«Ξήλωμα» ετοιμάζεται να γίνει το ερχόμενο καλοκαίρι στο έμψυχο δυναμικό του Ολυμπιακού. Η διοίκηση της ΠΑΕ σε συνεργασία με τον Τάκη Λεμονή θα πάρουν αποφάσεις για όλους και για όλα. Υπάρχουν 11 συμβόλαια που ζητούν λύση και όχι μόνο. Αρκετοί ποδοσφαιριστές θα οδηγηθούν στην έξοδο γιατί δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις της ομάδας.

Και ο Τάκης Λεμονής δεν μπορεί να θεωρείται σίγουρος στον Ολυμπιακό. Ο 47χρονος τεχνικός θα δώσει εξετάσεις έως στο τέλος της σεζόν και, όπως υποστήριξε ο πρόεδρος Σωκράτης Κόκκαλης στην παρουσίαση του Λεμονή την περασμένη Δευτέρα, θα υπάρχει οψιόν το καλοκαίρι για συμβόλαιο δύο χρόνων. Δηλαδή, βλέποντας και κάνοντας.

Ο 47χρονος τεχνικός δείχνει αποφασισμένος να πετύχει και να πάρει δεύτερη ευκαιρία από τον πρόεδρο στην Ευρώπη. Τον Λεμονή θα τον απασχολήσουν τα 11 συμβόλαια που λήγουν το καλοκαίρι, οι μεταγραφές καταξιωμένων

Τάκης Λεμονής δείχνει αποφασισμένος να πετύχει και να πάρει δεύτερη ευκαιρία από τον πρόεδρο στην Ευρώπη

ποδοσφαιριστών και ταλέντων και η λύση της συνεργασίας με ποδοσφαιριστές οι οποίοι προσέφεραν κάτω από το αναμενόμενο.

Η εμφάνιση της δεύτερης ομάδας στον αγώνα κυπέλλου με τον ΠΑΣ Γιάννινα που συνοδεύτηκε με ήττα (2-0) ήταν απογοητευτική και οι αρκετοί παίκτες που πήραν μέρος έχασαν πόντους όσον αφορά την παραμονή τους στον Ολυμπιακό.

ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ Η διοίκηση της πειραϊκής εταιρείας θα ασχοληθεί πρωτίστως με τα 11 συμβόλαια που λήγουν τον ερχόμενο Ιούνιο. Μόνο ο Αντώνης Νικοπολίδης θα μπορεί να κοιμάται ήσυχος. Ο 35χρονος διεθνής γκολκίπερ θα κληθεί να υπογράψει νέο συμβόλαιο, ενώ πρόθεση της διοίκησης είναι να ανανεωθεί και το συμβόλαιο του αρχηγού Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς.

Ωστόσο, το πλήρωμα του χρόνου έφθασε για τον Ριβάλντο. Ο Βραζιλιάνος άσος έχει γενέθλια στις 19 Απριλίου (κλείνει τα 35) και σκέφτεται να παίξει ακόμα έναν χρόνο ποδόσφαιρο. Προς το παρόν, πρόθεση της διοίκησης είναι η συνεργασία με τον «Ρίμπο» σε άλλο πόστο. Δεν αποκλείεται να επιστρέψει στην πατρίδα του, εκτός και αν αναλάβει πόστο τεχνικού διευθυντή στον Ολυμπιακό.

Στην έξοδο βρίσκονται οι Γεωργάτος, Ανατολάκης, Μπουλούτ, Πάντος, Οκκάς. Ο Λέμενς θεωρείται ξένο σώμα και γίνονται προσπάθειες για να λυθεί το συμβόλαιό του, ενώ ο Καψής ζήτησε να φύγει από τους «ερυθρόλευκους». Ο διεθνής στόπερ έχει διαπιστώσει ότι δεν έχει μέλλον στον Ολυμπιακό και θέλει πρώτος να ανοίξει την πόρτα της εξόδου. Όσον αφορά τον Γιάννη Ταραλίδη, το μέλλον του είναι αβέβαιο στους «ερυθρόλευκους». Πιθανότατα θα δοθεί δανεικός σε άλλη ομάδα για να πάρει παιχνίδια στα πόδια του.

Εκτός από τα 11 συμβόλαια που λήγουν το καλοκαίρι, υπάρχουν και ποδοσφαιριστές οι οποίοι βρίσκονται σε αμφισβήτηση. Στη λίστα οι Καφές, Μάριτς, Μπαμπαγκίντα, Μπόρχα. Ο τελευταίος αποκτήθηκε τον περασμένο Ιούνιο και ακόμα δεν έχει πείσει ότι αξίζει να παίζει στην πειραϊκή ομάδα. Οι Καφές, Μάριτς, Μπαμπαγκίντα έχουν παραμείνει στάσιμοι και δεν έχουν βοηθήσει με την απόδοσή τους τον Ολυμπιακό. Σε δυσχερή θέση βρίσκονται οι Μπόρχα, Μπαμπαγκίντα. Αν δεν πείσουν με την απόδοσή τους, το καλοκαίρι θα κουνήσουν μαντίλι.

ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΟΚ Ματς- κλειδί στην υπόθεση του τίτλου θεωρείται για τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό το αυριανό ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα (19.00- SuperSport). Οι «ερυθρόλευκοι» θα έχουν δύσκολη αποστολή στην καυτή έδρα του «Δικεφάλου», αλλά θα επιδιώξουν να επιστρέψουν στις επιτυχίες για να διατηρήσουν τη διαφορά ασφαλείας από Παναθηναϊκό και ΑΕΚ.

Ο Τάκης Λεμονής αναμένεται να παρατάξει τον Ολυμπιακό με το σύστημα 4-4-2 με άλλη ομάδα σε σχέση με τον αγώνα κυπέλλου στα Γιάννινα με τον ΠΑΣ. Στην ενδεκάδα θα επιστρέψουν οι: Νικοπολίδης, Ντομί, Τοροσίδης, Στολτίδης, Τζόρτζεβιτς, Ριβάλντο και Καστίγιο, Κωνσταντίνου στην επίθεση.

●●● Η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στο ποδοσφαιρικό τμήμα έγινε χθες στις εγκαταστάσεις του Ρέντη παρουσία του Σωκράτη Κόκκαλη.