ΑΝΟΙΓΕΙ ΠΑΛΙ τους φακέλους για τέσσερα μεγάλα σκάνδαλα της Νέας Δημοκρατίας το ΠΑΣΟΚ. Έπειτα από πολύμηνη έρευνα, έχει συγκεντρωθεί ένα πλήθος στοιχείων τα οποία οδηγούν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ανάληψη πολιτικών, και άλλων, πρωτοβουλιών προκειμένου να ριχθεί άπλετο φως στις υποθέσεις αυτές και παράλληλα να αναζητηθούν οι πολιτικές και ποινικές ευθύνες όσων ενέχονται.

Πρόκειται για τις υποθέσεις: 1. της εξαγοράς της τουρκικής τράπεζας Finansbank από την Εθνική Τράπεζα σε τίμημα που υπερβαίνει την πραγματική αξία της πρώτης, 2. της εξαγοράς της αλυσίδας Γερμανός από την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας CosmΟΤΕ, σε τίμημα πολλαπλάσιο της πραγματικής αξίας της, 3. της εξαγοράς της χρηματιστηριακής εταιρείας Π+Κ από την Εθνική Τράπεζα, μέσα από αδιαφανείς διαδικασίες, 4. των επισφαλών επενδύσεων της Αγροτικής Τράπεζας και της εκχώρησης προμήθειας στην εταιρεία Εaly. ● Όπως έγινε γνωστό, στο ΠΑΣΟΚ πραγματοποιήθηκε χθες κλειστή σύσκεψη υπό τον γραμματέα του κόμματος Νικ. Αθανασάκη, με τη συμμετοχή κορυφαίων στελεχών, στη διάρκεια της οποίας μελετήθηκαν επισταμένα τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί για τις επίμαχες υποθέσεις. Μελετήθηκαν τα στοιχεία ξεχωριστά κάθε υπόθεσης και στη συνέχεια υπήρξαν τοποθετήσεις από όλους τους μετέχοντες για το τι χειρισμοί πρέπει να γίνουν. Οι πληροφορίες φέρουν αρκετά στελέχη να κάνουν λόγο για «υποθέσεις που εμπεριέχουν σοβαρές ενδείξεις ότι υποκρύπτουν πολιτικό χρήμα» και να εισηγούνται άμεση προσφυγή στις δικαστικές και ανακριτικές αρχές προκειμένου να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι και να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Είναι βέβαιο ότι τα νέα στοιχεία που διαθέτει πλέον το ΠΑΣΟΚ και έχουν συλλεγεί από την Επιτροπή Τεκμηρίωσης του κόμματος, αλλά και από άλλες πηγές, θα έρθουν και στη Βουλή. Ωστόσο πληροφορίες από έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι τελικές αποφάσεις δεν ελήφθησαν στη χθεσινή σύσκεψη. Θα ακολουθήσει πιθανώς την άλλη εβδομάδα ακόμη μία, στη διάρκεια της οποίας θα ενημερωθεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, και στη συνέχεια θα ληφθούν οριστικές αποφάσεις για τον τρόπο με τον οποίο το κόμμα θα χειριστεί τις τέσσερις συγκεκριμένες υποθέσεις.