Αποζημίωση πολλών εκατομμυρίων δολαρίων ζητεί ένα ζευγάρι Αμερικανών από πολυτελές ξενοδοχείο του Λονδίνου. Αιτία, η επίθεση κοριών που ισχυρίζονται πως δέχτηκαν κατά τη διάρκεια της πενθήμερης παραμονής τους στο ξενοδοχείο Μandarin Οriental Ηyde Ρark, τον περασμένο Μάιο.
«Ταπεινώθηκαν και προσβλήθηκαν. Το σώμα τους είχε γεμίσει από κόκκινα κνησμώδη εξανθήματα ενώ επί εβδομάδες, μετά την επιστροφή τους στις ΗΠΑ, ήταν όμηροι του φόβου που τους δημιούργησαν τα παρασιτικά έντομα. Ξυπνούσαν στη μέση της νύχτας, ιδρωμένοι και ταραγμένοι και έψαχναν επί ώρες σαν τρελοί το δωμάτιο και τα ρούχα τους για κοριούς».

Αυτά αναφέρονται μεταξύ άλλων στην αγωγή που κατέθεσαν στο ομοσπονδιακό δικαστήριο

ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ

Αμερικανοί καταγγέλλουν πως δέχτηκαν επίθεση κοριών στο Μandarin Οriental Ηyde Ρark Ηotel

του Μανχάταν ο 62χρονος δικηγόρος διασημοτήτων Σίντνεϊ Μπλούμινγκ και η σύζυγός του Σίνθια, οι οποίοι καταγγέλλουν πως δέχτηκαν μαζική επίθεση κοριών στο πολυτελέστατο ξενοδοχείο του Λονδίνου Μandarin Οriental Ηyde Ρark. Οι δικηγόροι του ζευγαριού επιβεβαίωσαν πως ζητούν πολλά εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση για «τη βλάβη και το μαρτύριο» που υπέστησαν, ύστερα από την ανατριχιαστική επιδρομή των… πεινασμένων για αίμα εντόμων. «Οι βλάβες ήταν σωματικές και ψυχολογικές. Οι περισσότεροι συνδέουν τους κοριούς με ξενοδοχεία κατώτερης ποιότητας. Είναι σαφές όμως πως σε αυτήν την περίπτωση τα πράγματα είναι διαφορετικά», δήλωσε ο δικηγόρος των Μπλούμινγκ, Μάικλ Γουέινστεϊν.

Ο σύζυγος, ο οποίος στο παρελθόν έχει εκπροσωπήσει την διάσημη ηθοποιό Ελίζαμπεθ Τέιλορ αλλά και το γνωστό μοντέλο Κλόντια Σίφερ, ισχυρίζεται πως οι κοριοί δεν σταμάτησαν τη δράση τους εντός των τοιχών του δωματίου τους- αξίας 380 ευρώ τη νύχτα- αλλά βγήκαν και έξω. Αφού εισέβαλαν στις βαλίτσες τους, ταξίδεψαν μέχρι τις Ηνωμένες Πολιτείες και μόλυναν και το διαμέρισμά τους στη Νέα Υόρκη, το οποίο χρειάστηκε να απολυμανθεί. «Ξυπνούσαν τη νύχτα κι έψαχναν το σώμα τους, το διαμέρισμά τους», επισήμανε ο δικηγόρος τους. Η Σίνθια μάλιστα, η οποία παλαιότερα είχε προσβληθεί από καρκίνο, τόνισε πως είχε έναν πρόσθετο λόγο να ανησυχεί έντονα για το πάθημά τους και πως φοβόταν πολύ να μην καμφθεί το ανοσοποιητικό της σύστημα.

Οι κατηγορίες

Ο δικηγόρος του ζεύγους κατηγόρησε τους υπεύθυνους του ξενοδοχείου πως δεν έδωσαν εγκαίρως τις πληροφορίες που τους ζητήθηκαν για την παρουσία των κοριών και πως ακόμη δεν έχουν στείλει την αναφορά που ετοίμασε η εταιρεία απολύμανσης του ξενοδοχείου. Η αλυσίδα των ξενοδοχείων κατηγορείται για απάτη, παραπλάνηση και αμέλεια.

Από την πλευρά του ξενοδοχείου, η Ντανιέλ ΝτιΒόι, αντιπρόεδρος της εταιρείας στις Ηνωμένες Πολιτείες, επιβεβαίωσε πως υπήρξε ένα «θλιβερό και μεμονωμένο περιστατικό επιδρομής…» και διευκρίνισε πως, μόλις έγινε γνωστό το γεγονός, ακολούθησε ενδελεχής έρευνα.

© Τhe Τimes, 2007

Στο μικροσκόπιο


Ο κοινός κοριός είναι ένα μικρό έντομο- κόκκινου και καφέ χρώματοςχωρίς φτερά, που τρέφεται με αίμα.

Το μήκος του φτάνει τα 5 χιλιοστά.

Τα στρώματα είναι ο… αγαπημένος τόπος διαμονής του κοριού αλλά εντοπίζεται επίσης σε χαλιά και σε ρωγμές στους τοίχους.

Η βρωμιά δεν προσελκύει τους κοριούς. Μαγνητίζονται από τη θερμοκρασία του σώματος, τον ανθρώπινο ιδρώτα και την οσμή.