ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ομολόγου πεντηκονταετούς διάρκειας, το οποίο θα πληρώνουν δηλαδή όχι μόνο τα παιδιά αλλά και τα εγγόνια μας, προχωρεί η κυβέρνηση, θεωρώντας ότι είναι η κατάλληλη εποχή, επειδή τα επιτόκια παραμένουν σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα και οι αγορές χαρακτηρίζονται από σταθερότητα. Στελέχη της κυβέρνησης είχαν στο παρελθόν, ως αντιπολίτευση, επικρίνει τους προκατόχους τους για εκδόσεις ομολόγων μεγάλης διάρκειας, υποστηρίζοντας χαρακτηριστικά ότι θα πληρώνουν και τα παιδιά μας!

Όπως εξήγησε χθες ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Π. Δούκας, το δάνειο θα εκδοθεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους, υπό την προϋπόθεση ότι ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους που το διαπραγματεύεται θα εξασφαλίσει ικανοποιητικούς όρους. Ήδη υπάρχουν προσφορές από τρεις τράπεζες, αλλά ο κ. Δούκας είπε ότι η απόφαση θα ληφθεί αν μειωθούν κι άλλο τα προσφερόμενα επιτόκια. Το ύψος του δανείου θα κυμαίνεται από 500 εκατ. έως 1 δισ. ευρώ. Ας σημειωθεί ότι, σύμφωνα με το πρόγραμμα δανεισμού του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, το σύνολο των κεφαλαίων που θα αντληθούν φέτος με ομόλογα θα είναι 28.550 εκατ.

ευρώ. Ήδη έχει εκδοθεί ένα δεκαετές ομόλογο, ενώ στο τέλος Ιανουαρίου θα εκδοθεί ένα τριακονταετές. Επιπλέον, 1 δισ.

ευρώ θα αντληθεί με έντοκα γραμμάτια του Δημοσίου και 4 δισ. ευρώ μέσω των λεγόμενων «στρατηγικών εκδόσεων».

Ακολουθήστε τα ΝΕΑ στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στα ΝΕΑ