ΠΟΙΝΙΚΕΣ ευθύνες εις βάρος αστυνομικών που ασχολήθηκαν με την υπόθεση της εξαφάνισης του 11χρονου Άλεξ στη Βέροια διερευνά η Εισαγγελία Εφετών με ξεχωριστή προκαταρκτική εξέταση που γίνεται, στην οποία περιλαμβάνονται και όλες οι καταγγελίες που έφτασαν στις δικαστικές αρχές περί κυκλωμάτων παιδεραστίας στη Βέροια. Στο πλαίσιο της έρευνας αυτής κατέθεσαν χθες η μητέρα του παιδιού Νατέλα Ιντσουάιντσε και ο σύζυγός της Δημήτρης Σιαΐνης.

Η ξεχωριστή προκαταρκτική διατάχθηκε όταν έφτασε η δικογραφία για την εξαφάνιση του παιδιού στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης και κρίθηκε ότι πρέπει να διαχωριστούν οι καταγγελίες αυτές από το κύριο μέρος της υπόθεσης, με το σκεπτικό ότι δεν είχαν άμεση σχέση με την ίδια την εξαφάνιση. Στη δικογραφία που χειρίζεται ο εισαγγελέας Εφετών Ζαχαρίας Μουράτης, περιλαμβάνονται καταγγελίες που αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί της Βέροιας δεν ερεύνησαν όπως έπρεπε για τον εντοπισμό του Άλεξ, με συνέπεια οι δράστες να προλάβουν να κρύψουν τα ίχνη τους και να μην εξιχνιαστεί το έγκλημα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τέτοιες καταγγελίες ενισχύει και η ίδια η μητέρα του παιδιού, ειδικά για τις πρώτες έρευνες μετά την εξαφάνισή του πέρυσι τον Φεβρουάριο. Οι ίδιες πηγές τόνιζαν πως στρέφεται εις βάρος συγκεκριμένων αξιωματικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βέροιας που ασχολήθηκαν με την υπόθεση και ολιγώρησαν.

Η ίδια πάντως αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο και υποστήριξε πως η ανάκριση είναι μυστική. Στο πλαίσιο της έρευνας αυτής, ήδη έχουν καταθέσει δημοσιογράφοι που έκαναν καταγγελίες μέσω των εκπομπών τους την περίοδο της αναζήτησης του 11χρονου, ενώ πρόκειται να κληθούν να καταθέσουν και αστυνομικοί που είχαν επιφορτιστεί με το έργο της έρευνας, φτάνοντας αρχικά να καταλήξουν ότι πρόκειται για… απαγωγή από τον πατέρα του.