Επαληθεύτηκε το κακό προαίσθημα του Μάρκου Παγδατή και ο Κύπριος τενίστας τέθηκε νοκ άουτ από τον δεύτερο γύρο του αυστραλιανού όπεν από τον Γάλλο Γκαέλ Μονφίς (7-6, 6-2, 2-6, 6-0).

Αντίθετα, η Λένα Δανιηλίδου ξεπέρασε το σοκ του αποκλεισμού της στον προηγούμενο γύρο και με παρτενέρ τη Γερμανίδα Γιασμίν Βερ πέτυχαν την πρώτη νίκη στο διπλό επί των Βέι Χσιέ (Ταϊβάν) και Τινγκ Λι (Κίνα) με 6-3, 4-6, 3-6.

Η παρουσία του πατέρα του Μάρκου Παγδατή και άλλων συγγενών του στις εξέδρες αύξησε το άγχος του φιναλίστ της περσινής διοργάνωσης και λύγισε μπροστά στην ορμή του Γάλλου αντιπάλου του.

«Δεν βρισκόμουν στο γήπεδο. Όλα έγιναν τόσο γρήγορα, δεν μπορούσα να ελέγξω τίποτα. Προσπάθησα να παλέψω, να βρω έναν τρόπο, αλλά τίποτα δεν λειτούργησε», είπε ο ο Παγδατής.

Οι εξέδρες είχαν κατακλυστεί από Έλληνες και Κυπρίους, οι οποίοι αρκετές φορές φώναζαν στη διάρκεια του αγώνα. Ένας μάλιστα είπε κάποιο αστείο δυνατά κάνοντας τον Μονφίς να ξεκαρδιστεί στα γέλια και να χάσει το σερβίς του. Στους άλλους αγώνες τα φαβορί Φέντερερ, Ρόντικ, Σερένα, Γουίλιαμς και Μορεσμό έκαναν «παρέλαση» προς τον τρίτο γύρο.