Ο Έμερσον γυρίζει, ο Τσιρίλο προβληματίζει. Καθημερινά ο Λορέντσο Σέρα Φερέρ βλέπει να του παρουσιάζονται ξαφνικά προβλήματα και μάλιστα εν όψει του δύσκολου προγράμματος που ακολουθεί για την ΑΕΚ.

Χθες, λοιπόν, ο Ισπανός τεχνικός δεν είδε στην προπόνηση τον βασικό κεντρικό αμυντικό του, Μπρούνο Τσιρίλο. Ο Ιταλός ταλαιπωρείται από γαστρεντερίτιδα και δεν γυμνάστηκε. Ωστόσο πεποίθηση του ιατρικού τιμ είναι ότι τελικά παρά την ταλαιπωρία του, θα καταφέρει να δώσει το «παρών» στη μεθαυριανή αναμέτρηση με την ομάδα του Περιστερίου.

Το ευχάριστο για τον «Δον Λορέντσο» είναι ότι θα έχει στη διάθεσή του τον Έμερσον. Ο Βραζιλιάνος είχε τραυματιστεί στο εκτός έδρας ματς την 25η Νοεμβρίου 2006 εναντίον του Αιγάλεω και από τότε δεν είχε καταφέρει να αγωνιστεί. Τώρα είναι απόλυτα έτοιμος και θα δώσει το «παρών» στο ματς.

Ο Λεωνίδας Καμπάνταης ακολούθησε χθες το πλήρες πρόγραμμα της προπόνησης, αν και σε ορισμένες ασκήσεις παρουσιάστηκε ιδιαίτερα προσεκτικός, αφού προχθές είχε νιώσει μία ελαφριά σύσπαση στον δικέφαλο. Πάντως, κατάφερε να παίξει και στο οικογενειακό διπλό που έκανε ο προπονητής της ΑΕΚ.

Ο Φερέρ λοιπόν δοκίμασε αρκετούς ποδοσφαιριστές κατά τη διάρκεια του διπλού και αυτό που φάνηκε να τον προβληματίζει είναι ο αμυντικός χαφ. Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά αν ο Κυριακίδης θα συνεχίσει να είναι ο αντικαταστάτης του Άκη Ζήκου ή αν τη θέση αυτή θα καταλάβει κάποιος άλλος ποδοσφαιριστής. Πάντως, αν δεν αγωνιστεί ο Κυριακίδης, επικρατέστερος είναι ο Έμερσον.

Ο ΜΑΝΤΟΥΚΑ

Η καλή παρουσία του Γκουστάβο Μαντούκα στη μέχρι τώρα παραμονή του στην ΑΕΚ, αλλά και ο χαρακτήρας του, έχουν βάλει τους ανθρώπους της διοίκησης στη σκέψη να προσπαθήσουν να τον κρατήσουν στην ομάδα τους. Αυτό βέβαια που αποτελεί σοβαρό εμπόδιο είναι η ρήτρα που υπάρχει και έχει υπογραφεί με την Μπενφίκα. Όταν οι δύο ομάδες συμφώνησαν στην απόκτηση του Βραζιλιάνου για ένα χρόνο, είχε υπογραφεί ιδιωτικό συμφωνητικό στο οποίο υπήρχε ρήτρα με βάση την οποία μετά το τέλος του χρόνου η ΑΕΚ θα πρέπει να καταβάλει το ποσό του 1 εκατ. ευρώ αν θέλει να τον κρατήσει. Ο Φερέρ θέλει τον παίκτη, αλλά αυτό που προβληματίζει τη διοίκηση είναι το γεγονός της ρήτρας. Ίσως λοιπόν πάμε σε μία λύση αλά Ζούλιο Σέζαρ, όπου έγιναν αρκετά παζάρια και στο τέλος ο παίκτης παρέμεινε με ένα ποσό σαφώς μικρότερο απ΄ ό,τι αρχικά είχε συμφωνηθεί.

ΠΑΛΙΟ ΣΕΝΑΡΙΟ

Χθες ήρθε πάλι στο προσκήνιο όνομα ποδοσφαιριστή που είχε αναφερθεί στις αρχές του μήνα, ως υποψήφιος για να φορέσει τη φανέλα της ΑΕΚ. Πρόκειται για τον Κάρλος Κόστλι, τον οποίο και πάλι στέλνουν στην ΑΕΚ κάποια ΜΜΕ της χώρας του παίκτη. Σύμφωνα λοιπόν με ιστοσελίδα της Ονδούρας, ο 24χρονος επιθετικός, η αξία του οποίου κοστολογείται στα 400.000 ευρώ, φέρεται να έχει δεχτεί πρόταση από την Ένωση και ο ίδιος καλεί την Ελλάδα να τον περιμένει. Ο ποδοσφαιριστής αυτός, που έχει γεννηθεί στις 17 Ιουλίου 1982 και ανήκει στην Club Deportivo Ρlatense, είναι γιος του γνωστού ποδοσφαιριστή Άντονι Κόστλι, ο οποίος αγωνίστηκε στην Εθνική Ονδούρας στο Μουντιάλ της Ισπανίας του 1982. Φέτος έχει σκοράρει 10 φορές και κλήθηκε στην εθνική ομάδα της χώρας του.

ΕΠΙΤΙΜΟ ΜΕΛΟΣ

Παρών στον ετήσιο χορό της «Ένωσης 1924», που θα γίνει στις 25 Ιανουαρίου, θα είναι ο Λορέντσο Σέρα Φερέρ. Ο Ισπανός τεχνικός θα γίνει επίτιμο μέλος της «Ένωσης 1924» και θα τιμηθεί για την προσφορά του στην ΑΕΚ.

●●● Τον 16χρονο από τον Παναμά, που λέγεται Πάουλο, θα κρατήσει για τη δεύτερη ομάδα τελικά η ΑΕΚ, από τους τέσσερις παίκτες που δοκιμάστηκαν προχθές.