Θέμα προπονητή δεν τίθεται (ούτε καν πέρασε από το μυαλό του αντιπροέδρου Παναγιώτη Αγγελόπουλου) στον Ολυμπιακό, αλλά δεν αποκλείεται ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης να επιστρέψει νωρίτερα από όσο θα περίμεναν και οι πιο αισιόδοξοι.

Δεν ήταν λίγα τα βράδια που περίμεναν στον Ολυμπιακό το αποτέλεσμα της Ταουγκρές και οι Ισπανοί όλο και τη γλύτωναν στο τέλος, παραμένοντας στην κορυφή. Την Τετάρτη όμως σκόνταψαν στην Μπολώνια και κανείς δεν ασχολήθηκε στον Πειραιά με τη μεγάλη χαμένη ευκαιρία. Πολύ απλά διότι είχε προηγηθεί η συντριβή (και κυρίως η τραγική εμφάνιση) με την Εφές Πίλσεν.

Ήταν η πρώτη φορά που κάποιοι οπαδοί καταφέρθηκαν προσωπικά κατά του Πίνι Γκέρσον, εκτοξεύοντας μάλιστα εναντίον του αντικείμενα, αλλά θέμα προπονητή δεν τίθεται. Είναι βέβαιο πάντως ότι ο Ισραηλινός θα αναγκαστεί να ρίξει νερό στο κρασί του, στην υπόθεση του «Σόφο», εάν ο τελευταίος δείξει πραγματικά σημάδια βελτίωσης στο θέμα της συμπεριφοράς του. Ήδη ο «Βaby Sofo» άρχισε ποδήλατο, ισχυρίζεται ότι έχει καταλάβει τα λάθη του (το θέμα είναι να το δείξει και εμπράκτως) και είναι στο χέρι του να γυρίσει το συντομότερο δυνατό.

Το θέμα είναι ότι έτσι όπως τα κατάφερε ο Ολυμπιακός, από εκεί που θα μπορούσε να είναι πρώτος, ενδέχεται στη Μόσχα να παλέψει για να μη ρισκάρει ακόμα και τη δεύτερη θέση!