Στα άκρα έφτασε η βεντέτα αναρχικών- ΕΛ.ΑΣ., καθώς τα χθεσινά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας θύμισαν λίγο από Βαγδάτη.


O απολογισμός των επιθέσεων των αντιεξουσιαστών με μολότοφ και πιστόλια φωτοβολίδας ήταν δύο αστυνομικοί τραυματίες που νοσηλεύονται, 5 αυτοκίνητα και μία καφετέρια στάχτες, και η πολιτική τής… ζαρντινιέρας του κ. Πολύδωρα στα αζήτητα. Τα πρωτοφανούς αγριότητας επεισόδια εκδηλώθηκαν από μερικές εκατοντάδες αναρχικούς, οι οποίοι, μετά τη λήξη του συλλαλητηρίου για το άρθρο 16, ταμπουρώθηκαν στο Πολυτεχνείο χρησιμοποιώντας το ως ορμητήριο για επιθέσεις κατά των ΜΑΤ. Δυστυχώς, η βεντέτα δεν φαίνεται να έχει τέλος.

Στη Βουλή, πάντως, προσωρινά προστατεύθηκαν τα δάση και οι δασικές εκτάσεις, αφού η αναθεώρηση του άρθρου 24 παραπέμφθηκε στην επόμενη Βουλή- κι εκεί θα χρειαστεί η ενισχυμένη πλειοψηφία των 180 βουλευτών. Αυτό έγινε εφικτό μετά την κοινή στάση ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ και ΚΚΕ κατά της αναθεώρησης του άρθρου. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι εξυπηρετεί συμφέροντα. Εναντίον της αναθεώρησης και η βουλευτής της Ν.Δ. Έλσα Παπαδημητρίου.

Η Ελλάδα, μια φορά, είναι η χώρα του παραλόγου, του σουρεαλισμού και της γραφειοκρατίας διότι και οι τρεις αυτοί λόγοι πρέπει να συντρέχουν ώστε να συμβεί τα κέντρα του ΟΚΑΝΑ να ξεμείνουν από μεθαδόνη. Και οι άνθρωποι που πασχίζουν να απεξαρτηθούν από την ηρωίνη να μείνουν στη μέση μιας διαδρομής ή να ξανακυλήσουν ακόμη χειρότερα. Από τις προεκλογικές υποσχέσεις του Πρωθυπουργού φτάσαμε στην απόλυτη- εγκληματική- αδιαφορία. Η καθημερινότητά μας ενδέχεται κατά τι να βελτιωθεί αφού μας τάζουν ότι θα μπορούμε να κάνουμε όλες τις συναλλαγές με την Εφορία μέσω Ιnternet. Προϋπόθεση, φυσικά, να έχουμε υπολογιστή και να γνωρίζουμε να τον χρησιμοποιούμε- στη χώρα που είναι τελευταία στη χρήση των νέων τεχνολογιών.

Κατά τ΄ άλλα, στη ΔΕΗ αναζητούν νέο μάνατζερ για να βγάλει τη μεγαλύτερη ελληνική επιχείρηση από την ελεύθερη πτώση της, στο Χρηματιστήριο συνεχίζεται ο μετοχοπόλεμος Μarfin – Πειραιώς, ενώ η ρουκέτα που εκτοξεύτηκε κατά της αμερικανικής πρεσβείας έχει διχάσει την Αντιτρομοκρατική.