δεν θα μπορούσαν να καλυφθούν οι ανάγκες.

Την ίδια μέρα μάλιστα, επισκέφθηκε το νοσοκομείο του Πύργου ο υφυπουργός Υγείας Αθ. Γιαννόπουλος προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση.

Παρ΄ όλ΄ αυτά, όπως καταγγέλλει ο διευθυντής της καρδιολογικής κλινικής στο νοσοκομείο Πύργου κ. Δ. Ράλλης, τις επόμενες ημέρες μένουν ακάλυπτες τέσσερις εφημερίες καθώς οι γιατροί δεν επαρκούν, ενώ συχνά το τελευταίο διάστημα είναι κλειστό το εξωτερικό καρδιολογικό ιατρείο.

Όπως αναφέρει ο κ. Ράλλης, «στην καρδιολογική έχουν μείνει μόνο δύο γιατροί ενώ το οργανόγραμμα προβλέπει έξι!». Και όπως τονίζει, «καρδιολογική κλινική με δύο καρδιολόγους δεν μπορεί να λειτουργήσει με ασφάλεια». Η νευροχειρουργική

Ανάλογα προβλήματα αντιμετωπίζουν κι άλλες κλινικές όπως η νευροχειρουργική, όπου λόγω της έλλειψης υποδομής δεν αποδέχτηκε την τοποθέτησή του ο νευροχειρουργός Φώτης Τζωρτζίδης και παρέμεινε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας.

Σε υπόμνημα γιατρών και εργαζομένων επισημαίνεται ότι εκτός από την κάλυψη των οργανικών θέσεων πρέπει να λειτουργήσει άμεσα η μονάδα εντατικής θεραπείας και η παιδιατρική κλινική.

Πάντως, στον Νομό Ηλείας σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν εκτός από το νοσοκομείο Πύργου και τα νοσοκομεία Αμαλιάδας και Κρεστένων.

Οι σύλλογοι εργαζομένων στα τρία νοσοκομεία της Ηλείας διοργανώνουν ημερίδα στον Πύργο στις αρχές Φεβρουαρίου για να καθορίσουν κινητοποιήσεις.