Δύο τραυματισμούς, για τους επιθετικούς Δημήτρη Σαλπιγγίδη και Θανάση Τσίγκα, αλλά και αρκετή κούραση για όλους επεφύλασσε η επόμενη μέρα τού αγώνα της Τούμπας στον Παναθηναϊκό, με τον Βίκτορ Μουνιόθ να εντοπίζει πολλά θετικά στοιχεία στην απόδοση του δευτέρου ημίχρονου, αλλά να προβληματίζεται έντονα εν όψει του ματς με τη SΚΟDΑ Ξάνθη. Ο Σαλπιγγίδης έχει αιμάτωμα στο πόδι και η συμμετοχή του είναι αμφίβολη για το αυριανό παιχνίδι πρωταθλήματος, ενώ πρόβλημα με το γόνατό του αντιμετωπίζει ο Τσίγκας που ακολουθεί θεραπεία. Στον Παναθηναϊκό ποντάρουν στη γερή κράση του Σαλπιγγίδη, καθώς και στο παρελθόν είχε αντιμετωπίσει

ΑΠΩΛΕΙΕΣ

Ο Σαλπιγγίδης έχει αιμάτωμα στο πόδι και η συμμετοχή του στο ματς με την Ξάνθη είναι αμφίβολη, ενώ πρόβλημα στο γόνατο αντιμετωπίζει ο Τσίγκας που ακολουθεί θεραπεία

παρόμοιες καταστάσεις αλλά κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα να ξεπεράσει τα προβλήματά του, ενώ η ατυχία με την περίπτωση του Τσίγκα είναι ότι για δεύτερο συνεχόμενο ματς πήγε πολύ καλά (2 γκολ με Ιωνικό, ασίστ στην Τούμπα) και το ότι όπως όλα δείχνουν θα τεθεί νοκ-άουτ θα στοιχίσει στην ομάδα.

Σε ό,τι αφορά τον «Σάλπι», η συμμετοχή του αποφασίστηκε απο τον Μουνιόθ και για έναν επιπλέον λόγο: ήθελε να χρησιμοποιήσει τον βραχύσωμο επιθετικό για να πάρει την… κρυάδα της επιστροφής στην Τούμπα, σε ένα παιχνίδι όπου θα υπήρχε… αύριο (ρεβάνς ΟΑΚΑ). Εν ολίγοις ο Μουνιόθ θα περιμένει έναν διαφορετικό και πολύ καλύτερο αγωνιστικά Δημήτρη Σαλπιγγίδη στο ματς πρωταθλήματος στην Τούμπα στις 3 Φεβρουαρίου.

Το ευχάριστο βέβαια είναι ότι ο Δημήτρης Παπαδόπουλος ξεπέρασε την ίωση που τον ταλαιπώρησε περίπου μία εβδομάδα και ανεβάζει ρυθμούς, ενώ ο Βαγγέλης Μάντζιος με το γκολ επί του ΠΑΟΚ έχει αποκτήσει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

«Είχαμε ψυχή και πάθος στο δεύτερο ημίχρονο και θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει κάτι παραπάνω. Παρά τα προβλήματα τραυματισμών και την κούραση, πρέπει να σκεφτόμαστε μόνο τη νίκη στην Ξάνθη» τόνισε ο Ισπανός προπονητής, που χαρακτήρισε «καλό μάθημα το ματς Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ» εν όψει της ρεβάνς αλλά και της συνάντησης του πρωταθλήματος, που ακολουθεί στη συνέχεια. Φάνηκε πάντως ικανοποιημένος αφού είδε πολλά θετικά στοιχεία και, όπως είπε χαρακτηριστικά, «έλειπαν οι τρανταχτές αδυναμίες και τα λάθη που είχαμε κάνει σε προηγούμενα παιχνίδια».

Ο 49χρονος προπονητής ζήτησε από τους παίκτες να ξεχάσουν τον ΠΑΟΚ, καθώς επίκειται ο αγώνας με την Ξάνθη στην ακριτική πόλη και η νίκη είναι απαραίτητη για τη βαθμολογική αντεπίθεση που έχουν εξαπολύσει τη νέα χρονιά οι «πράσινοι».

Στο μεταξύ ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, που κατηφόρισε τον περασμένο Αύγουστο από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα, από τον ΠΑΟΚ στον Παναθηναϊκό, σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Τριφύλλι» εξηγεί τους λόγους για την επιλογή του αυτή: «Από τις αθηναϊκές ομάδες ο Παναθηναϊκός ήταν η συμπάθειά μου. Δεν το λέω για “λαϊκή κατανάλωση”. Από την πρώτη στιγμή δήλωσα ότι με κέρδισε με τη συμπεριφορά του. Μου έδειξε ότι με ήθελε και αυτό μέτρησε στην απόφασή μου. Μου ξεκαθάρισαν βέβαια ότι έχουν μεγάλες απαιτήσεις από μένα».

ΟΠΙΣΘΟΧΩΡΕΙ Ο… ΚΥΝΗΓΟΣ

Στα μεταγραφικά, οι μέρες περνούν, ο χρόνος πιέζει και η ανεύρεση ικανού επιθετικού μοιάζει με γρίφο, τον οποίο προσπαθούν να λύσουν οι «πράσινοι» με τη βοήθεια του Μουνιόθ. Η περίπτωση του Σάλβα Μπαγιέστα φαίνεται ότι… απομακρύνεται παρά το ότι τα οικονομικά προβλήματα της Μάλαγα εξακολουθούν να υπάρχουν, κάτι που σημαίνει ότι ακόμη και την τελευταία στιγμή οι Ισπανοί μπορεί να τον δώσουν δανεικό. Η υπομονή όμως των ανθρώπων του Παναθηναϊκού εξαντλείται, ενώ η πολύ καλή απόδοση των Βαγγέλη Μάντζιου και Θανάση Τσίγκα δεν αποκλείεται να θέσει σε προτεραιότητα το θέμα μεταγραφής αμυντικού (κεντρικός αμυντικός). Η αρχική πρόθεση των ιθυνόντων του ΠΑΟ ήταν να αποκτηθούν πρώτα επιθετικός και μετά αμυντικός, όμως είναι πλέον πιθανόν η σειρά να αλλάξει και αν δεν βρεθεί ο σέντερ φορ (ψηλός, δυνατός, αποτελεσματικός και ει δυνατόν με εμπειρία) που επιθυμεί ο Ισπανός προπονητής) οι «πράσινοι» θα πορευθούν μέχρι το καλοκαίρι με το υπάρχον έμψυχο υλικό.

Τέλος, θεραπεία ακολούθησε χθες ο Φίλιππος Δάρλας, ενώ δεν προπονήθηκε ο Άντονι Σέριτς που είναι τραυματίας.