ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ κατά το δεύτερο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου προσανατολίζονται οι ναυτικοί, σύμφωνα με απόφαση της χθεσινής έκτακτης συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας. Απειλούν να δέσουν τα πλοία στα λιμάνια αν ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μανώλης Κεφαλογιάννης δεν κάνει πίσω στην απόφασή του για μείωση των Ελλήνων ναυτικών στα πλοία της ποντοπόρου ναυτιλίας.

Μάλιστα η ΠΝΟ αποφάσισε να στείλει σήμερα εξώδικο στον Μανώλη Κεφαλογιάννηθα το υπογράφει ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Γιάννης Χαλάς- με το οποίο θα «απαιτεί να άρει την πολιτική επιστράτευση των Ελλήνων ναυτικών που ισχύει από τον Φεβρουάριο του 2006».

Είναι ενδεικτικό ότι για την πολιτική επιστράτευση των Ελλήνων ναυτικών, η χώρα μας έχει καταδικαστεί διά ψηφίσματος από την Ετήσια Γενική Συνέλευση των Ναυτικών όλου του κόσμου που πραγματοποιήθηκε στην Αυστραλία τον περασμένο Νοέμβριο. Μέσα στο επόμενο διάστημα θα συνεδριάσει και πάλι η ΠΝΟ για να αποφασίσει πώς θα κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις της.